Βιγιαρεάλ : Σόκαρε την Ευρώπη με ενδεκάδα 95 εκατομμυρίων

Είναι εύκολο να βρεις ομάδες που έχουν ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια και έχουν αποτύχει παταγωδώς τα τελευταία χρόνια.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν τα κατάφερε με τριάδα στην επίθεση τους Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ οι οποίοι εισπράττουν – μόνο αυτοί οι τρεις – 117 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο το καλοκαίρι που πέρασε έδωσε εκατόν-σαράντα εκατομμύρια Ευρώ για μεταγραφές ενώ αυτή την στιγμή έχει προτείνει νέο συμβόλαιο

στον Πογκμπά – ένας Θεός ξέρει γιατί – που θα του δίνει 29 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο!!!!

Η Βιγιαρεάλ δεν είναι απλά ένα χωριό. Χωριά υπάρχουν πολλά και αρκετά από αυτά έχουν και ομάδες αλλά σπάνια φτάνουν ως τα ημιτελικά του Champions League. Η Βιγιαρεάλ είναι ένα χωριό με πλάνο, ένα χωριό που πλέον έχει παίξει έξι Ευρωπαϊκούς ημιτελικούς στην ιστορία του, έχει κατακτήσει ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο (Europa League) και ο κόουτς λέει ότι θέλει και το μεγάλο τρόπαιο.

Η ενδεκάδα που μπήκε στο γήπεδο για να παίξει τον δεύτερο ημιτελικό με την Μπάγερν Μονάχου στοίχισε μόλις 95,2 εκατομμύρια Ευρώ. Δύο από τους παίκτες δεν έχουν στοιχίσει ούτε ένα Ευρώ ενώ μόνο οι δύο επιθετικοί στοίχισαν σχεδόν το μισό ποσό 43,5 εκατομμύρια Ευρώ. Η ποιότητα στοιχίζει.

Υπάρχουν οκτώ ομάδες στην ιστορία που έχουν ξοδέψει περισσότερα χρήματα για μια μεταγραφή τους από όσο στοίχισε η ενδεκάδα της Βιγιαρεάλ.

Υπάρχουν δεκατρείς μεταγραφές στην ιστορία που έχουν στοιχίσει περισσότερο από την ενδεκάδα του κίτρινου υποβρυχίου.

Υπάρχει ένας παίκτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο που δύο φορές η μεταγραφή του στοίχισε περισσότερο από την Ισπανική ενδεκάδα και αν στην Ρεάλ Μαδρίτης τα χρήματα έπιασαν τόπο στην Γιουβέντους ίσως να σκέφτονται ότι έκαναν λάθος.

Η Βιγιαρεάλ γιορτάζει φέτος 99 χρόνια ιστορίας αλλά στην ζωή μας μπήκε πριν από είκοσι-πέντε χρόνια όταν την ανέλαβε ο Φερνάνδο Ρόιγκ τον Μάιο του 1997.

Από τη δημιουργία του πρότζεκτ Ενταβάντ (…ελεύθερη μετάφραση κοιτάμε συνεχώς μπροστά) το 2004 που προσφέρει τεράστιο έργο στην πόλη μέχρι τη μετονομασία του Ελ Μαδριγκάλ σε Εστάδιο Θεράμικα το 2017 για την προώθηση της τοπικής βιομηχανίας κεραμικών, καθώς και τα αμέτρητα παραδείγματα της δικής του ευγένειας προς την κοινωνία, ο Φερνάνδο Ρόιγκ είναι ένας από τους πιο δίκαιους και έντιμους άντρες στο ποδόσφαιρο και το όνειρό του, να είναι η Βιγιαρεάλ μέσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έχει πλέον πραγματοποιηθεί, ξοδεύοντας όσα πρέπει, ούτε λίγα και σίγουρα ούτε πολλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα