Βίρτους Μπολόνια – Βιλερμπάν 79-84: Επική ανατροπή και “απόδραση”

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο μετά το πρώτο πεντάλεπτο επέβαλε τον ρυθμό της, μέσω της πολύ καλής άμυνας και με «μαέστρο» στην επίθεση τον Μίλος Τεόντοσιτς, «έχτισε» νωρίς διψήφια διαφορά και αποσπάστηκε με +19 (42-23) στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, οι παίκτες της Βίρτους έδειξαν σημάδια χαλάρωσης, κάτι το οποίο επισήμανε στο ημίχρονο ο Ιταλός προπονητής και το… πλήρωσε. Η Βιλερμπάν μεταμορφώθηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο δεύτερο μέρος, πίεσε ασφυκτικά στην άμυνα και οδήγησε τον αντίπαλο σε διαδοχικά λάθη. Λάθη τα οποία αξιοποίησε,

πετυχαίνοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Λάιτι, Μάθιους και Ντε Κολό ήταν εκείνη που οδηγούσαν την ομάδα τους επιθετικά, με τους Γάλλους να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά στο φινάλε της τρίτης περιόδου (64-62).

Το προσπέρασμα για τη Βιλερμπάν, που για 30 λεπτά κυνηγούσε στο σκορ, ήρθε με καλάθι του Κάρτραϊτ στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Η Βίρτους έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 72-72, όμως το μομέντουμ… έλεγε Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι έβγαζαν μεγάλη αποφασιστικότητα, «έπεφταν» σε κάθε φάση σαν να ήταν η τελευταία και με το τρίποντο «μαχαιριά» του Μάθιους «αγκάλιασαν» τη νίκη (74-80). Ο Τεόντοσιτς προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του, όμως δεν υπήρχε πλέον χρόνος, με τη Βιλερμπάν να πετυχαίνει μια τεράστια νίκη στη Μπολόνια, τη δεύτερη εκτός έδρας, μετά τη Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 50-36, 64-63, 79-84.

Keywords
Τυχαία Θέματα