Τσαϊρέλης: «Υπάρχει βάθος στο ελληνικό μπάσκετ»

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης τόνισε πως η πορεία της εθνικής στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου αποδεικνύει πως υπάρχει βάθος στο ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα, ο Έλληνας παίκτης του Προμηθέα Πατρών αναφέρθηκε και στην επικείμενη αναμέτρηση της «επίσημης αγαπημένης» με τη Σερβία στο Βελιγράδι. Ο Τσαϊρέλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά:

-Το 2013 ένας τραυματισμός στην προετοιμασία σού στέρησε την παρουσία σου στην Εθνική. Πέντε χρόνια μετά είσαι εδώ…
«Το θυμάσαι ε; Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Είμαι περήφανος και χαρούμενος
που είμαι εδώ. Σημαίνει ότι κάτι κάνω καλά. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια. Σε λίγο καιρό θα είμαι 31, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ο Μαργαρίτης έπαιξε στην Εθνική στα 35 και καθιερώθηκε».

-Παρότι «νέος», μπήκε ξεψάρωτος στο γήπεδο…
«Ναι, αλήθεια είναι αυτό. Σίγουρα βοήθησε που έπαιζα σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Ένιωσα πολύ πιο άνετα από ό,τι αν παίζαμε κάπου αλλού. Όπως και να’ χει όμως νιώθεις λίγο περίεργα όταν παίζεις για πρώτη φορά στην Εθνική».

-Τι σημαίνει ότι η Εθνική είναι η μόνη αήττητη ομάδα στην Ευρώπη για τα προκριματικά;
«Αυτό λέει πολλά. Λέει ότι η ομάδα αυτή δεν επαναπαύεται, ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους προπονητές μας κι εμείς οι παίκτες είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε με τόσες λίγες μέρες προετοιμασίες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό το 9/9».

-Και δείχνει ότι και πίσω από τη βιτρίνα υπάρχει βάθος, έτσι;
«Γενικά η Ελλάδα βγάζει πολλούς παίκτες, έχει μεγαλύτερο βάθος ακόμη κι από άλλες μεγάλες δυνάμεις. Έτσι παρότι λείπουν κάποιοι βασικοί παίκτες και έρχονται κάποιοι άλλοι στη θέση τους, το επίπεδο παραμένει πάντα υψηλό, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα».

-Οπότε πάμε στο Βελιγράδι για το 10/10;
«Όταν φοράς αυτή τη φανέλα ποτέ δεν πας για να χάσεις και ποτέ δεν είσαι χαλαρός. Το επιτάσσει η κατάσταση! Οπότε πάμε στο Βελιγράδι για τη νίκη. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, η Σερβία είναι πολύ καλή ομάδα και καίγεται για να κερδίσει, αλλά εμείς θέλουμε να κρατήσουμε το αήττητο».

-Πρώτη εμφάνιση με την Εθνική, πολύ καλές εμφανίσεις με τον Προμηθέα, τι άλλο να περιμένουμε από σένα;
«Νιώθω καλά, όλο το κλίμα και στον Προμηθέα και στην Εθνική με έχουν κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου κι αυτό βγαίνει στο παρκέ. Αυτό δεν ισχύει μόνο με μένα, αλλά με όλα τα παιδιά του Προμηθέα. Γι’ αυτό και η ομάδα έχει τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το Basketball Champions League, αλλά γι’ αυτό και έχουν κληθεί τόσα παιδιά από τον Προμηθέα στην Εθνική».
Keywords
Τυχαία Θέματα