Τζούντο: Το CAS απέρριψε την έφεση της Σίλβα

Τζούντο: Το CAS απέρριψε την έφεση της ΣίλβαageorgiΤρί, 12/22/2020 - 10:33

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για τον αθλητισμό, απέρριψε την έφεση της Βραζιλιάνας, Ραφαέλα Σίλβα, η οποία τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κάτι που σημαίνει, πως η διάσημη πρωταθλήτρια, δεν θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον τίτλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες,

που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο.

Η Σίλβα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, το 2016, στην κατηγορία των -57 κιλών, βρέθηκε «θετική» σε χρήση φαινοτερόλης, μία ουσία που υπάρχει σε φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του άσθματος. Ο σχετικός έλεγχος, έγινε στις 99 Αυγούστου 2019, κατά τη διάρκεια των Παναμερικανικών Αγώνων.

Η 28χρονη πρωταθλήτρια, έχασε τον τίτλο που κατέκτησε στην συγκεκριμένη διοργάνωση και εξακολουθεί να δηλώνει αθώα, υποστηρίζοντας ότι η εύρεση της ουσίας στο δείγμα της, οφείλεται στις επαφές που είχε με συγκατοίκους της ή με φιλάθλους ή ενδεχομένως από ένα μωρό (σ.σ. την κόρη ενός φίλου της) που λαμβάνει αγωγή για το άσθμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Σίλβα μεγάλωσε στην περίφημη φαβέλα του Ρίο Ντε Τζανέϊρο και μετά τις διακρίσεις που σημείωσε στην πατρίδα της, έγινε σύμβολο επιτυχίας για τους πληθυσμούς αυτών των περιοχών.

- Τζούντο - ΤΖΟΥΝΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - Τζούντο Off Off Off Off ΤΖΟΥΝΤΟ Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για τον αθλητισμό, απέρριψε την έφεση της Βραζιλιάνας, Ραφαέλα Σίλβα, η οποία τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Article publish on Τρί, 12/22/2020 - 10:33 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα