Βενετία: “Δεν έβγαλα τη μάσκα ποτέ” – Τι λέει η μοναδική που δεν κόλλησε κορωνοϊό από το γκρουπ των Ελλήνων τουριστών

Από τους συνολικά 26 Έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μέστρε στη Βενετία, μόνο μία παραμένει ακόμη και σήμερα αρνητική.Remaining Time-0:00FullscreenMute

“Ένα κρούσμα βγήκε αρνητικό, ένα, και αυτή η κυρία δεν έβγαλε τη μάσκα ποτέ, ποτέ. Και στο πρωινό με μάσκα κατέβαινε. Εμείς ξεθαρρέψαμε κι έγινε αυτό που έγινε”, αναφέρουν άλλοι επιβάτες του λεωφορείου στην εκπομπή “Live News” του Mega.

Αυτή η γυναίκα, που δεν αποχωρίστηκε

στιγμή τη μάσκα της στην εκδρομή της Βενετίας, μίλησε στην εκπομπή μέσα από το νοσοκομείο Νοάλε στο οποίο νοσηλεύεται προληπτικά.

“Προληπτικά και εγώ θα μείνω καραντίνα. Εγώ, ο αρχηγός του γκρουπ και ένας άλλος κύριος, μας έχουν μαζί με τους θετικούς. Μετά από 4 ημέρες θα μου κάνουν δύο μοριακά τεστ ακόμα και εφόσον κι αυτά είναι αρνητικά, εγώ θα φύγω”, είπε.

Η ίδια αποκάλυψε πως έχει κάνει 3 τεστ, ένα μοριακό και δύο rapid. Όλα είναι αρνητικά. “Είχα πρόβλημα υγείας στο παρελθόν και δεν ήθελα να νοσήσω”, ανέφερε καθώς ήταν η μοναδική που δεν έβγαλε τη μάσκα της ούτε στιγμή σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο σύζυγός της ωστόσο νόσησε, επειδή ορισμένες φορές του έπεφτε η μάσκα. “Ένα γκρουπ ήρθε με το αεροπλάνο. Χωρίς να το επιβεβαιώνω και να ξέρω, δύο κυρίες έβηχαν πολύ”, ανέφερε με επιφύλαξη η εκδρομέας.

Η ίδια δήλωσε ευχαριστημένη απο τη φροντίδα των Ιταλών ιατρών, ενώ σημείωσε πως θα γυρίσει στην Ελλάδα εφόσον έχει δύο αρνητικά τεστ.

“Μέσα σε ένα λεωφορείο 20 ώρες”

Παρά το γεγονός πως όλα τα rapid tests έβγαιναν αρνητικά, το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού που υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, βγήκαν όλοι θετικοί στον κορονοϊό.

“Λογικό ήταν τι; Μέσα σε ένα λεωφορείο 20 ώρες ‘γκούχου’ ο ένας, ‘γκούχου’ ο άλλος. Μέτρα μηδέν. Αυτά είναι λάθη, τα οποία δηλαδή, ένα πρακτορείο δεν σκέφτεται τη ζημιά που θα προκαλέσει και για τρία εισιτήρια βάζει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαζί, αυτό γίνεται, αλλά αυτός βλέπετε είναι καλυμμένος, γιατί σου λέει θα κάνει το rapid test”, αναφέρουν οι επιβάτες.

Οκτώ ταξιδιώτες με ήπια συμπτώματα παραμένουν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Οι δύο με τα σοβαρότερα συμπτώματα νοσηλεύονται σε πνευμονολογικό κέντρο και υπόλοιποι 16 στο νοσοκομείο Νοάλε.

“Μας έσωσε το εμβόλιο”

Τα σοβαρότερα συμπτώματα εμφανίζουν μια 60χρονη και μια 30χρονη οι οποίες νοσηλεύονται σε πνευμονολογικό κέντρο σε Ντόλο και τους χορηγούνται μονοκλονικά αντισώματα.

Ο αδελφός της 60χρονης μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS: “Νόσησε πολύ βαριά, εμβολιασμένη. Αλλά ήταν 38-39 πυρετό συνέχεια και δεν έπεφτε. Την έχουν συνέχεια με ορό, αντιβίωση”.

Και οι 26 ταξιδιώτες ταξίδεψαν με πράσινα πιστοποιητικά. Οι 24 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ενώ οι άλλοι 2 ταξίδεψαν με αρνητικά μοριακά τεστ.

“Αν δεν είχαμε το εμβόλιο ουαί κι αλίμονό μας. Πιστεύω ότι η αδελφή μου θα ήτανε… Δεν ξέρω αν θα γυρνούσε πίσω”.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει αν νοσεί και δεύτερο γκρουπ, με το οποίο ήταν μαζί στο Μιλάνο και χωρίστηκαν το πρωί του Σαββάτου. Το γκρουπ των 26 ατόμων αναχώρησαν οδικώς για τη Βενετία και το δεύτερο γκρουπ των 19 ατόμων αναχώρησαν αεροπορικώς για Ελλάδα.

“Στο γκρουπ ήταν άλλα 19 άτομα τα οποία φύγανε αεροπορικώς. Αυτοί και οι 19 ήταν θετικοί. Δεν του ζήτησαν τεστ. Επειδή ήταν εμβολιασμένοι, δεν του ζήτησαν τεστ και πήραν το αεροπλάνο και έφυγαν”, λέει επιβάτης.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα