Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2: Το… τερπνόν μετά του… ωφελίμου

Χωρίς να…. ιδρώσει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έκανε το καθήκον του, επικράτησε το Βόλου 2-0 και την τελευταία αγωνιστική θα τα δώσει όλα στη διεκδίκηση της 3ης θέσης. Κι όλα αυτά χωρίς να διαταράξει το χρονοδιάγραμμα όσων βρίσκονται στο ιατρικό δελτίο ενώ έδωσε ανάσες και σε βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Τα πλάνα των προπονητών

Με όλα να έχουν κριθεί για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος, βάσει και των αρκετών προβλημάτων που είχε με Σιέλη, Τσιρίνος, Μπαριέντος, Οζέγκοβιτς και Ντέλετιτς εκτός, προχώρησε σε

σύνθεση… ανάγκης όπως μαρτυρά κι η αποστολή των 17 (!) ποδοσφαιριστών.

Στην αντίπερα όχθη, σημαντικές απουσίες και για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, που όμως σε αντίθεση με τον ομόλογό του στην τεχνική ηγεσία του Βόλου, είχε την ανάγκη του αποτελέσματος στο κατόπι της 3ης θέσης. Με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Ντόουγκλας, Τάισον, Ολιβέιρα εκτός με προβλήματα αλλά και τους Κάργα, Κούρτιτς, Μουργκ να μην υπολογίζονται προχώρησε σε αλλαγές. Ξεκούρασε Ράφα και Φιλίπε Σοάρες, διατήρησε το ίδιο κέντρο άμυνας, έδωσε θέση βασικού στον Μπίσεσβαρ κι έβαλε τον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Μόλις λίγα λεπτά διήρκησε η…. αναγωριστική προσπάθεια των δύο ομάδων για τη διαμόρφωση ισορροπιών στον αγωνισικό χώρο καθώς μετά το 5’ ο ΠΑΟΚ ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο και με τους – περίπου – εκατόν πενήντα φίλους στην κερκίδα να τραγουδούν αδιάκοπα, πήρε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.

Κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή, ανέβασε την άμυνά του στη μεσαία γραμμή και μ’ εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Πιρές έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν απειλήθηκε ποτέ. Τουναντίον, δοκίμασε ν’ απειλήσει τόσο με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και κινητήριο μοχλό την τριάδα Βιεϊρίνια- Σβαμπ-Μπίσεσβαρ όσο και με μακρινά σουτ.

Στο 15’ ένα πλασέ του Κωνσταντέλια που πέρασε λίγο άουτ κατέγραψε την πρώτη τελική για τον “Δικέφαλο” στο ματς. Ένα λεπτό μετά ο Μπίσεσβαρ με πολύ ωραίο σουτ απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε – μόλις – άουτ. Στο 19’ ωραία συνεργασία των δύο προαναφερθέντων κατέληξε σε πλασέ του Κωνσταντέλια με τον Αυγερινό να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 26’ ήταν η σειρά του Σβαμπ να απειλήσει με ωραία εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να περνάει λίγο έξω.

Δύο λεπτά μετά και με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτ έλεγχο, οι ποδοσφαιριστές του κυκλοφόρησαν ιδανικά την μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη, ο Ντάντας βρήκε τον Ζίβκοβιτς, εκείνος έκανε την παράλληλη κίνηση, έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ για το 0-1!

Ο Βόλος προσπάθησε ν’ αντιδράσει χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού δεν μπόρεσε, σε καμία περίπτωση, να… ξεμπλέξει από το παιχνίδι του αντιπάλου του, να πάρει την κατοχή φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα του. Αντιθέτως, ήταν και πάλι η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου που απείλησε στο 36’ με την κεφαλιά του Τόμας να σταματάει στο δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι χάνοντας ευκαιρίες με Νάσμπεργκ, Κωνσταντέλια και Βιεϊρίνια ενώ το…. δύσκολο έκανε ακατόρθωτο ο Πιρές όταν στο 45’ πήγε σε αδικαιολόγητο μαρκάρισμα στον Ζίβοβιτς με συνέπεια αρχικά να δει την κίτρινη κάρτα αλλά κατόπιν εξέτασης του VAR ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του δείχνοντάς του την κόκκινη!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς διαφοροποιήσεις στις συνθέσεις των δύο ομάδων και χωρίς ουσιαστική αλλαγή στην εν γένει εικόνα του παιχνδιού. Σο 56’ ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε όταν σε κομπίνα από φάουλ ο Σβαμπ έβγαλε με λόμπα τον Κωνσταντέλια τετ α τετ με τον Αυγερινό αλλά η προβολή του πρώτου ήταν πάνω στον πορτιέρε του Βόλου.

Κι ένα λεπτό μετά η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έδρεψε τους καρπούς της συνεχούς υπεροχής της όταν ο Σβαμπ με πολύ ωραία κίνηση «άδειασε» τον Πίρινεν, σήκωσε την μπάλα σημαδεύοντας τον Τόμας κι ο Ισπανός επιθετικός με γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-2!

Παρά τις αλλαγές στις οποίες προέβησαν κι οι δύο τεχνικοί, η εικόνα της αναμέτρησης δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο με πλέον αντιπροσωπευτικό γεγονός τ’ ότι ο Κοτάρσκι δεν ακούμπησε μπάλα σε όλο το δεύτερο μέρος! Την ίδια ώρα οι συμπαίκτες του κατέγραφαν…. τελικές με σημαντικότερη όλων το δοκάρι του Φιλίπε Σοάρες, που πέρασε αντί του Σβαμπ, σε σουτ του Πορτογάλου από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ν’ αποθεώνονται από τους φίλους της ομάδας που παρά τη μέρα και την ώρα έδωσαν – ακόμη ένα – δυναμικό παρών.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

ΒΟΗΘΟΙ

Κώστας Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ

Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

Βόλος (K. Μπράτσος) (4-2-3-1): Aυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Σι, Μεταξάς (σ.σ. αρχηγός), Κάτσε (Λούνα 87′), Οικονομόπουλος (Τριανταφύλλου 63′), Καρτάλης (Άλχο 75′), Μεθκίδα (Τσοκάνης 75′), Πιρές.
ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (σ.σ. αρχηγός), Σβαμπ (Φ.Σοάρες 70′), Ντάντας, Ζίβκοβιτς (Ελ Καντουρί 70′), Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (Τζίμας 79′), Μπράντον (Αντρέ Ρικάρντο 81′).

Keywords
Τυχαία Θέματα