Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 1-1: «Σκόνταψε» στο Μεστάγια, η απόσταση από την κορυφή μεγαλώνει (highlights)

Η Μπαρτσελόνα για δεύτερο διαδοχικό ματς στην La Liga δεν κερδίζει (ήττα 2-4 από Τζιρόνα την προηγούμενη εβδομάδα) και η απόσταση από την πρωτοπόρο Τζιρόνα, που έχει ματς λιγότερο, είναι στους έξι βαθμούς. Παράλληλα, η 2η Ρεάλ Μαδρίτης, επίσης με ματς λιγότερο, βρίσκεται στο +4 από τους «μπλαουγκράνα» (39 έναντι 35 βαθμών).

Το πρώτο μέρος δεν είχε γκολ αλλά αρκετές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, με τον ρυθμό να είναι καλός. Η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερες συνολικά

ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ αλλά οι Λεβαντόφσκι και Πέδρι δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Μαμαρντασβίλι.

Στο δεύτερο μέρος, το μοναδικό πράγμα που έλειπε από το ματς, το γκολ δηλαδή, ήρθε νωρίς. Στο 55ο λεπτό ο Ντε Γιόνγκ είχε φοβερή έμπνευση να βρει τον Ραφίνια στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και εκείνος με παράλληλο γύρισμα σέρβιρε το 0-1 στον Ζοάο Φέλιξ.

Αφού η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε δεύτερο γκολ στις ευκαιρίες με Ζοάο Φέλιξ (58′) και Ραφίνια (67′), η θεία δίκη επήλθε. Συγκεκριμένα, στο 70ο λεπτό ο Ούγκο Γκιγιαμόν έπιασε από τα όρια της περιοχής ένα σπουδαίο σουτ και νίκησε τον Ινιάκι Πένια για το 1-1.

Στο 83′ ο φοβερός και τρομερός Μαμαρντασβίλι είπε «όχι» στον Ραφίνια για να σιγουρέψει τον 20ο βαθμό της Βαλένθια στην φετινή La Liga (10η θέση, στο -9 από την 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη).

Επόμενο παιχνίδι για την Μπαρτσελόνα με την Αλμερία στην Βαρκελώνη την Τετάρτη (20/12, 20:00, Novasports 1HD) και για την Βαλένθια την Τρίτη κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο εκτός έδρας (19/12, 20:00, Novasports 1HD).

Βαλένθια (Ρούμπεν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι – Κορέια, Μοσκέρα, Ντιακαμπί, Χεσούς Βάθκεθ (81’ Γκαζιορόφσκι) – Φραν Πέρεθ (73’ Αμαλά), Γκιγιαμόν, Πεπέλου, Ντιέγκο Λόπεθ (81’ Φουλκιέ) – Γιάρεμτσουκ (62’ Κανός), Ούγκο Ντούρο (81’ Αλμπέρτο Μαρί).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Ζοάο Κανσέλο, Αραούχο, Κουντέ, Μπάλντε – Ντε Γιονγκ, Γκιντογκάν (81’ Γιαμάλ), Πέδρι – Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (73’ Φεράν Τόρες).

Keywords
Τυχαία Θέματα