Βαλβέρδε: «Μπορεί να είμαι εγώ στη θέση του Λοπετέγκι»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπογράμμισε πως οι προπονητές είναι εκτεθειμένοι και πως μπορούν να χάσουν τη δουλειά τους ανά πάσα στιγμή και πως κάτι τέτοιο είναι άδικο. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε πως μπορεί να βρεθεί και αυτός στη θέση του Ζουλέν Λοπετέγκι, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την ήττα 5-1 στο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αρχικά, ο Βαλβέρδε
τόνισε: «Αυτό το παιχνίδι έχει πάντα έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα. Ήταν σημαντικό που κερδίσαμε. Είναι ένα αποτέλεσμα που πληγώνει τον αντίπαλο. Θυμάμαι όταν τους αντιμετωπίσαμε στο Σούπερ Καπ. Υποφέραμε πολύ, τώρα είναι η σειρά τους. Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα και το έδειξε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Μπήκαν δυνατά και μας πίεσαν. Εμείς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και μόλις πετύχαμε το τρίτο γκολ όλα τελείωσαν».

Στη συνέχεια, ο 54χρονος τεχνικός συμπλήρωσε για το δύσκολο έργο των προπονητών στους πάγκους των δυο ομάδων: «Έτσι είμαστε οι προπονητές. Θέλουμε να κερδίζουμε, όμως πρέπει να παραμένουμε και προσγειωμένοι. Δεν σταματάμε σε ένα αποτέλεσμα. Πολλές φορές ο προπονητής βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. Είναι κάτι που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο για εκείνον, όμως αύριο ή σε δύο-τρεις εβδομάδες μπορεί να είμαι εγώ στη θέση του. Όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι, οποιοσδήποτε προπονητής χάνει τη δουλειά του είναι άδικο».
Keywords
Τυχαία Θέματα