Βενεζουέλα-Πράσινο Ακρωτήρι 75-81: Πρώτη ιστορική νίκη από τους «μπλέ καρχαρίες» σε Παγκόσμιο κύπέλλο

Το Πράσινο Ακρωτήρι πέτυχε την πρώτη, ιστορική νίκη του στην “παρεθνική” συμμετοχή του σε Παγκόσμιο κύπελλο, επικρατώντας της Βενεζουέλας με 81-75 και δημιούργησε βαθμ,ολογικές ανακατατάξεις και προοπτικές για την δεύτερη θέση του 6ου ομίλου του Μουντομπάσκετ, στην Οκινάουα της Ιαπωνίας. Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου (Τετάρτη 30/8), η Γεωργία του Ηλία Ζούρου, θα παίξει με την Βενεζουέλα και το Πράσινο Ακρωρήρι με την Σλοβενία.

Αν η Βενεζουέλα νικήσει την Γεωργία, θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία από Πράσινο Ακρωτήρι, την Βενεζουέλα και την Γεωργία (1 νίκη- 2 ήττες).

Για την Εθνική ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση, θα μετρήσει η διαφορά πόντων των μεταξύ τους αγώνων, με την Γεωργία να έχει σαφές προβάδισμα από το συν 25 της νίκης της επί του Πράσινου Ακτρωτηρίου που έχει συν 6 από την νίκη του κόντρα στην Βενεζουέλα

Η ιστορική νίκη του Πράσινου Ακρωτηρίου, επιτεύχθηκε με μικρή επιθετική συγκομιδή πόντων από τον Έντι Ταβάρες που σημείωσε μόλις 6 πόντους, εκτ των οποίων οι 4 με βολές και η πρώτη συνεισφορά του στο σκορ, ήρθε στο 32′ του αγώνα! Κέρδισε 15 ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση ο Μπετίνο Γκόμες, ο Γουίλι Ταβάρες και ο Ιβάν Αλμέιντα πέτυχαν τους 60 από τους 81 πόντους.

Η Βενεζουέλα είχε το επιμέρους σκορ μόνο στο 2ο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 46-33 στο ημίχρονο, αλλά στα 7 πρώτα λεπτά της 3ης περίοδο, σημείωσαν 10 πόντους μόνο με βολές από τους 20 συνολικά και μόλις 9 στην 4η περίοδο.

Δεκάλεπτα: 23-24, 46-33, 66-59, 75-81

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα