Τσάμπιονς Λιγκ: Τέλος εποχής με τα τρία τελευταία εισιτήρια

Η φάση ομίλων της σεζόν 2023-24 στο Τσάμπιονς Λιγκ τελειώνει με τη διεξαγωγή της 6ης Αγωνιστικής στους ομίλους 5-8.

Μαζί της, μπαίνει τέλος γενικά στις φάσεις των ομίλων στη διοργάνωση, που από τη νέα σεζόν μπαίνει σε νέα εποχή, με τη διεξαγωγή της League Stage, στην οποία θα συμμετέχουν 36 ομάδες,

με την κάθε μία να δίνει από οκτώ αγώνες, σε ένα μίνι – πρωτάθλημα.

Η φάση των ομίλων, εγκαινιάστηκε τη σεζόν 1991-92 στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών, με δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, από τα οποία οι δύο πρώτες (Σαμπντόρια και Μπαρτσελόνα), προκρίθηκαν απ’ ευθείας στον τελικό. Στον έναν από τους δύο ομίλους είχε συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός, ενώ την επόμενη σεζόν, η διοργάνωση μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ και εξελίχθηκε σιγά – σιγά σε αυτό που ολοκληρώνεται απόψε.

Πλέον, έχουν απομείνει τρία τελευταία εισιτήρια για τους «16». Δύο διεκδικούν Παρί Σ.Ζ., Νιούκαστλ και Μίλαν στον 6ο Όμιλο και άλλο ένα οι Πόρτο και Σαχτάρ από τον 8ο.

Oι ομάδες που έχουν προκριθεί στους «16»: Ατλέτικο Μ., Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μ., Κοπεγχάγη, Ντόρτμουντ, Ίντερ, Λάτσιο, Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μ., Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι ομάδες που συνεχίζουν στα νοκ – άουτ πλέι – οφ του Europa League: Μπενφίκα, Μπράγκα, Φέγενορντ, Γαλατάσαραϊ, Λανς, Γιουνγκ Μπόις.

To σημερινό πρόγραμμα και τα σενάρια πρόκρισης:

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες

5ος Όμιλος (22:00)

Ατλέτικο Μ. – Λάτσιο
Σέλτικ – Φέγενορντ

Η Ατλέτικο έχει προκριθεί και θα είναι πρώτη αν αποφύγει την ήττα από τη Λάτσιο. Η Λάτσιο έχει προκριθεί και θα είναι πρώτη σε περίπτωση νίκης. Η Φέγενορντ συνεχίζει στο Europa League, η Σέλτικ έχει αποκλειστεί.

6ος ‘Ομιλος (22:00)

Ντόρτμουντ – Παρί Σ.Ζ.
Νιούκαστλ – Μίλαν

Η Ντόρτμουντ έχει προκριθεί και θα είναι πρώτη αν αποφύγει την ήττα από την Παρί Σ.Ζ.

Η Παρί περνά ως πρώτη αν κερδίσει τη Ντόρτμουντ. Περνά ως δεύτερη αν:

Φέρει ισοπαλία και η Νιούκαστλ δεν κερδίσει τη Μίλαν.Χάσει και το άλλο ματς του ομίλου λήξει ισόπαλο.

Η Νιούκαστλ προκρίνεται ως δεύτερη αν κερδίσει τη Μίλαν και η Παρί δεν κερδίσει τη Ντόρτμουντ. Θα είναι τρίτη με ισοπαλία, ή αν κερδίσει η ίδια και η Παρί.

Η Μίλαν προκρίνεται ως δεύτερη αν κερδίσει τη Νιούκαστλ και η Παρί χάσει από τη Ντόρτμουντ. Θα είναι τρίτη αν κερδίσει και η Παρί αποφύγει την ήττα.

7ος Όμιλος (19:45)

Ερ. Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι
Λειψία – Γιούνγκ Μπόις

Μάντσεστερ Σίτι (πρώτη) και Λειψία (δεύτερη) έχουν προκριθεί. Η Γιούνγκ Μπόις συνεχίζει στο Europa League, ο Ερ. Αστέρας έχει αποκλειστεί.

8ος Όμιλος (22:00)

Πόρτο – Σαχτάρ Ντ.
Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί. Θα είναι πρώτη αν αποφύγει την ήττα από την Αντβέρπ, ή αν η Σαχτάρ δεν κερδίσει την Πόρτο. Αν χάσει και κερδίσει η Σαχτάρ, η πρωτιά θα καθοριστεί από τη συνολική διαφορά τερμάτων, ή από τα συνολικά γκολ, ή από τα συνολικά εκτός έδρας γκολ.

Η Πόρτο προκρίνεται ως δεύτερη αν αποφύγει την ήττα από τη Σαχτάρ.

Η Σαχτάρ προκρίνεται με νίκη επί της Πόρτο. Μπορεί να τερματίσει πρώτη αν κερδίσει και χάσει η Μπαρτσελόνα. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, η πρωτιά θα καθοριστεί από τη συνολική διαφορά τερμάτων, ή από τα συνολικά γκολ, ή από τα συνολικά εκτός έδρας γκολ.

Η Αντβέρπ έχει αποκλειστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα