Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0: Και του χρόνου… Super League! (videos&highlights)

Ένα γκολ αποδείχθηκε αρκετό για τον Βόλο προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον του στην κατηγορία και για την προσεχή σεζόν καθώς επικράτησε του Πανσερραϊκού 1-0 (56′ πεν. Γκαρσία). Εντονότατες διαμαρτυρίες των Σερραίων για τη φάση του πέναλτι, από την οποία έμελλε να κριθεί η αναμέτρηση.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Χρήστος Κόντης δεν είχε σημαντικά προβλήματα, παρατάσσοντας την ομάδας του σε σχηματισμό 4-2-3-1 κι έχοντας στο ιατρικό δελτίο της ομάδας του – μόνον τους Σιαμπάνη και Ράσιτς. «Σφιχτό» σχήμα, ευέλικτο, με πλειάδα

βραχύσωμων αλλά και ταχύτατων ποδοσφαιριστών με σαφή σκοπό και πρόθεση.

Η εξασφάλιση της παραμονής της ομάδας από την προηγούμενη αγωνιστική, κάθε άλλο παρά επηρέασε τον Πάμπλο Γκαρσία. Επιστρέφοντας στο 4-2-3-1, με τις απουσίες των Χοβάν, Μπέργκστρομ και των δύο τιμωρημένων Αυλωνίτη και Ουεντραόγκο, «κατέβασε» ένα σύνολο στιβαρό, με σαφή πρόθεση να κρατήσει μακριά από την εστία του τον αντίπαλο, με λύση ανάγκης στο κέντρο της άμυνας τον Πηλέα ως παρτενέρ του Διαμαντή, έχοντας τον Άλεξιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Μπήκαν με ορμή οι Σερραίοι

Η νίκη φάνταζε μονόδρομος για τους γηπεδούχους προκειμένου να βρουν τους βαθμούς που ήθελαν για να διασφαλίσουν την παραμονή τους, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν με τρομερή «δίψα» για ν’ ανοίξουν το σκορ και να συνεχίσουν την εκπληκτική πορεία τους στα PlayOuts. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν αυτήν που κατέγραψε τις δύο πρώτες τελικές της αναμέτρησης με ένα σουτ του Τομάς που πέρασε εκτός εστίας στο 2′ και μια καρφωτή κεφαλιά του Άλεξιτς πέντε λεπτά που υποχρέωσε τον Κόβατς σε εξαιρετική επέμβαση.

Χρειάστηκε να παρέλθει το πρώτο 10λεπτο προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του Βόλου να καταφέρουν να ισορροπήσουν τον αγώνα, να προσαρμοστούν στο παιχνίδι των αντιπάλων τους και σιγά – σιγά ν’ αρχίσουν να προσεγγίζουν την αντίπαλη περιοχή. Μια αναμέτρηση που μπήκε στη λογική της προτεραιότητας στην άμυνα και σε δεύτερη μοίρα πέρασε αυτήν της ανάπτυξης και της επιθετικής απειλής. Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν, δίχως όμως τη μεγάλη όσο και σημαντική φάση μέχρι – και – το κλείσιμο του πρώτου μέρους.

Ο Γκαρσία έδωσε τη λύση

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι δύο προπονητές προσπαθώντας να διορθώσουν πράγματα έκαναν από μία αλλαγή. Ο κ. Κόντης πέρασε τον Τρουιγέ αντί του Γκλάβτσιτς ενώ ο κ. Γκαρσία απέσυρε τον Τομάς για να ρίξει στο ματς τον Χατζηστραβό.

Ωστόσο, η φάση που έμελλε να κρίνει τον αγώνα ήρθε στο 54′, όταν σε σέντρα από αριστερά, ο Κομπά πήρε την κεφαλιά στη διεκδίκηση με τον Πεταυράκη, ο διαιτητής έδειξε άμεσα την εσχάτη των ποινών προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, ο VAR τον κάλεσε για επανεξέταση της φάσης, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χ.Μ. Γκαρσία που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας με τον Τσομπανίδη να πέφτει αντίθετα.

Οι Σερραίοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, συνέχισαν να παίζουν ποδόσφαιρο υπομονής αναζητώντας συνδυαστικά την καλή στιγμή στην περιοχή των γηπεδούχων σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε εν πολλοίς από τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Στο 80′ ο Τσοκάνης ήταν αυτός που επανέφερε τον Βόλο στις καλές στιγμές με ωραίο φαλτσαριστό σουτ πάνω στην κίνηση και την μπάλα να περνάει – μόλις – πάνω από την εστία της ομάδας των Σερρών για να ακολουθήσει η απάντηση του Χατζηστραβού με πλασέ πάνω στην κίνηση στην αριστερή γωνία και τον Κόβατς να πέφτει σωστά και έγκαιρα κρατώντας το σκορ υπέρ της ομάδας του.

Στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσων ο Σοφιανός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για την παραμονή στην κατηγορία, έχοντας πληροφορηθεί και την εντός έδρας ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαιτητής

Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)

Βοηθοί

Μωυσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου)

Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)

Τέταρτος

Τσετσίλας Κωνσταντίνος (Καστοριάς)

VAR

Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)

AVAR

Σαμοϊλης Δημήτριος (Αθηνών)

Οι συνθέσεις

Βόλος (Χρ. Κόντης) (4-2-3-1): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (46′ Τρουιγιέ), Ντε Καμπς, Μπερτόλιο (67′ Μωραίτης), Κόμπα, Ασεχνούν, Γκαρσία.

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία) (4-2-3-1): Τσομπανίδης, Πεταυράκης, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Μορέιρα, Στάικος, Τομάς (46′ Χατζηστραβός), Ουάρντα (88′ Μασκανάκης), Γούλερι (74′ Μούργος, Άλεξιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα