Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 2-1: «Λύτρωση» με Μαντουέκε και επιστροφή στις νίκες (vids)

Η Τσέλσι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε εν τέλει να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο Λονδρέζικο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο έφτασε τους 25 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στην 10η θέση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η Πάλας θα παραμείνει στους 19 βαθμούς και την 16η θέση.

Το ματς

Πρώτο ημίχρονο

Η Τσέλσι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας από την

αρχή. Οι «μπλε» εξαργύρωσαν αυτήν την αρχική τους υπέροχη στο 15ο λεπτό με τον Μούντρικ να ανοίγει το σκορ και τους δίνει το προβάδισμα.  

Ο Ουκρανός λίγα λεπτά μετά το τέρμα του έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Χέντερσον, ο οποίος του είπε «όχι».  

Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν με τον ίδιο τρόπο και όλα έδειχναν πως το 1-0 θα παραμείνει μέχρι το τέλος.  
 
 Στο 45+2’ όμως η Πάλας βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Ολίσε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. 

Δεύτερο ημίχρονο

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Τσέλσι είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος της όμως δεν μπορούσε να βρει τρόπους να διασπάσει την αμυντική λειτουργία της Κρίσταλ Πάλας, η οποία προσπάθησε να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις.

Η μεγάλη στιγμή για τους «μπλε» ήρθε στο 72ο λεπτό, με τον Τζάκσον να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR για offside.

Στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μαντουέκε κέρδισε πέναλτι έπειτα από παράβαση του Έζε, το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «μπλε».

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την Τσέλσι να επιστρέφει στις νίκες μετά την ήττα της από την Γουλβς την περασμένη αγωνιστική.

Τσέλσι: Πέτροβιτς

Κρίσταλ Πάλας:

Keywords
Τυχαία Θέματα