24 Hours of Le Mans 2023: ρεκόρ τουριστών

24 Hours of Le Mans: Αυτή την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, ο Pierre Fillon, Πρόεδρος του Automobile Club de l’Ouest, ο Dominique Le Mèner, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Sarthe και Πρόεδρος της Μικτής Ένωσης του Circuit des 24 Heures, η Véronique Rivron, Πρόεδρος του Sarthe Tourisme και Ο Jean-Jacques Foignet, Γενικός Διευθυντής της Sarthe Tourisme, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τη μελέτη FluxVision® / Sarthe Tourisme. Το τελευταίο παρουσιάζει μια ακριβή απογραφή

της τυπολογίας των θεατών που παρακολούθησαν την Εκατονταετηρίδα των 24 Ωρών του Λε Μαν .

Αν ο αγώνας 24 ωρών του Λε Μαν 2023 είχε ρεκόρ προσέλευσης 325.000 θεατών, υπήρχαν 431.967 μοναδικοί άνθρωποι που επισκέφτηκαν την πίστα μεταξύ 4 και 11 Ιουνίου (αύξηση σχεδόν 50% σε σύγκριση με το 2022). Αυτή η διαφορά εξηγείται από διαφορετικούς πληθυσμούς που δεν περιλαμβάνονται στη συνολική προσέλευση, ιδίως θεατές κάτω των 16 ετών ή ακόμη και διαπιστευμένο προσωπικό (ομάδες, ασφάλεια, οργάνωση κ.λπ.). Αναλυτικά, μετράμε την παρουσία 129.216 αλλοδαπών και 302.751 Γάλλων, εκ των οποίων 119.237 από το Sarthois.

Ένα στατιστικό στοιχείο μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον αντίκτυπο των 24 ωρών του Λε Μαν στο Sarthe: 1 στους 5 κατοίκους του Sarthe πήγαιναν στο σιρκουί τουλάχιστον μία φορά μέσα στην εβδομάδα. Επισκέπτες έρχονται επίσης από όλη τη Γαλλία και εκπροσωπούνται όλες οι περιοχές. Αν και σχεδόν οι μισοί προέρχονται από το Pays de la Loire (44,7%), η περιοχή του Παρισιού δεν μένει εκτός, με 15,7% των θεατών. Εάν το 24 Hours of Le Mans φτάσει στο αποκορύφωμά του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των αγώνων, οι δοκιμές και τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προσελκύουν επίσης τα πλήθη, ιδιαίτερα αυτά από τη Sarthe. Έτσι, το 50% του κοινού είναι από το Sarthe μέχρι την Τετάρτη.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΚατάρ MotoGP: Ο Jorge Martin κατηγορεί ευθέως την Michelin ότι του έκλεψαν τον τίτλοWRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι Ιαπωνίας

Όπως και για τα ιστορικά ακροατήρια που γίνονται με αφορμή την εκατονταετηρίδα των 24 ωρών του Λε Μαν, η προσέλευση ξένων θεατών είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Από την Πέμπτη της αγωνιστικής εβδομάδας, το ένα τρίτο των επισκεπτών προέρχεται από το εξωτερικό. Εκπροσωπούνται τουλάχιστον 66 χώρες, σε σύγκριση με 55 το 2022. Ο διεθνής χαρακτήρας αυτής της αιωνόβιας φυλής αντικατοπτρίζεται στους αριθμούς: οι Αμερικανοί θεατές, για παράδειγμα, ήταν διπλάσιοι από το 2022, αριθμός που μπορεί να εξηγηθεί από την προσέγγιση με το IMSA , το βάρος του θρύλου στις ΗΠΑ, την παρουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς ως επίσημο εκκινητή της διοργάνωσης και ένα NASCAR στο αρχικό πλέγμα. Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασαν επίσης βασικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Δανία. Το 24 Hours of Le Mans είναι μια φανταστική βιτρίνα για τη Sarthe.

Ένα δημοφιλές γεγονός, το 24 Hours of Le Mans προσελκύει όλες τις γενιές στην πίστα. Ένα σπάνιο φαινόμενο που πρέπει να υπογραμμιστεί, η κατανομή ανά ηλικιακή ομάδα είναι από κάθε άποψη συνεπής με τον γενικό γαλλικό πληθυσμό. Σε αυτή τη νέα χρυσή εποχή αντοχής, οι νεότεροι είναι εκεί, με περισσότερο από το 21% των ανήλικων θεατών. Σημειώνουμε επίσης μια μικρή ανανέωση των επισκεπτών σε σύγκριση με το 2022.

Η μελέτη Fluxvision ® / Sarthe Tourisme καθιστά επίσης δυνατή τη λήψη ακριβών δεδομένων σχετικά με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στο Sarthe κατά την περίοδο του αγώνα. Μεταξύ 30 Μαΐου και 16 Ιουνίου, ο θρυλικός αγώνας δημιούργησε 544.877 εμπορικές και μη βραδιές ** στο Sarthe και στα γύρω διαμερίσματα.

24 Hours of Le Mans: Μόνο στο τμήμα Sarthe καταγράφηκαν 503.252 διανυκτερεύσεις (41.000 καταγράφηκαν εκτός του τμήματος, κυρίως στις μεγάλες γειτονικές πόλεις (Angers, Chartres, Laval, Alençon, Tours, κ.λπ.). Το 51% αυτών των διανυκτερεύσεων προήλθε από ξένους πελάτες ( 279.655 διανυκτερεύσεις), αύξηση 56% σε σύγκριση με το 2022. Τέλος, η πλειοψηφία των αλλοδαπών μένει αρκετές ημέρες: 1 στους 2 αλλοδαπούς θεατές περνούν τουλάχιστον 4 ημέρες στο σιρκουί Ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία όταν γνωρίζουμε ότι οι ξένοι πελάτες είναι περισσότερο διατεθειμένοι να κάνουν κράτηση για εμπορικά καταλύματα.

Το 24 Hours of Le Mans επομένως δημιουργεί το 8% όλων των τουριστικών διανυκτερεύσεων στη Sarthe το 2023 (από 1 Ιανουαρίου έως 12 Νοεμβρίου 2023) σε μόλις δύο εβδομάδες. « Το 24 Hours of Le Mans είχε μια εξαιρετική έκδοση του 2023 από κάθε άποψη», δηλώνει ο Pierre Fillon. Το ρεκόρ προσέλευσης εξηγείται τέλεια σε αυτή τη μελέτη, η οποία μας δίνει πολύ ακριβείς πληροφορίες για τους θεατές μας. Η εμβληματική μας εκδήλωση επιτρέπει σε μια ολόκληρη περιοχή να λάμψει, στη Γαλλία και διεθνώς, και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία του τμήματος. Τώρα ανυπομονούμε για την 92η διοργάνωση του 24 Hours of Le Mans, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου. Ένας αγώνας που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στην ιστορία του θα είναι sold out! »

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Ένα GP Las Vegas, ευτράπελα πολλά!!!F1 Las Vegas GP: Χάος, άδειες κερκίδες, ακυρώσεις και επιδοκιμασίες θεατώνMotoGP 2023: Ο Martin απογοητευμένος – O Bagnaia Απέφυγα την καταστροφήΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα