Το ακατόρθωτο… !

Η έκφραση double bagel (διπλό κουλούρι) στο τένις μαρτυρά την απόλυτη κυριαρχία του νικητή επί του ηττημένου, αλλά και την πιο δύσκολη - άβολη στα όρια της ταπείνωσης - κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί ένας αθλητής ή μια αθλήτρια.

Όταν βρίσκεσαι στο κορτ με match point εις βάρος σου και το σκορ στο 0-6, 0-5 αντικρίζοντας το «διπλό κουλούρι» να σε πλησιάζει σαν ένα τεράστιο κύμα, έτοιμο να σε «καταπιεί» και να σε ξεβράσει στη μοναχική όχθη της απογοήτευσης, σχεδόν πάντα, δε βρίσκεις σωσίβιο να πιαστείς και να αντισταθείς.


Λέμε «σχεδόν πάντα», γιατί ό, τι συνέβη στο Σάντερλαντ την 9η Απριλίου 2019, σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις αυτές τις δύο λέξεις.

Η Αγγλίδα Τάρα Μουρ, νούμερο 479 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπιζε την Τζέσικα Πονσέ, νούμερο 201 στη σχετική λίστα. Η Γαλλίδα βρισκόταν έναν πόντο μακριά από την πρόκριση στο δεύτερο γύρο διεθνούς τουρνουά της ITF.

Όταν το παιχνίδι έφτασε σε match point, η Μουρ «ανακάλυψε» σωσίβιο σε ένα απεγνωσμένο smash, το οποίο «ξύρισε» το φιλέ για να προσγειωθεί αναπάντεχα, ελάχιστα, μέσα από την πλαϊνή γραμμή.

This is how close @TaraMoore92 was to getting double-bagled today VS Ponchet...Saves the MP and wins in three sets.Match point saved with a net cord winner on the line, talk about EPIC. (GIF via TF) pic.twitter.com/k7O1wIwFbB

— Paps (@DatGoneIt77) April 9, 2019
Σαν να συνωμότησαν όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος και να ανέλαβε δράση ο αλχημιστής του Πάολο Κοέλιο, οι πόντοι άλλαξαν κατεύθυνση κι άρχισαν να ρέουν προς την πλευρά της Μουρ προκαλώντας μια, ενδεχομένως, άνευ προηγουμένου ανατροπή στο γυναικείο τένις. Πήρε το σετ στο tie break και κατέκτησε το τρίτο με 6-3!

Μπορεί στον πρώτο γύρο του Roland Garros το 2004 η Λίζα Ρέιμοντ να έσωσε από το 0-6, 0-5 διπλό match point για να φτάσει τελικά στην επικράτηση απέναντι στη Λιουμπομίρα Κουρχάισοβα, όμως η Αμερικανίδα ήταν νούμερο 498 και η Σλοβάκα νούμερο 499 στην κατάταξη. Είχαν δηλαδή μία θέση διαφορά κι όχι 278 όπως στην περίπτωση της Μουρ με την Πονσέ…!
Keywords
Τυχαία Θέματα