Υγειονομική βόμβα: Υπάλληλος του “Ευαγγελισμού” είχε δώσει πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε 100 ιερόδουλες

Ο υπάλληλος του “Ευαγγελισμού”, είχε… “αδυναμία” στα τυχερά παιχνίδια και πλήρωνε τα χρέη του… δίνοντας πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες. Μια απίστευτη υγειονομική “βόμβα”, είχε πυροδοτήσει ένας 59χρονος άνδρας που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Από τις αρχές του 2023, εξέδιδε και χορηγούσε παραποιημένες βεβαιώσεις σε ιερόδουλες, χωρίς εκείνες ποτέ να προβαίνουν στις απαραίτητες

εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και για άλλες μολυσματικές νόσους.

Συνολικά 101 γυναίκες που εργάζονται σε οίκους ανοχής είχαν λάβει τα πλαστά πιστοποιητικά, με αρκετές από αυτές να μην γνωρίζουν καν ότι οι εξετάσεις δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

Πλάστη σφραγίδα και υπογραφή γιατρού
Μια πλαστογραφημένη στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου και μια υπογραφή ενός αρμόδιου γιατρού, είχε επιστρατεύσει ο 59χρονος υπάλληλος του “Ευαγγελισμού”, για να μπορέσει να παραποιήσει τα έγγραφα που χορηγούσε στις εκδιδόμενες γυναίκες.

Ο άνδρας δεν ανήκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και εργαζόταν ως τεχνικός υπάλληλος στα Ιατρικά Εργαστήρια.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα των “Αδιάφθορων” της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 59χρονος που είχε αρμοδιότητα την επεξεργασία και ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων αίματος, συμπλήρωνε με το αζημίωτο τις ιατρικές βεβαιώσεις χωρίς την πραγματοποίηση των εξετάσεων, ενώ επικύρωνε τα έγγραφα χωρίς να φαίνεται κάπου το όνομα του. Οι ενδιαφερόμενες, πληρώνοντας το ποσό των 60-80 ευρώ, παραλάμβαναν τα πλαστά πιστοποιητικά από την γραμματεία του Νοσοκομείου. Κάποιες από αυτές μάλιστα πίστευαν ότι απλά επιταχύνουν διαδικασίες και δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο 59χρονος δεν ολοκλήρωνε ποτέ τις αιματολογικές αναλύσεις.

Ψάχνουν τις πελάτισσες του πλαστογράφου
Οι εκδιδόμενες που απευθύνθηκαν στον 59χρονο από τις αρχές του χρόνου, ξεπερνούν τις 100 με αρκετές από αυτές να βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Οι αρχές, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αναζητούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν για να ολοκληρώσουν τον προβλεπόμενο εργαστηριακό έλεγχο.

Σε βάρος 30 γυναικών, σχηματίστηκε δικογραφία για δωροδοκία υπαλλήλου, ενώ ο 59χρονος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, 4 ιατρικές εξετάσεις και 2 πλαστές σφραγίδες το νοσοκομείου.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υγειονομική, Υπάλληλος, “Ευαγγελισμού”, 100,ygeionomiki, ypallilos, “evangelismou”, 100