Τσέλσι: Ποιος είναι ο Σαμ Τζούελ;

Ο Σαμ Τζούελ αποδέχθηκε την πρόταση της Τσέλσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μπράιτον. Πρόσφατα μάλιστα επαινέθηκε ως μεγάλο ταλέντο από τον προπονητή των «Γλάρων», Ρομπέρτο ​​Ντε Τζέρμπι.


Ποιος είναι όμως ο Τζούελ και γιατί η Τσέλσι «άρπαξε» άλλο ένα μέλος του προσωπικού της Μπράιτον;


Ο Σαμ Τζούελ προέρχεται από μια οικογένεια που αγαπά το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του, Πωλ, έπαιξε για τη Γουίγκαν και τη Μπράντφορντ Σίτι προτού γίνει προπονητής, ενώ ο Σαμ σταμάτησε να παίζει στην εφηβεία. Το 2011,

ξεκίνησε να εργάζεται στο πρακτορείο HN Sports, ψάχνοντας για νεαρά ταλέντα που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει η εταιρεία. Μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια, ήθελε να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Ξεκίνησε για τη Νιούπορτ και στη συνέχεια έγινε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Σουίντον Τάουν.


Η Μπράιτον, παρατήρησε την πρόοδό του και τον έκανε δικό της το 2016, ως διευθυντή προσλήψεων στην ομάδα κάτω των 21 ετών. Άφησε γρήγορα το στίγμα του και αναβαθμίστηκε ως διευθυντής ανιχνευτών ταλέντων του συλλόγου το 2018, προτού οριστεί λίγο καιρό αργότερα επικεφαλής της πρόσληψής τους. Αρχικά του ανατέθηκε η εξερεύνηση της ευρωπαϊκής αγοράς, κάτι που οδήγησε στην απόκτηση του Σουηδού διεθνή Βίκτορ Γιόκερες, μέλος πλέον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ έχει συνδεθεί με μεταγραφή 87 εκατομμυρίων λιρών στην Τσέλσι.


Η πραγματική τεχνογνωσία του «έλαμψε» όταν η Μπράιτον άρχισε να αναζητά ποδοσφαιριστές στη Νότια Αμερική, μια αγορά που δεν είχε αξιοποιηθεί στο παρελθόν. Έπαιξε ρόλο στις μεταγραφές των Καϊσέδο, Μακ Άλιστερ και Ενσίσο. Είχε επίσης συνεισφορά στην πρόσφατη απόκτηση του Βαλεντίν Μπάρκο από την Μπόκα Τζούνιορς. Έμαθε ακόμη και ισπανικά κατά τη διάρκεια του lockdown, για να επικοινωνεί με ποδοσφαιριστές της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τις οικογένειές τους.


Η νέα ιδιοκτησία των Λονδρέζων, κοιτάζει νεαρά αστέρια και από τη Νότια Αμερική. Έκανε δικό της τον Κέντρι Παες, έναν νεαρό παίκτη από το Εκουαδόρ. Ο Τζούελ είναι εξαιρετικός στο να βρίσκει νέα ταλέντα στη συγκεκριμένη ήπειρο, κάτι που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αξία του στη νέα του ομάδα. Θα αποτελέσει μέρος ενός πολυσυλλογικού έργου για την προσέλκυση και την επιλογή νέων παικτών.


Να θυμίσουμε πως η Τσέλσι ξόδεψε τεράστια ποσά για μεταγραφές, μετά την εξαγορά της ομάδας από τον Τοντ Μπόελι. Η επιλογή της βελτίωσης της στρατηγικής των μεταγραφών της, μπορεί να αποδειχθεί μια λαμπρή κίνηση, διασφαλίζοντας ότι κορυφαίοι παίκτες μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα, χωρίς να παραβιάζουν τους κανόνες του Financial Fair Play (FFP).

Sam Jewell has accepted a new position at @ChelseaFC. He has now commenced a period of gardening leave.

We thank him for his long service to our club.

— Brighton & Hove Albion (@OfficialBHAFC) February 20, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα