Το μεγαλύτερο κέρδος της εθνικής ομάδας

Το κοινό πήγε από νωρίς στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δει από κοντά το φαινόμενο που λέγεται Εμπαπέ. Μικροί και μεγάλοι έκαναν τα πάντα για να τον δουν έστω και λίγα λεπτά, αφού γνώριζαν τις αυξημένες πιθανότητες να μην βρίσκεται στο αρχικό σχήμα των «τρικολόρ».

Ο Ντεσάν τον επιστράτευσε μετά την ανατροπή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δίνοντας ταυτόχρονα παράσημο στην ελληνική εθνική ομάδα για την… πρεμούρα των Γάλλων να το γυρίσουν με όλα τους τα όπλα στο γήπεδο.

Μικροί και μεγάλοι πήγα στο γήπεδο για

να χειροκροτήσουν τον Εμπαπέ και τους συμπαίκτες του, αστέρες παγκόσμιας κλάσης. Ελάχιστοι ήταν υποψιασμένοι ότι υπάρχει πιθανότητα να τους αποδοκιμάσουν. Όταν ο Γάλλος σουπερ σταρ μπαίνει στο γήπεδο με στόχο να σώσει την γαλλική παρτίδα και να μην επιτρέψει στην ελληνική ομάδα να πάρει μια σπουδαία νίκη γοήτρου, όχι μόνο δεν χειροκρότησε αλλά αποδοκίμασε έντονα.

Ήταν η στιγμή που μίλησε το συναίσθημα και που νίκησε, όπως ήταν αναμενόμενο, το φίλαθλο πνεύμα και τον θαυμασμό. Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από όσα συνέβησαν στα τελευταία 15-20 λεπτά στην «Αγιά Σοφιά», οι Έλληνες διεθνείς πέτυχαν κάτι σημαντικότερο. Έπεισαν τους Έλληνες φιλάθλους. Ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στους καλύτερους, ότι τιμούν την παρουσία του κόσμου και τη συμπαράσταση του, ότι τελικά έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους φιλάθλους όχι απλώς μια διοργάνωση με ελληνική παρουσία, αλλά και με ελληνικό ενδιαφέρον.

Ο τρόπος παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας, η αντίδρασή της στο δεύτερο ημίχρονο, ο σεβασμός αλλά και το θάρρος που αντέδρασε στην επανάληψη, έπεισαν και τους δύσπιστους ότι αυτή η φουρνιά αξίζει να βρεθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κοιτώντας και άλλες ομάδες που τα κατάφεραν, μπορεί να πεισθεί ευκολότερα κάποιος ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλά να ζηλέψει από πολλές που θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι διεθνείς «έψησαν» το φίλαθλο κοινό ότι μπορούν. Έπεισαν ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουν. Την άνοιξη θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν απέναντι σε υποδεέστερους σε σχέση με τη Γαλλία αντιπάλους τους κόπους της τελευταίες διετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα