Το... γεφύρι της ΑΕΚ και ο Σιμάνσκι (pics, vids)

Το... γεφύρι της ΑΕΚ και ο Σιμάνσκι (pics, vids)gvasilioΚυρ, 02/21/2021 - 10:24

Τα λάθη πληρώνονται ακριβά και η ΑΕΚ το διαπίστωσε για ακόμα μία φορά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που παρά την προσπάθειά της δεν έφτασε στη νίκη. 

Το black out της ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν ήταν για δέκα λεπτά όπως

στο ματς με την ΑΕΛ, όπου δέχθηκε δύο γκολ, αλλά για ένα μισάωρο, πληρώνοντας και το λάθος “στήσιμο” από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης ΑΕΚ-Αστέρας 2-2.

4-4-2 απέναντι σε τετράδα χαφ

Ο Μανόλο Χιμένεθ εντυπωσιασμένος από τη λειτουργικότητα του 4-4-2 στο πρώτο μέρος με την ΑΕΛ, όπου πράγματι η ΑΕΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αποφάσισε να παρατάξει ίδιο σχήμα και με τον Αστέρα Τρίπολης. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα και η αντιμετώπιση του αντιπάλου ήταν διαφορετική. Η τετράδα των χαφ συν τον Λουίς Φερνάντεθ που λειτουργούσε πολλές περιπτώσεις ως πέμπτος μέσος μπλόκαρε τον άξονα της Ένωσης, η οποία αναγκαζόταν να πάει σε παιχνίδι από τις πτέρυγες.


Εκεί υπήρχε ο Γκαρσία με τον Τάνκοβιτς, χωρίς όμως την απαραίτητη υποστήριξη των μπακ, καθώς ο Σβάρνας που δεν είναι μπακ είχε μείνει πίσω για να ενισχύει τα μετόπισθεν και ο Μιτάι όποτε και αν προωθήθηκε δεν είχε σωστές συνεργασίες. Ο τραυματισμός του Ολιβέιρα και η αναγκαστική είσοδος του Νέναντ Κρστιτσιτς στο ματς άλλαξε τελείως την εικόνα της ΑΕΚ.

Με τον Σέρβο στον άξονα απελευθερώθηκε τόσο ο Μάνταλος, ενώ και ο Σιμάνσκι έγινε επιπλέον παίκτης στην επίθεση της ΑΕΚ. Ουσιαστικά εκτός της ταχύτητας που απόκτησε η Ένωση στο παιχνίδι της, ενεργοποίησε δύο παίκτες στον άξονα που δεν ήξεραν μέχρι εκείνο το σημείο που τον πρωτοκαλύψουν και τι να κάνουν δημιουργικά. 

Δείτε όσα δήλωσε μετά το ματς ο Ντάμιαν Σιμάνσκι.
 

Πρόβλημα ξανά οι στατικές φάσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος, ούτε επί Μανόλο Χιμένεθ που η ΑΕΚ παρουσιάζει προβλήματα στις στατικές φάσεις. O Αστέρας Τρίπολης σε κάθε κόρνερ που κέρδιζε ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα των “κιτρινόμαυρων”. Ακόμα και πριν το γκολ είχε προειδοποιήσει την ΑΕΚ από στατική φάση, με τον Νεντελτσιάρου να χάνει τον παίκτη που είχε αναλάβει και στη δεύτερη περίπτωση να το πληρώνει δεχόμενος το 2-0 από τον Σουάρεθ. Αυτό ήταν κάτι που θορύβησε τον Χιμένεθ, ο οποίος μετά το γκολ έδωσε εντολή σε Σβάρνα και Νεντελτσιάρου να αλλάξουν αμοιβαία τα προσωπικά τους μαρκαρίσματα. Μια κίνηση που κάπως έσωσε ή μετρίασε την κατάσταση. 

Δείτε όσα δήλωσε μετά το ματς ο Μανόλο Χιμένεθ.


Σιμάνσκι ο MVP, Κρστιτσις αλλαγής

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, η είσοδος του Νέναντ Κρστισιτς ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες και την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς. Μιας ΑΕΚ που για μισή ώρα έψαχνε να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο, επιθετικά και αμυντικά. Ειδικότερα σ' αυτό το κομμάτι έδειχνε πως όσο έπαιζε με 4-4-2 ήταν πιο πιθανό να δεχθεί τρίτο γκολ παρά να επιστρέψει στο ματς. Δεν ξέρω αν ο Μανόλο Χιμένεθ θα προχωρούσε σε μια τέτοια αλλαγή, όμως ο τραυματισμός του Ολιβέιρα και η αναγκαστική είσοδος του Σέρβου μέσου λειτούργησαν θετικότατα για το παιχνίδι της ΑΕΚ

Δείτε όσα δήλωσε ο Γιώργος Αθανασιάδης μετά το ματς.

Η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό, βρήκε επιλογές στο παιχνίδι της και σε δέκα λεπτά έκανε όσα δεν είχε παρουσιάσει στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Από το 35' μέχρι το φινάλε του Α' ημιχρόνου η ΑΕΚ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με τον Σιμάνσκι, ενώ με τον ίδιο παίκτη είχε δοκάρι λίγο πριν φύγουν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια. Η εικόνα της ΑΕΚ και η απόδοσή της παρέμεινε το ίδιο κακή και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.
 


Οι “κιτρινόμαυροι” δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, την ώρα που ο Αστέρας είχε παραδοθεί πλήρως στις ορέξεις των γηπεδούχων. Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ, το δεύτερο γκολ του Σιμάνσκι δεν στάθηκε αρκετό για να τις χαρίσει τη νίκη, καθώς στη συνέχεια είτε ο Τσιφτσής, είτε σώματα αμυντικών δεν της επέτρεψαν να φτάσει σε τρίτο τέρμα. Ο Πολωνός χαφ δεν παίρνει τον τίτλο του MVP για τα δύο γκολ που σημείωσε, αλλά για τη γενικότερη δουλειά που έκανε μέσα στο γήπεδο σ' ένα ακόμα ματς. 

Στο δια ταύτα, η ΑΕΚ και ποιοτικούς παίκτες διαθέτει σε όλες τις θέσεις και ικανότητα παράξει ωραίο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να αποκτήσει πλάνο και να βελτιώσει τις αδυναμίες της. Όσο δεν συμβαίνει αυτό θα συζητάμε ξανά τα ίδια και τα ίδια. 

Θα είναι κάτι σαν το... γεφύρι της ΑΕΚ. Ότι “χτίζει” θα το γκρεμίζει μόνη της.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Τα λάθη πληρώνονται ακριβά και η ΑΕΚ το διαπίστωσε για ακόμα μία φορά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που παρά την προσπάθειά της δεν έφτασε στη νίκη.  Article publish on Κυρ, 02/21/2021 - 10:24 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα