Βοσνία – Βουλγαρία 76-73: Δεν άντεξε χωρίς τον Βεζένκοφ

Ο σταρ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον μηρό και δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στο παιχνίδι που συνιστούσε την τελευταία ευκαιρία της Βουλγαρίας για πρόκριση στην επόμενη φάση. Με την Τσεχία να περνά από τη Λιθουανία οι Βούλγαροι χρειάζονταν νίκη με 10 ή παραπάνω πόντους διαφορά για να προκριθούν, αποστολή δεδομένα δύσκολη.

Μετά το αναγνωριστικό – και γεμάτο λάθη – πρώτο δεκάλεπτο (19-18) οι Βόσνιοι πήραν

διαφορά 13 πόντων, 40-27 δείχνοντας ότι θα έχουν εύκολο έργο, όμως οι πεισματάρηδες Βούλγαροι απάντησαν με 9-0 σερί και πήγαν στα αποδυτήρια μόλις στο -4, 40-36.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το 48-41 με διαδοχικά εύστοχα τρίποντα έφτασαν να προηγούνται ως και με +5, με τους Βόσνιους να είναι πίσω με 4 πόντους στο 30΄ (58-62) και τα… φαντάσματα να ξυπνούν.

Εντούτοις οι Βούλγαροι δεν άντεξαν. Οι συγκινητικοί Μποστ και Κοστόφ νικήθηκαν από την κούραση και στο φινάλε έμεινε για αυτούς μόνο το ονόρε της νίκης, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη που θα μετέφεραν και στην επόμενη φάση. Με το σκορ στο 73-73 ο Μούσα κέρδισε φάουλ στα 12 δευτερόλεπτα για τη λήξη, αστόχησε και στις δύο βολές(!), όμως οι Βόσνιοι πήραν επιθετικό ριμπάουντ και ο MVP και πρώτος σκόρερ της ισπανικής λίγκας πέρσι δεν φοβήθηκε την ευθύνη: τρίποντο από τα 8 μέτρα στο στόχο και εκρηκτικό φινάλε!

Πρώτος σκόρερ για τους Βόσνιους ήταν ο Χαλίλοβιτς με 16 πόντους, ο Λάζιτς πρόσθεσε 14, ο Μούσα 13 (4/11 σουτ), ο Άτιτς ήταν πολύ σημαντικός από τον πάγκο με 12 και ο Ρόμπερσον πρόσθεσε 11.

Για την Βουλγαρία ο Ντι Μποστ είχε 24 πόντους (6/9 τρίποντα), ο Κοστόφ 15 και ο Ντιμιτρόφ 14.

Keywords
Τυχαία Θέματα