Ξιφασκία: ΕΟΞ και ΕΟΕ θα γιορτάσουν την Ολυμπιακή Ημέρα στα Ιωάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αναλάβει να διοργανώσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το σημαντικότερο αγώνα ξίφους μονομαχίας της χρονιάς για την ηλικιακή κατηγορία κάτω των 13 ετών. Στους ατομικούς αγώνες (17/6) θα αγωνιστούν συνολικά 59 παγκορασίδες και 68 παμπαίδες, ενώ στους ομαδικούς αγώνες (18/6) έχουν δηλωθεί 9 και 13 ομάδες αντίστοιχα.

Στο περιθώριο του πανελλήνιου πρωταθλήματος ξίφους μoνομαχίας παμπαίδων/παγκορασίδων (U13) η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δράση

για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας το Σάββατο 17/6 στις 13:00.

Στο κλειστό γυμναστήριο ΠΕΑΚΙ θα παρευρεθούν ο Φώτης Καϋμενάκης, μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ, αλλά και ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης. Οι δύο προσκεκλημένοι θα μιλήσουν στα παιδιά για το Ολυμπιακό ιδεώδες και τις Ολυμπιακές αξίες και θα τους δώσουν ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους της ΕΟΕ.

Τη δράση συντόνισε η Ίρις Βλαχούτσικου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ σε συνεργασία με τη Ολυμπιονίκη Δήμητρα Μαγκανουδάκη και τον Ανδρέα Καραμάνη, προπονητή ξιφασκίας και υπεύθυνο της διοργάνωσης στα Ιωάννινα. Στα παιδιά θα μιλήσει εκ μέρους του ΔΣ της ΕΟΞ και ο Χρήστος Παυλίδης ο οποίος θα δώσει το παρών στο πρωτάθλημα.

Η Ολυμπιακή ημέρα γιορτάζεται επίσημα κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου και είναι μία ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό και σε όσα αυτός προσφέρει στην κοινωνία. Στα τέλη του Ιουνίου διοργανώνονται ποικίλες δράσεις από αθλητικούς φορείς με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σύνθημα για το 2023 είναι #LetsMove (ας κινηθούμε) και παρακινεί όλους τους ανθρώπους να αθληθούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα