Βγήκε «βόλτα» στη Σαουδική Αραβία ο Φερστάπεν (pics, vid)

Νικητής στη Σαουδική Αραβία ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull. O Ολλανδός πιλότος των «ταύρων» πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Formula 1, ύστερα από εκείνη στο Μπαχρείν. Συνολικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής μετρά εννέα συνεχόμενες νίκες και επιβεβαιώνει κάθε τριήμερο την κυριαρχία της Red Bull.

Στη δεύτερη θέση ο Σέρχιο Πέρεζ και το άλλο μονοθέσιο των «ταύρων». Την πρώτη τριάδα του βάθρου «έκλεισε» ο Σαρλ Λεκλέρ και η Scuderia Ferrari.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Πίσω από τον Μονεγάσκο ο Όσκαρ Πιάστρι και η McLaren. Ο 22χρονος Αυστραλός έδωσε σκληρή «μαχή» μέχρι τη μέση του αγώνα με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Ακολουθεί ο Φερνάντο Αλόνσο και η Aston Martin στην πέμπτη θέση, ενώ το δεύτερο μονοθέσιο της εταιρείας κατέληξε στις μπαριέρες και έτσι ο Λανς Στρολ εγκατέλειψε τον αγώνα. Τον Ισπανό οδηγό ακολούθησαν οι Τζορτζ Ράσελ, Όλι Μπέρμαν, Λάντο Νόρις, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Χούλκενμπεργκ, οι οποίοι κλείνουν την πρώτη δεκάδα των βαθμών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Στο αγωνιστικό του ντεμπούτο ως πιλότος της Formula 1, o 18χρονος πιλότος της Ferrari τερμάτισε στην έβδομη θέση. Θυμίζουμε ότι ο Μπέρμαν αντικατέστησε τον Κάρλος Σάινθ στο δεύτερο Grand Prix της σεζόν. Ο Ισπανός το πρωί του Σαββάτου υποβλήθηκε σε πετυχημένη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας .

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Άσχημο αποτέλεσμα για την Mercedes στη Σαουδική Αραβία, η γερμανική εταιρεία έχει μία εβδομάδα περιθώριο για να βελτιώσει τη W14 E-Performance, καθώς Ferrari, Aston Martin και McLaren έχουν μεγαλύτερη δυναμική στο γκριντ.

Το τρίτο Grand Prix της σεζόν είναι προγραμματισμένο το τριήμερο 22-24 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Αναλυτικά η κατάταξη στη Σαουδική Αραβία:

Keywords
Τυχαία Θέματα