Τρομάζει η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα – Ποιες χώρες λαμβάνουν νέα μέτρα

Ανησυχία προκαλεί η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται στην Κίνα το τελευταίο διάστημα, με ορισμένες χώρες να αρχίζουν ήδη να λαμβάνουν μέτρα. Οι χώρες που βλέπουν ως απειλή την έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα αρχίζουν να υιοθετούν, σε πρώτη φάση, μέτρα για τους ταξιδιώτες.

Η Αυστραλία και ο Καναδάς ακολούθησαν το παράδειγμα και άλλων χωρών καλώντας τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν

αρνητικό τεστ για την Covid-19 μόλις προσγειώνονται στη χώρα τους.

Ειδικότερα, κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε χθες πως θα απαιτεί οι ταξιδιώτες προς τον Καναδά που επιβαίνουν σε πτήσεις από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορονοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα.

Το μέτρο, το οποίο θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Πέμπτης 5ης Ιανουαρίου, αφορά όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας δύο ετών και άνω που επιβαίνουν σε πτήσεις προς τον Καναδά από αεροδρόμια της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Τεστ 48 ωρών στον Καναδά

Τα τεστ θα πρέπει να έχουν γίνει το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση και οι βεβαιώσεις θα πρέπει να παραδίδονται στην αεροπορική εταιρεία πριν από την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Το μέτρο θα ισχύει καταρχήν για 30 ημέρες και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αφού καταστούν διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα, διευκρίνισε η καναδική κυβέρνηση.

Τεστ από τις 5 Ιανουαρίου και στην Αυστραλία

Το ίδιο ακριβώς μέτρο θα ισχύει και για την Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε ο Αυστραλός υπουργός Υγείας, Μαρκ Μπάτλερ.

“Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά”, εξήγησε ο κ. Μπάτλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Η Νότια Κορέα, η Ισπανία και η Γαλλία προστέθηκαν την Παρασκευή στον μεγεθυνόμενο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των ΗΠΑ και της Ινδίας, που έκαναν υποχρεωτικό οι ταξιδιώτες από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ για τον κορoνοϊό.

Την ίδια στιγμή, το Μαρόκο θα επιβάλει απαγόρευση αφίξεων από την Κίνα, ανεξαρτήτως της εθνικότητας των ταξιδιωτών, από τις 3 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα υποχρεούνται από τις 5 Ιανουαρίου να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για Covid-19, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων στην αχανή ασιατική χώρα και της ανησυχίας για την “έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων” από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας.

Κάλεσμα Γαλλίας για νέα μέτρα στην Ευρώπη

Η Γαλλία έκανε σήμερα έκκληση προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να ζητούν αρνητικό τεστ για την Covid-19 από τους κινέζους ταξιδιώτες μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν εν μέσω ενός νέου ξεσπάσματος του ιού στην Κίνα.

Μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ζητήσει κάτι ανάλογο ανάμεσα στις 27 χώρες του μπλοκ καθώς αξιωματούχοι υγείας από τις χώρες μέλη απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική.

Σύμφωνα με το Reuters αναμένεται το ζήτημα να τεθεί ξανά επί τάπητος αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνεται πως από την Κυριακή, η Γαλλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19, στο οποίο θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και 48 ώρες πριν από την αναχώρηση τους.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα