Βλάχος: «Μεγάλη εμφάνιση απέναντι σε μεγάλη ομάδα»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού με 8-6 επί της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά, για την 7η αγωνιστική του Champions League υδατοσφαίρισης, εμφανίστηκε ο Θοδωρής Βλάχος στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο
προπονητής των «ερυθρολεύκων» έσπευσε να τονίσει ότι η νίκη σε ένα ματς της φάσης των ομίλων δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από τους τρεις βαθμούς, αναγνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι η ομάδα του βρίσκεται πλέον κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

«Η Γιουγκ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Περιμέναμε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Το ξεκίνημα που κάναμε ήταν φανταστικό, ένα 4-0 και να κρατήσεις τη Γιουγκ χωρίς γκολ για σχεδόν δύο οκτάλεπτα είναι σπάνιο, και νομίζω πως αυτό μας έδωσε τελικά τη νίκη, γιατί καταφέραμε και διαχειριστήκαμε μέχρι το τέλος το σκορ» επισήμανε αρχικά ο Βλάχος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι τελικά πήραμε μία δίκαιη νίκη, απέναντι σε έναν πραγματικά μεγάλο αντίπαλο. Είναι απλά όμως μία νίκη ομίλου, που δίνει τρεις βαθμούς. Δεν είναι παιχνίδι νοκ-άουτ ή τελικός, απλά κρατάμε μία μεγάλη εμφάνιση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα και ότι διατηρούμαστε στην κορυφή».

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε αήττητος τον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων, έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες και πλέον μοιάζει πολύ δύσκολο να χάσει την πρώτη θέση. «Από την αρχή είχα πει ότι η πρώτη θέση θα παιζόταν ανάμεσα σε μας και τη Γιουγκ. Σίγουρα μένει πιο πίσω μετά από αυτή την ήττα (σ.σ. η διαφορά των δύο ομάδων είναι πλέον εννέα βαθμοί), αλλά πιστεύω πως και πάλι η Γιουγκ θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις. Είμαστε κοντά στην πρωτιά, αρκεί να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να πάρουμε τα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε. Βλέπουμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο και είμαστε εμείς αυτοί που κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος, ίσως να καταλήξουμε πρώτοι στο γκρουπ, αλλά μένουν ακόμη επτά παιχνίδια» σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Η επόμενη αγωνιστική φέρνει ξανά αντιμέτωπες τις δύο ομάδες, αυτή τη φορά στο Ντουμπρόβνικ, στις 7 Φεβρουαρίου. Είναι εξ ορισμού το πιο δύσκολο ματς του Ολυμπιακού, που μπορεί πλέον όμως να πάει χωρίς άγχος και πίεση στην Κροατία. «Μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς μεγάλη πίεση, αλλά η αλήθεια είναι ότι και σήμερα δεν είχαμε μεγάλο άγχος. Ήταν ένα ματς του ομίλου που, και να το χάναμε, δεν θα ήταν καταστροφή. Από τη στιγμή που νικήσαμε και είμαστε εννέα βαθμούς πάνω από τη Γιουγκ, θα πάμε χωρίς πίεση στο Ντουμπρόβνικ» τόνισε ο Βλάχος και πρόσθεσε: «Απλά είναι σπουδαίο για όλους μας να παίξουμε σε μία τέτοια ιστορική έδρα και να καταφέρουμε να κερδίσουμε εκεί. Είναι κάτι που λίγες ομάδες στην Ευρώπη το έχουν κάνει, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς. Θα παίξουμε ελεύθερα και θα προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, η Γιουγκ στην έδρα της είναι καλύτερη ομάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εικόνα του σημερινού παιχνιδιού και το (σχετικά) αδύνατο σημείο του Ολυμπιακού, τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Κάπως έτσι το περίμενα το παιχνίδι, κλειστό και να κριθεί στις λεπτομέρειες, απλά δεν περίμενα τέτοιο ξεκίνημα από εμάς, γιατί η Γιουγκ είναι ομάδα που δεν αιφνιδιάζεται εύκολα. Εμείς ξεκινήσαμε φανταστικά κι εκείνοι ήταν κακοί. Για να γίνει το 4-0, σε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο περίπου ισάξιων ομάδων, πρέπει να συμβούν και τα δύο. Το 5/14 στον παίκτη παραπάνω είναι και λόγω του αντιπάλου, που έπαιξε καλά στον λιγότερο, όπως κι εμείς. Είχαμε σχεδόν το ίδιο ποσοστό οι δύο ομάδες (σ.σ. 4/13 οι Κροάτες), που σημαίνει καλές άμυνες, ή μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει ως κακές επιθέσεις» κατέληξε χαμογελώντας ο τεχνικός των Πειραιωτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα