Ζίβκοβιτς: Ο διακόπτης της Εθνικής Σερβίας “γύρισε” στον ΠΑΟΚ

Ο Άντρια Ζίβκοβιτς θα δώσει το παρών σε ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά με την Εθνική Σερβίας.

Μετά το Μουντιάλ του Κατάρ και τις συμμετοχές του σε βασικό επίπεδο, θα είναι παρών και στο EURO έχοντας πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Ζίβκοβιτς, νεαρός, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Σερβίας U20 σε μια μεγάλη επιτυχία, στην κατάκτηση του παγκοσμίου τίτλου, το 2015.

Η συνέχεια πάντως -και η μετάβαση στην Εθνική Ανδρών, με αντίστοιχες συμμετοχές- δεν ήταν ανάλογη παρά το ότι είχε προλάβει να

γίνει ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών της χώρας, όταν ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς του έδωσε την ευκαιρία σ’ ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία

Ο Ζίβκοβιτς και λόγω της αγωνιστικής του απραξίας στην Μπενφίκα, είχε χάσει τη θέση του. Η μετεγγραφή του στον ΠΑΟΚ, γύρισε τον “διακόπτη”. 

Η επιστροφή του σε αγωνιστικό ρυθμό και τα όσα έκανε με τον Δικέφαλο, τον επανέφεραν στην Εθνική Σερβίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή ο Ζίβκοβιτς έχει 41 παιχνίδια με την Εθνική Σερβίας και ένα γκολ

Από αυτές τις 41 συμμετοχές, οι 25 είναι ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Το γκολ το έχει πετύχει -επίσης- σε αυτό το διάστημα (σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Σλοβενία) και έχει δώσει και 5 ασίστ. 

Ολα αυτά από τις 30 Μαρτίου 2021 και μετά όταν -σε ένα παιχνίδι της Σερβίας με τον Κατάρ– είχε επιτρέψει ξανά στην Εθνική ομάδα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα