Βέλεθ: “Είχα πρόταση να γυρίσω στον Παναθηναϊκό – Ο Γιοβάνοβιτς μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο”

Ο Φραν Βέλεθ, που αγωνίζεται στην Αλ Φατέχ, μίλησε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ»  και αποκάλυψε την πρόταση που του έγινε από τον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι ενώ αναφέρθηκε και στο τι έγινε το φετινό καλοκαίρι με τις μεταγραφές δεκάδων αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Tι είπε για τον Γιάννη Αλαφούζο

και τον Άρη…

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό Πρωτάθλημα: «Ναι, το παρακολουθώ. Είδα εκτεταμένα στιγμιότυπα του Παναθηναϊκού από το τελευταίο του παιχνίδι με την Ντίνπρο, είδα και το πρώτο παιχνίδι που έδωσε ο Άρης, γενικά παρακολουθώ πάρα πολύ τις ομάδες. Για τον  Παναθηναϊκό πιστεύω ότι έχει αλλάξει τη νοοτροπία του ο προπονητής του. Ο Γιοβάνοβιτς έχει δώσει μια δυνατή προσωπικότητα στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός βγαίνει και παίζει ξανά σαν μεγάλη ομάδα. Έχει αλλάξει τη νοοτροπία του. Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι αρχίζει και διεκδικεί το πρωτάθλημα τόσο έντονα όπως το έκανε και πέρυσι. Έχει αλλάξει πολύ η νοοτροπία που έχει φέρει στον Παναθηναϊκό ο προπονητής τους και φαίνεται από το γεγονός ότι έχουν γίνει πάρα πολύ καλές και ποιοτικές μεταγραφές. Ο προπονητής, μαζί με τον κόσμο και τον πρόεδρο έγιναν μια τριάδα, η οποία τον έκανε να διεκδικεί μέχρι τέλους τον τίτλο». 

Για τα συναισθήματά του για τον Παναθηναϊκό: «Έχω ιδιαίτερα συναισθήματα. Κερδίσαμε τίτλο, γυρίσαμε την ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε όταν εξελίσσεσαι μέσα από την εξέλιξη ενός συλλόγου, είναι κάτι το οποίο δημιουργεί ένα ιδιαίτερο δεσμό, γι’ αυτό έχω και τις καλύτερες αναμνήσεις και συναισθηματικά νιώθω δεμένος με την ομάδα. Διατηρώ σχέσεις  με τον Ρουμπέν, με τον Αιτόρ, με πάρα πολλά παιδιά από το προσωπικό, αλλά και έχω πολλές επαφές με ανθρώπους του Παναθηναϊκού».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να παίξει ξανά στον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Από κει και πέρα εάν γίνει κάτι καλώς, εάν δεν γίνει κρατώ τις υπέροχες αναμνήσεις που έχω από την Ελλάδα. Υπήρχαν κάποιες επαφές και ειδικά φέτος που ακόμα και εγώ βλέπω τι θα κάνω με το μέλλον μου, ίσως να υπάρχει η δυνατότητα να μπορέσω να φύγω από τη Σαουδική Αραβία, αυτό δεν το ξέρω ακόμα, αλλά όντως υπήρχαν επαφές».

Για τον Γιώργο Δώνη: «Είναι ένας άνθρωπος που είναι πάρα πολύ ειλικρινής, ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να κρύβεται, αντιμετωπίζει την αλήθεια πρόσωπο με πρόσωπο, ένας άνθρωπος που ό,τι έχει να πει και ό,τι σκέφτεται στο λέει κατά πρόσωπο με το δικό του τρόπο. Έχουμε διατηρήσει επαφές και πραγματικά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος που υπήρξα ποδοσφαιριστής του».

Για τον Άρη: «Όπως είπα όλες οι περίοδοι που ήμουν στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ όμορφες. Όταν ήρθα στον Άρη η ομάδα επένδυσε πάνω μου. Στην αρχή είχα κάποια αμυντικά προβλήματα, παρόλα αυτά πίστεψαν σε μένα, με στήριξαν και όταν βρήκα τη φόρμα μου, βρήκα το καλό μου εαυτό. Είχα συνεχόμενες πολύ καλές χρονιές, γυρίσαμε με το σύλλογο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχω να θυμάμαι πάρα πολύ όμορφα πράγματα σε αγωνιστικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο και έχω διατηρήσει πολύ στενές επαφές με φίλους στη Θεσσαλονίκη».

Για το αν του έχει μείνει μια μικρή πικρία για το γεγονός ότι οι οπαδοί δεν του συγχώρεσαν που πήγε στον Παναθηναϊκό: «Είναι πράγματα τα οποία έχουν μείνει στο παρελθόν. Ο άνθρωπος πάντα θέλει να εξελίσσεται, να εξελίξει το επάγγελμά του, να εξελίσσεται με την οικογένειά του. Οπότε εκείνη τη στιγμή έπρεπε να κοιτάξω τη μεταγενέστερη εξέλιξη μου, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά κυρίως και όσον αφορά τα οικογενειακά κομμάτια. Θεωρώ ότι εξελίχθηκα και με την οικογένειά μου και ως ποδοσφαιριστής, κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο στην Ελλάδα κατάφερα να κάνω όσα έκανα στο μέλλον, οπότε δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που πήρα εκείνη τη στιγμή. Όσον αφορά τους οπαδούς του Άρη, επειδή έχω στενή επαφή με αρκετούς φίλους στη Θεσσαλονίκη, αυτή η πικρία δεν είναι κάτι που μου μεταφέρεται τόσο έντονα. Από κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να το κρατά αυτό μέσα στη δική του την ανάμνηση δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό».

Για τον Πάκο Ερέρα: «Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πάρα πολύ καλός προπονητής».

Για τον Κουέστα: «Για μένα θα είναι πάντα αδερφός. Είναι πολύ παραπάνω από ένας παλιός συμπαίκτης».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Για μένα θεωρώ ότι είναι ένας σημαντικός άνθρωπος στην ποδοσφαιρική μου ζωή. Με έκανε να βλέπω το ποδόσφαιρο από μια διαφορετική οπτική γωνία, με έκανε να σκέφτομαι διαφορετικά όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Κυρίως όμως είναι ένας άνθρωπος ο όποιος ήταν εκεί για όλους μας και νοιαζόταν πάρα πολύ, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική μας εξέλιξη, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για την προσωπική μας ζωή, ήταν κοντά μας. Νοιάστηκε και για την προσωπική μου ζωή και όταν κάποιος έρχεται τόσο κοντά στην προσωπική σου ζωή, σε κάνει να μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να θες να τα δώσεις όλα για αυτόν. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα είναι πάντα ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος μας άκουγε, ένας άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε κοντά μου από την πρώτη στιγμή. Όσον αφορά στο προσωπικό επίπεδο δεν είναι όλοι οι πρόεδροι ομάδων οι οποίοι έρχονται κοντά σου, ήξερε να με ακούσει ήξερε να με καταλάβει και αυτό θα το εκτιμώ πάντα».

Για τα  δυο πρόσωπα που αγαπά: «Έχω δυο παιδάκια που τα αγαπώ εξίσου. Παρόλα αυτά η κορούλα μου, ήταν αυτή η οποία με έκανε να βλέπω τη ζωή με ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα. Η αλήθεια είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικά παιδιά. Το αγόρι μας βγήκε λίγο τζαναμπέτης, είναι αρκετά ζωηρός και μας έχει αλλάξει πολύ τη ζωή. Είναι η χαρά του σπιτιού. Αλλά τον βλέπω να γίνεται αμυντικός, μου μοιάζει».

Για το αν φανταζόταν ότι θα παίξει αντίπαλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλους μεγάλους παίκτες: «Δεν θα πίστευα ποτέ ότι εγώ θα μπορέσω να παίξω αντίπαλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς πίστευα ότι θα έρθει η στιγμή να αποσυρθεί και θα το έκανε στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πάντως άνοιξε το δρόμο για να έρθουν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν πολύ στην εξέλιξη του πρωταθλήματος».

Για το αν θεωρεί πως η κύρια αιτία των ηχηρών ονομάτων στη Σαουδική Αραβία είναι ο Ρονάλντο: «Σίγουρα ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου, το να πηγαίνει ένας παγκόσμιος αστέρας και να αγωνίζεται σε αυτό το πρωτάθλημα ανοίγει τις πόρτες και για και για τους υπόλοιπους, ώστε να ενδιαφερθούν και να κάνουν αυτή τη μετακίνηση, όπως και τα οικονομικά δεδομένα είναι για όλους μας μια πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή, οπότε θεωρώ ότι και τα δυο έχουν συντελέσει στο να έρθουν τόσοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα