Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Θρίλερ στο τέλος! (hls)

Ένα εκρηκτικό 10λεπτο του Βόλου στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αποδείχτηκε αρκετό για να επιστρέψουν στις νίκες επικρατώντας 2-1 (47’, 55’ Οτζέγκοβιτς-82’ Μπάλαν) του ΠΑΣ Γιάννινα που «ξύπνησε» αργά, μείωσε και φλέρταρε με την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Τα πλάνα των προπονητών

Με δύο αλλαγές στη σύνθεσή του ξεκίνησε ο Βόλος σε σχέση με τον αντίστοιχο – εκτός έδρας – αγώνα κόντρα στη Λαμία. Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε για τον Κώστα Μπράτσο που

είχε ν’ αντιμετωπίσει μόνον τις απουσίες του Σ. Παπαδόπουλου και του Τάχατου.

Αντιθέτως, πληθώρα απουσιών για τον Θανάση Στάικο που σε μία ακόμη αναμέτρηση δεν είχε πλήθος σημαντικών μονάδων της ηπειρωτικής ομάδας. Συγκεκριμένα εκτός ήταν οι Πριόρ, Κιάκος, Ριένστρα, Λώλης, Λεό και Κόντε, με τον 42χρονο τεχνικό να επιλέγει το 4-3-3 επαναφέροντας τον Παμλίδη στο αρχικό σχήμα αλλά στο δεξί άκρο της επιθετικής γραμμής τοποθετώντας τον Ροσέρο στην κορυφή και σημείο αναφορά την απουσία από αυτό του Εραμούσπε.

Ατυχία και …. πολύς λόγος για το τίποτα

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες μπήκαν στο ματς αμφότερες οι ομάδες προερχόμενες από ισοπαλία οι γηπεδούχοι κι από ήττα οι φιλοξενούμενοι αντίστοιχα. Παρουσία φίλων και των δύο ομάδων, παρότι καθημερινή, προτού καλά – καλά οι δύο ομάδες ολοκληρώσουν το πρώτο αναγνωριστικό κομμάτι της αναμέτρησης η ατυχία χτύπησε την πόρτα της ομάδας του Κώστα Μπράτσου.

Κι αυτό γιατί μόλις στο 7’ σε μια προσπάθεια του Τάσου Τσοκάνη να προλάβει με σπριντ τον Μορέιρα, υπέστη μυϊκό τραυματισμό και δύο λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Μεταξά, κοστίζοντας σημαντικά στους Βολιώτες η απώλεια του αρχηγού τους που αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σ’ ένα παιχνίδι υπομονής. Ο ΠΑΣ έκλεισε καλά τους χώρους, κράτησε κοντά τις γραμμές του, έδωσε την κατοχή στον αντίπαλο και περίμενε να βγει στην αντεπίθεση με κινητήριο μοχλό τον Μορέιρα, στο αριστερό άκρο της επιθετικής του τριάδας.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Βόλος έδειχνε να έχει τον έλεγχο αλλά δίχως ουσία, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του αποδείχθηκε ανήμπορος να διασπάσει την πυκνή συνοχή των φιλοξενούμενων επιμένοντας σε μια φλύαρη κατοχή που δεν είχε καν σημαντικές ευκαιρίες ως σημείο αναφοράς. Είναι χαρακτηριστικό πως κατέγραψε την πρώτη του τελική στο ματς στο 14’ με ένα σουτ του Μεταξά εκτός περιοχής που πέρασε ψηλά από την εστία του Αθανασίου κι ένα λεπτό μετά τον μιμήθηκε ο ΠΑΣ με ανάλογο τρόπο αλλά σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Σόρια.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στην ηπειρωτική ομάδα όταν στο 21’ σε φάση διαρκείας η συνεργασία Μορέιρα-Ροσέρο από αριστερά έβγαλε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, δεν απομάκρυνε η άμυνα αλλά ο Παμλίδης στον οποίο έφτασε η μπάλα, από πλεονεκτική θέση επιχείρησε κάτι εξεζητημένο και συγκεκριμένα το ανάποδο “ψαλιδάκι” στέλνοντας την μπάλα ψηλά και χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για ν’ απειλήσει με αξιώσεις.

Υποψία ευκαιρίας στο 35’ για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου, με ωραία διαγώνια μεταβίβαση του Πάουλο Φερνάντεζ που βρήκε τον Λούνα στη γωνία της μικρής περιοχής αλλά αντί ν’ απειλήσει προτίμησε με κεφαλιά να ψάξει συμπαίκτη στο κέντρο της μικρής περιοχής, χωρίς να τα καταφέρει. Και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντέλετιτς έβγαλε τη σέντρα-σουτ με τον Αθανασίου να διώχνει με υπερένταση.

Αιφνιδιασμός κι αλλαγή σκηνικού

Όπως ήταν φυσιολογικό ο κ. Μπράτσος δεν είχε μείνει καθόλου ικανοποιημένος από τη λειτουργία της μεσοεπιθετικής του γραμμής  με τον Μεθκίδα να πληρώνει το «μάρμαρο» δίνοντας τη θέση του στον Νοκέρ. Μια κίνηση που είχε άμεσο αντίκτυπο στο παιχνίδι των γηπεδούχων καθώς από τα πρώτα λεπτά η εικόνα στην ανάπτυξη άλλαξε και το εισέπραξε – σχεδόν – άμεσα. Στην πρώτη – ουσιαστικά – επίσκεψη στην περιοχή του ΠΑΣ, κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα περιφερειακά, αυτήν έφτασε αριστερά στον Λούνα που με σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον αμαρκάριστο Οτζέγκοβιτς – τον έχασε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του κ. Στάικου – που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην επηρεάζονται, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, με προτίμηση στην ανάπτυξη από αριστερά, δοκίμασαν ν’ απειλήσουν με τον Μορέιρα να παίρνει το κόρνερ σε σουτ που επιχείρησε σε διείσδυση από την αριστερή πλευρά, από κόντρα του Άλχο. Ωστόσο, προτού αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ο Μπαριέντος «γέμισε» από θέση έξω δεξιά, ο Παντελάκης δεν υπολόγισε καλά και με λάθος κεφαλιά τροφοδότησε τον Πάουλο Φερνάντεζ στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, εκείνος έπιασε ένα «σκαστό» σουτ χωρίς ιδιαίτερη δύναμη, στην πορεία της μπάλας παρενέβη ο Οτζέγκοβιτς διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα και τ’ αντίστοιχα της ομάδας του.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 64’ ήρθε η αντίδραση από τον πάγκο του ΠΑΣ με τον κ. Στάικο ν’ αποσύρει έναν μέσο και συγκεκριμένα τον Λιάσο περνώντας στη θέση του έναν επιθετικό, τον Μπάλαν προκειμένου να καταστήσει την ομάδα του πιο επικίνδυνη μην έχοντας πλέον να χάσει κάτι.

Και πάλι όμως, ο Βόλος ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι όποτε ανέβαζε ρυθμό προκαλούσε προβλήματα κι ανησυχία στην αντίπαλη περιοχή, όπως συνέβη και στο 69’ με τον Ντέλετιτς να πιάνει το δυνατό – ευθύβολο – σουτ από τα όρια της περιοχής, υποχρεώνοντας τον Αθανασίου σε δύσκολη επέμβαση, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι πήγαν σε μια λογική διαχείρισης του αγώνα, προσέχοντας τα νώτα τους περισσότερο και λιγότερο έψαξαν ένα τρίτο γκολ, ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία ο ΠΑΣ έδειχνε αδύναμος ν’ απειλήσει. Κατέγραψε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος μόλις στο 77’ με τον Ροσέρο να πλασάρει από δεξιά και τον Κλέιμαν να μπλοκάρει.

Ωστόσο, οι Γιαννιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 82’ με τον Βόλο να έχει προωθηθεί μαζικά, ο Μπάλαν έγινε αποδέκτης εξαιρετικής πάσας του Μορέιρα, ο Κλέιμαν εγκατέλειψε την εστία του για να βγει και να τον κλείσει αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή με τον επιθετικό του ΠΑΣ να πλασάρει για το 2-1!

Όπως είναι λογικό τα τελευταία λεπτά πήραν «φωτιά» με τον Ροσέρο να χάνει απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 88’ και πάλι με πλασέ από δεξιά που εξουδετέρωσε ο Κλέιμαν, με τον δεύτερο βοηθό να υποδεικνύει οφ σάιντ μεν αλλά σε περίπτωση που θα είχε σκοράρει η φάση θα επανεξετάζονταν από το VAR.

Και στο 90+1’ ο Ροσέρο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά ο Παμλίδης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στην οριζόντια δοκό!

Διαιτητής

Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί

Μιχαήλ Νιδριώτης

Χρήστος Κορώνας

Τέταρτος

Μιχαήλ Ματσούκας

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Κ. Μπράτσος)(4-2-3-1): Kλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Άλχο, Μεσκίδα (46’ Νοκάρ), Τσοκάνης (9′ Μεταξάς), Εσκοβάλ, Μπαριέντος, Φερνάντεζ (80’ Κούτσιας), Ντέλετιτς (85’ Πίρινεν), Οζέγκοβιτς (86’ Φερνάντες).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θ.Στάικος)(4-3-3): Αθανασίου, Σόρια, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Τζίμας (64’ Μπάλαν), Λιάσος, Ροσέρο, Μορέιρα, Παμλίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα