Ζορζ Μικαουτατζέ: Ο «νέος» Κβαρατσκέλια!

Έτοιμος να εξαργυρώσει τη φανταστική του σεζόν είναι ο Ζορζ Μικαουτατζέ, ο οποίος αναδείκτηκε κορυφαίος παίκτης της δεύτερης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο 22χρονος Γεωργιανός -γεννημένος στη Λιόν- επιθετικός έκανε εκπληκτικά πράγματα με τη φανέλα της Μετς, οδηγώντας τη στην άνοδο στη Ligue 1.

Τι κατάφερε;

Σε 37 αναμετρήσεις σκόραρε 23 γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, έχοντας παράλληλα μεγάλη συμβολή

στο δημιουργικό κομμάτι με 8 ασίστ. Η εν λόγω επίδοση ήταν η τρίτη καλύτερη στη λίγκα, δείχνοντας την επίδραση που είχε στο παιχνίδι της Μετς.

Αυτές του οι εμφανίσεις έχουν φέρει μερικούς από τους κορυφαίους συλλόγους να εξετάσουν την περίπτωσή του, βλέποντας στο πρόσωπό του τον… νέο Κβίτσα Κβαρατσκέλια! Φυσικά, οι δυο τους είναι διαφορετικοί παίκτες, όμως η ελπίδα να αποδεικτεί κι αυτός… λαβράκι όπως ο συμπατριώτης του στη Νάπολι, οδηγούν σε αυτές τις συγκρίσεις.

Να σημειωθεί πως έχει ήδη 14 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, στις οποίες έχει μετρήσει και τρία γκολ!

Ένα μικρό διάλειμμα με μερικές από τις καλύτερες στιγμές του φέτος:

Ενδιαφέρον από Μίλαν και… όχι μόνο!

Η πρώτη που έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της πριν από δύο εβδομάδες ήταν η Μίλαν. Οι Ροσονέρι έχουν τσεκάρει τον 22χρονο Γεωργιανό και έχουν εντυπωσιαστεί από τις ικανότητές του. Μάλιστα, ο Πάολο Μαλντίνι φέρεται να έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του, αλλά και με τους εκπροσώπους του!

Όμως τα 10 εκατομμύρια που έμοιαζαν έτοιμοι να δαπανήσουν για να τον κάνουν δικό τους, μάλλον δε θα είναι αρκετά.

Αυτό διότι ως γνωστόν –όπως τα πάντα στη ζωή- όταν κάτι έχει ζήτηση, έχει και αύξηση στην τιμή του…

Έτσι μέσα τις τελευταίες 15 μέρες τα πράγματα άλλαξαν. Συνεχώς υπάρχουν σενάρια για τη μετακίνησή του από τη Μετς, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2026. Συγκεκριμένα, σύλλογοι από την Αγγλία και δη οι Γουλβς και Μπέρνλι έχουν κάνει διερευνητικές επαφές για την απόκτησή του.

Μάλιστα η νεοφώτιστη ομάδα του Βινσέν Κομπανί μοιάζει διατεθειμένη να βγάλει μέχρι και 20 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να αποσπάσει το «ναι» των Γάλλων! Άλλωστε πέρυσι το καλοκαίρι ο Βέλγος προπονητής και η ομάδα του είχαν καταθέσει πρόταση 2.5 εκατομμυρίων για να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους, όμως τότε είχαν λάβει αρνητικά απάντηση, καθώς τα χρήματα θεωρήθηκαν λίγα από τη διοίκηση της Μετς.

Κάτι που όπως αποδείκτηκε, είχαν δίκιο…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΤο «όχι» της Λιόν και οι προβιβασμοί με Σερένγκ-Μετς

Γεννημένο στις 31 Οκτωβρίου του 2000 στη Λιόν, ο Μικαουτατζέ έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα της πόλης. Μέχρι και τα 15 του, καθώς εκείνη την χρονιά αποφασίστηκε να «κοπεί», λόγω της μικρής κορμοστασιάς του. Ο 1.76 ύψους στράικερ δεν το έβαλε κάτων, πείσμωσε, μετακινήθηκε στις ακαδημίες της Σαιντ-Πριστ για μια χρονιά (2015-16) και εν συνεχεία από εκεί για τη Μετς, η οποία τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Το 2020 έφυγε ως δανεικός για τη Σερένγκ, ομάδα στην οποία έπαιξε για δύο χρόνια.

Την πρώτη του χρονιά στο Βέλγιο οδήγησε την ομάδα στην άνοδο στη Jupiler League με 22 τέρματα! Την επόμενη σεζόν ο νεαρός Γεωργιανός επιβεβαίωσε την αίσθηση του για γκολ, σημειώνοντας 14 σε όλες τις διοργανώσεις.

Ύστερα από αυτή τη διετία στην οποία μάζεψε πολύτιμες εμπειρίες επέστρεψε στη Μετς και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Σκόραρε πάνω από 20 γκολ και οδήγησε άλλον έναν σύλλογο στον οποίο έχει αγωνιστεί, σε άνοδο!

«Τι πιο σύνηθες», θα μπορούσε να πει κάποιος για τη μέχρι τώρα πορεία της καριέρας του…

Για αυτό η Μετς ζητάει 10-20 εκατομμύρια

Ο Μικαουτατζέ είναι ένας σύγχρονος επιθετικός, ικανός να κινείται σε όλο το μέτωπο της επίθεσης και να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του. Αν και δεν είναι το… πρώτο μπόι πατάει καλά την περιοχή και δεν είναι κακός στο ψηλό παιχνίδι.

Ωστόσο, το καλύτερο του όπλο είναι το εξαιρετικό ένστικτο του για γκολ, το οποίο τον κάνει… αμείλικτο μπροστά στο τέρμα. Φυσικά, είναι γρήγορος και ευκίνητος στις κινήσεις του, καλός στην εκμετάλλευση του χώρου και στη δημιουργία ευκαιριών. Ξέρει επίσης πώς να παίζει με πλάτη, αν και φυσικά λόγω του κορμιού του δεν είναι και το πιο δυνατό του σημείο…

Έχει όμως εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και βάσει των ρεπορτάζ έχει ηγετικό ρόλο στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν ευέλικτο επιθετικό, που μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά σχήματα και ρόλους.

Κάπως έτσι η Μετς έχει φτάσει να ζητάει διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, με αρκετές ομάδες να είναι διατεθειμένες να τα δώσουν. Αυτό που μένει να φάνει είναι το ποια θα τα βγάλει από τα ταμεία της…

Keywords
Τυχαία Θέματα