Βαζαίος: «Προτεραιότητα οι “σκυταλοδρομίες”»

Ο Έλληνας κολυμβητής θα επιδιώξει μέσω της διοργάνωσης του Κατάρ να εξασφαλίσει μία θέση στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι πιο εφικτό να συμβεί στις «σκυταλοδρομίες» (ειδικά στα 4Χ100μ.), αφού, για να πιάσει το όριο στα 200μ. μικτή, χρειάζεται να καταρρίψει μετά από 6,5 χρόνια το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

«Προτεραιότητα σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι να βοηθήσουμε τις “σκυταλοδρομίες”. Είναι η τελευταία

μας ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ να τα καταφέρουμε. Το μυαλό μας είναι κυρίως σε αυτό το κομμάτι, να πάρουμε το εισιτήριο για το Παρίσι» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο 30χρονος πρωταθλητής, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Ντόχα, και συνέχισε: «Ατομικά θα κυνηγήσω τα 200μ. μικτή. Είναι το βασικό μου αγώνισμα και εκεί θα ήθελα να εξασφαλίσω επίσης την πρόκριση. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ, και με αυτό το σκεπτικό μπήκαμε στη προετοιμασία μας από το Ευρωπαϊκό της 25άρας και μετά. Με καθαρό μυαλό, κάναμε καλή προετοιμασία για όλα τα αγωνίσματα. Να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε, να απολαύσουμε τη στιγμή».

Μιλώντας για την παρουσία αρκετών νεαρών αθλητών/τριών στην 20μελή αποστολή της ελληνικής κολύμβησης για την Ντόχα, ο Βαζαίος τόνισε: «Είναι πολύ ευχάριστο που αλλάζει τόσο έντονα η ομάδα και έχουμε πιο μικρούς σε ηλικία αθλητές και αθλήτριες. Αλλάζει η δυναμική της ομάδας. Το κλίμα γενικότερα είναι πάρα πολύ ευχάριστο, η ατμόσφαιρα επίσης, έβγαινε αυτό στις προπονήσεις μας στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε αυτή την αύρα της ομάδας να σε παρακινεί, να σε πιέζει για ακόμα καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα