Το “αντίο” του Άξελ Γιάκομπσεν στον κόσμο του Παναθηναϊκού μέσω του novasports.gr

Ένας Αργεντινός με… δανέζικο αίμα και ελληνική ψυχή, έμελλε να αγαπήσει τον Παναθηναϊκό και να γίνει μέρος της ιστορίας του. Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… Ο Άξελ Γιάκομπσεν ήρθε στην Ελλάδα για μια σεζόν το 2018 και… στέριωσε. Πέντε χρόνια με το Τριφύλλι στο στήθος, αρχηγός και “μαέστρος”, λάτρεψε τούτη την ομάδα και λατρεύτηκε από τον κόσμο. Όμως για όλα υπάρχει ένα τέλος… Και το φινάλε του Άξελ Γιάκομπσεν ήρθε με τρόπο γλυκό. Με ένα τίτλο. Με δάκρυα χαράς, αλλά και συγκίνησης.

Με αποθέωση σε μια μεγάλη αρένα…

Ο διεθνής Δανός πασαδόρος του Παναθηναϊκού αποχαιρετά το λατρεμένο του Τριφύλλι και τον κόσμο του μέσω του novasports.gr και δίνει ραντεβού στις… εξέδρες!

“Είχα προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό για αυτή τη βραδιά. Φανταζόμουν από πριν ότι θα ήταν δύσκολο, εξαιτίας της πίεσης, των συναισθημάτων, αλλά και του γεγονός ότι ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με την ομάδα, αλλά και ο τελευταίος τίτλος που διεκδικούσε ο Παναθηναϊκός”, είπε αρχικά ο Γιάκομπσεν και πρόσθεσε:

“Είχα πολλά διαφορετικά συναισθήματα στο μυαλό μου και νομίζω ότι είναι ένας όμορφος τρόπος για να κλείσω τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό. Χαίρομαι πολύ που κατακτήσαμε το League Cup και εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει να κατακτά τίτλους όπως έγινε και στα 5 χρόνια που ήμουν εδώ”.

Επαγγελματίας μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Κι ας γνώριζε εδώ και ένα μήνα ότι δεν θα έμενε στον Παναθηναϊκό, ο Άξελ Γιάκομπσεν έριξε στο… πηγάδι των συναισθημάτων κάθε σκέψη και πάλεψε μέχρι τέλους για να βοηθήσει τους Πράσινους. Και όπως λέει ο ίδιος: “Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για μένα να τα δίνω όλα. Ενημερώθηκα ότι δεν θα συνεχίσω στην ομάδα πριν από 3-4 εβδομάδες, ωστόσο είπα στους ανθρώπους της ομάδας ότι θα συνεχίσω να παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις και να κερδίσω τίτλους. Τους είπα ότι όλα θα γίνουν όπως πριν και ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Η αγάπη μου για την ομάδα δεν άλλαξε μετά από αυτή την απόφαση. Ήξερα ότι αυτή η μέρα θα έρθει κάποια στιγμή, γιατί στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι μόνιμο. Φυσικά δεν ήταν εύκολο για μένα αλλά είχα προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή. Ήμουν αποφασισμένος να κάνω ότι μπορώ για να κατακτήσουμε το League Cup και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν”.

Ο επίλογος δικός του. Και το ραντεβού στις… εξέδρες: “Θα υποστηρίζω την ομάδα όπου και αν βρίσκομαι. Θα φωνάζω για τον Παναθηναϊκό. Και ίσως βρεθούμε ξανά…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα