Ζαλγκίρις-Μπασκόνια 94-76: «Κατάπιε» τους Βάσκους και ελπίζει… (highlights)

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα της στη φετινή σεζόν με 2/2. Με τρομερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, κυριάρχησε της Μπασκόνια και της στέρησε την ευκαιρία να «σφιχταγκαλιάσει» την παρουσία της στα Play in της διοργάνωσης. Αντίθετα, η Ζάλγκιρις έδειξε για δεύτερο σερί ματς πως θα παλέψει μέχρι τέλους ώστε να «τρυπώσει» στη δεκάδα.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο οι Λιθουανοί είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Με σημείο αναφοράς την εκπληκτική τους άμυνα, εξουδετέρωσαν σχεδόν όλα τα «όπλα» της Μπασκόνια, που στο πρώτο ημίχρονο είχε 0/8 τρίποντα και από τη στιγμή που έχτισε διψήφια διαφορά (38-27), δεν κοίταξε πίσω.

Ακόμη και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου που οι Βάσκοι έκαναν προσπάθεια να επιστρέψουν στο ματς, βρίσκοντας επιτέλους λύση πίσω από τα 6.75μ., η Ζάλγκιρις απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Ανταπεξήλθε στην πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν μέχρι τέλους. Μάλιστα, η διαφορά άγγιξε ακόμη και τους 20 πόντους (86-66) λίγο πριν το φινάλε, με το τελικό 94-76 να «σφραγίζει» τη 13η φετινή νίκη της ομάδας του Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 48-34, 71-57, 94-76.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα