«Τόρο», η μεγάλη επιστροφή

Μετά τον Γιάννη Φετφατζίδη ακόμη ένας πρώην «ερυθρόλευκος» πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Ο λόγος για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος μετά από 5.5 χρόνια στο εξωτερικό, γύρισε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, όταν δηλαδή ο «Τόρο» φορούσε για πρώτη φορά στην καριέρα του την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ήταν Ιανουάριος
του 2007. Ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον 22χρονο τότε δεξιό μπακ από την Ξάνθη και χτυπούσε «φλέβα χρυσού», αν αναλογιστεί κανείς τη μετέπειτα καριέρα του.

Στο λιμάνι έμεινε έξι χρόνια, πανηγύρισε τίτλους (5 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ), πέτυχε ατομικές διακρίσεις (Καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος τη σεζόν 2009/10), αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και όταν έφυγε για τη Ρόμα είχε ξεκαθαρίσει πως όταν επιστρέψει στην Ελλάδα θα το κάνει για τους Πειραιώτες. Όπως και έπραξε.

Σε αριθμούς η πρώτη θητεία του Τοροσίδη στον Ολυμπιακό:

Τον Ιανουάριο του 2013 ο Τοροσίδης πήρε την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό (αν και όπως είχε εξηγήσει τον κάλυπτε απόλυτα η ομάδα) με στόχο ζήσει το όνειρο του εξωτερικού. Υπέγραψε συμβόλαιο 3.5 ετών με την Ρόμα. Κέρδισε πολλές εμπειρίες, έπαιξε σε μεγάλα παιχνίδια και παρότι δεν κέρδισε κάποιον τίτλο με τους Ιταλούς, είχε την τύχη να συνυπάρξει στην ίδια ομάδα με έναν θρύλο του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον απόλυτο ηγέτη και αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι.

Στην αιώνια πόλη έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2016, μετρώντας 77 συμμετοχές και 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Μπολόνια στην οποία αγωνίστηκε μέχρι πρότινος καταγράφοντας ακόμη 45 συμμετοχές σε Serie A και Coppa Italia.

Οι αριθμοί του Τοροσίδη στο εξωτερικό:

Η περιπέτεια του «Τόρο» στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε με άκρως επιτυχημένο τρόπο και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας επέστρεψε στο... σπίτι του. Στον Ολυμπιακό!

* Τα στατιστικά προέρχονται από το soccerbase.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα