Τσέλσι-Έβερτον 6-0: Εξάρα με… εξωγήινο Πάλμερ (videos)

Ο «Cold Palmer» πέτυχε δεύτερο σερί εντός έδρας χατ-τρικ, έφτασε τα 20 γκολ φέτος στην Premier League και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι που σκοράρει σε επτά συναπτά παιχνίδια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ξεπερνώντας τους Ντρογκμπά και Γκούντιονσεν (6).

Με αυτούς τους τρεις βαθμούς οι «μπλε» του Λονδίνου ανέβηκαν στην 9η θέση της βαθμολογίας και μπορούν να κοιτούν ακόμη υψηλότερα, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται έναν

βαθμό πίσω από τη Γουέστ Χαμ με δύο ματς λιγότερα και τρεις βαθμούς πίσω από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ με ένα.

Μόλις δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και την 18η Λούτον παρέμεινε η Έβερτον μετά από την βαριά ήττα της. Τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης τους για την νέα αφαίρεση δύο βαθμών που τους επιβλήθηκε.

Έστησε… πάρτι ο Πάλμερ με προσκεκλημένη την Έβερτον

Χατ-τρικ σε διάστημα 16 λεπτών πέτυχε ο Κόουλ Πάλμερ και έβγαλε γρήγορα τη δουλειά εις πέρας για την Τσέλσι. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 13’ ύστερα από μια… μαγική ενέργεια, στη συνέχεια έγραψε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με μακρινό σουτ, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Πίκφορντ. Τον δείκτη του σκορ στο 4-0 πριν τη λήξη των πρώτων 45 λεπτών ανέβασε ο Τζάκσον με όμορφο γυριστό σουτ.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους οι δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες προ κενής εστίας των Μπέτο και Πάλμερ στο 10ο και 15ο λεπτό αντίστοιχα.

«Υπέγραψαν» το τελικό αποτέλεσμα οι Πάλμερ και Γκίλχριστ

Με την αρχή του δεύτερου μέρους ο Σον Ντάις έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, θέλοντας να αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας του, η οποία ήταν απογοητευτική μέχρι εκείνο το σημείο.

Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, καθώς τόσο η Τσέλσι όσο και η Έβερτον είχαν συμβιβαστεί με το τελικό αποτέλεσμα. Τα… αίματα άναψαν στο 64,’ όπου ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγησε πέναλτι υπέρ της Τσέλσι. Ο Μαντουέκε πήρε γρήγορα την μπάλα στα χέρια του για να το εκτελέσει, όμως ο Πάλμερ πήγε να του τη ζητήσει. Εκεί επικράτησε μια μικρή ένταση με πρωταγωνιστές τους Πάλμερ, Γκάλαχερ, Τζάκσον και Μαντουέκε και έτσι ο Άγγλος μεσοεπιθετικός πήρε την εκτέλεση στα δικά του… πόδια και πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του γκολ στο Λονδίνο.

Ο Πάλμερ έφτασε τις εννέα σερί εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι φέτος στην Premier League και πλέον κυνηγά το απόλυτο ρεκόρ του Γιαγιά Τουρέ με 11.

Το τελικό 6-0 έγραψε ο Γκίλχριστ στο 90′ με ωραίο δεξί σουτ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ανδρικής ομάδα της Τσέλσι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Σίλβα, Τσαλόμπα, Κουκουρέγια, Γκούστο (88′ Ουάσινγκτον), Καϊσέδο, Γκάλαχερ, Μαντουέκε (72′ Τσουκουεμέκα), Πάλμερ (80′ Κασαντέι), Μούντρικ (80′ Τσίλγουελ), Τζάκσον (88′ Γκίλχριστ).

Έβερτον (Σον Ντάις): Πίκφορντ, Ταρκόφσκι, Κόουλμαν (46’ Πάτερσον), Μπρέιθγουεϊτ (57′ Κιν), Μικολένκο, Γιανγκ, Ονάνα (46’ Γκόμες), Γκάρνερ (46’ Χάρισον), ΜακΝίλ, Ντουκουρέ, Μπέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα