5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Johann Zarco, νικητή στην Αυστραλία

Ο Johann Zarco είναι νικητής του Grand Prix του MotoGP ! Ο ιθαγενής των Καννών κέρδισε το GP της Αυστραλίας αυτό το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, ξεκλειδώνοντας έτσι τον λογαριασμό του στην κορυφαία κατηγορία στην οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2017. Περισσότερα από 14 χρόνια καριέρας, 2 τίτλοι παγκόσμιου πρωταθλητή στο Moto2, 20 βάθρα και 8 pole positions στο πρώτη κατηγορία: Ο Johann Zarco έχει ένα από τα πληρέστερα γαλλικά ρεκόρ στον ανταγωνισμό μοτοσυκλέτας. Με αυτή την ευκαιρία, η AUTOhebdo σας προσκαλεί να ανατρέξετε σε 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

για τον τρέχοντα αναβάτη της Ducati Pramac, στο MotoGP.

1) Νούμερο 5, αναφορά στον πρώην μάνατζέρ του

Johann Zarco : Γεννημένος στις Κάννες στις 16 Ιουλίου 1990, ο Johann Zarco στράφηκε γρήγορα στις πίστες και τις μοτοσικλέτες στην εφηβεία του. Το 2004, άφησε το σπίτι της οικογένειας για να ενταχθεί στον Laurent Fellon, ο οποίος θα γινόταν ο μέντορας και ο μάνατζέρ του. Πρώην δρομέας μοτοσικλετών τη δεκαετία του 1980, ο Fellon φόρεσε τότε το νούμερο 5, το οποίο ενέπνευσε τον νεαρό Zarco. Στο ντεμπούτο του σε διαγωνισμό στα 125cc, που χρονολογείται από το 2009, ο ιθαγενής των Καννών ξεκίνησε με το νούμερο 14, πριν καταφέρει τελικά να επιλέξει τον αριθμό 5 το 2011. Ένα νούμερο που δεν θα αφήσει ποτέ, παρά το τέλος της θυελλώδους συνεργασίας και των δύο άνδρες το 2019.

2) Johann Zarco, πιλότος και μουσικόφιλος

Αν ο Johann Zarco είναι βιρτουόζος στο τιμόνι, είναι επίσης εξαιρετικός μουσικός. Ο Γάλλος παίζει τακτικά πιάνο (το οποίο έμαθε αυτοδίδακτος) σε πολύ καλό επίπεδο αλλά παίζει και κιθάρα. Επίσης, δεν διστάζει να τραγουδήσει μαζί, είτε με όργανο είτε ακόμα και στα βάθρα του MotoGP!

3) Ένα οδικό ταξίδι 1000 χιλιομέτρων για να φτάσετε σε ένα Grand Prix

Το 2021, ο Johann Zarco προκάλεσε αίσθηση πηγαίνοντας στην πίστα της MotorLand… με μοτοσικλέτα, από τη Γαλλία. Ένα ταξίδι 1000 χιλιομέτρων σε δύο ημέρες, με μια Ducati SS Darmah του 1981. Μια μοτοσικλέτα δανεισμένη από τον Adrian Parassol, δημοσιογράφο αλλά και οδηγό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής. Ο Γάλλος συνοδευόταν από κάποια μέλη της ομάδας του για την περίσταση και μάλιστα μαζί του ήταν και ο Τζακ Μίλερ καθ’ οδόν.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΑυστραλιανό MotoGP: Αλλαγή ημέρας λόγω κακοκαιρίας και αποτελέσματαF1: Lewis Hamilton o 8ος τίτλος δεν είναι το όριοCFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσεις4) Johann Zarco, ο μοναδικός διπλός Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής

Αν ο Fabio Quartararo γινόταν ο πρώτος Γάλλος που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP το 2021, ο Johann Zarco είχε ήδη στεφθεί λίγα χρόνια νωρίτερα. Ήταν στο Moto2 και για δύο συνεχόμενες σεζόν, το 2015 και το 2016. Είναι ακόμα ο μόνος προς το παρόν που έχει πετύχει αυτή την επίδοση. Εντυπωσιακός στη συνέπειά του κατά τη διπλή στέψη του, ο Zarco είχε κληρονομήσει ακόμη και ένα νέο ψευδώνυμο: ο «Καθηγητής», σε σχέση με τον Alain Prost , τετραπλό παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 .

5) Johann Zarco 19 βάθρα πριν την πρώτη του νίκη

Με 19 βάθρα και 8 pole position στο MotoGP πριν από αυτό το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, ο Johann Zarco είχε ήδη ένα καλό ρεκόρ διαδρομής, αλλά ο ιθαγενής των Καννών δεν είχε κερδίσει ακόμη έναν αγώνα στην κορυφαία κατηγορία. Ήταν επίσης ο οδηγός με τα περισσότερα βάθρα χωρίς νίκη στην ιστορία της κατηγορίας. Από την άφιξή του στην Pramac το 2021 μετά από δύο περίπλοκες σεζόν στην KTM και στη συνέχεια στην Avintia, ο Zarco έβαζε συχνά τη νίκη, αλλά δεν είχε βρει ποτέ το άνοιγμα. Έγινε τώρα, αφού ο ιθαγενής των Καννών εκμεταλλεύτηκε ένα τρελό σενάριο στην Αυστραλία και την πολύ καλή διαχείριση των ελαστικών για να σταυρώσει τον Jorge Martin στον τελευταίο γύρο και τελικά να ανέβει στην κορυφή του βάθρου στο MotoGP. Μια επιτυχία που πέτυχε κατά την έβδομη σεζόν του στην πρεμιέρα κατηγορία, σε ηλικία 33 ετών και για το 120ο ξεκίνημά του.

Γιατί ο Johann Zarco στερήθηκε τη Marseillaise στην Αυστραλία;

Για να γιορτάσει την πρώτη του νίκη στο MotoGP, ο Johann Zarco έπρεπε να τραγουδήσει το La Marseillaise a cappella, με τον εθνικό του ύμνο να μην παίζεται στο βάθρο.

Η ημέρα της δόξας έφτασε επιτέλους για τον Johann Zarco στην Αυστραλία, αλλά ο πανηγυρισμός του Γάλλου για την πρώτη του νίκη στο MotoGP στιγματίστηκε κάπως από ένα ατυχές περιστατικό.

Αν στην τηλεόραση ακουγόταν η Μασσαλέζα, στο χώρο απουσίαζε ο γαλλικός εθνικός ύμνος. Έκπληκτος ο πιλότος της Pramac άρχισε στη συνέχεια να τραγουδά τις λέξεις a cappella, μπροστά στην ομάδα του που τον συνόδευε με χειροκροτήματα. Η λογική του απογοήτευση ακουγόταν επίσης όταν επέστρεψε σε αυτό το τεχνικό πρόβλημα μετά το συμβάν.

2533 days later… @JohannZarco1 stands on top of the podium again! #AustralianGP pic.twitter.com/FW26KIZ5AJ

MotoGP (@MotoGP) October 21, 2023

 Johann Zarco: «Δεν έχουμε το δικαίωμα στον ύμνο μας επειδή είναι αγώνας το Σάββατο», λυπάται ο κάτοικος των Καννών (Alpes-Maritimes) στο μικρόφωνο του Canal+. Θέλουμε να ζήσουμε το συναίσθημα μέχρι το τέλος και συνειδητοποιούμε ότι μερικές φορές οι άνθρωποι δεν το χειρίζονται καλά και μας καταστρέφουν αυτές τις στιγμές.

Είπα στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας ότι ήταν σκανδαλώδες, γιατί ο ύμνος μου δεν ακουγόταν στην εξέδρα. Για το πρώτο της καριέρας μου στο MotoGP, θα ήθελα λίγη συγκίνηση, συνεχίζει. Ακόμα χαρούμενος που το ήξερα και μπόρεσα να το τραγουδήσω δυνατά μέχρι το τέλος. »

Στην πραγματικότητα, ο ύμνος θα είχε μεταδοθεί στο βάθρο της πίστας του Phillip Island, ωστόσο, οι νότες στάλθηκαν στα ηχεία του paddock και όχι στο κουτί, γεγονός που τις έκανε εντελώς απαράδεκτες στους τρεις πρώτους. Αρκετά για να δώσει μια πικρή γεύση στο πάρτι που περίμενε ο Zarco εδώ και επτά σεζόν.

Γιατί αν αυτή η επιτυχία είναι η πρώτη για το τρίχρωμο στην πρεμιέρα κατηγορία, έχουν περάσει 2533 μέρες από την τελευταία εμφάνιση του Γάλλου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Grand Prix. Ως εκ τούτου, μια ιστορική Marseillaise όπως αυτή που ακούστηκε κατά τη διάρκεια του διπλού Quartararo – Zarco στη Ντόχα το 2021 θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1 USA GP Η Red Bull δίνει φτερά και γίνεται ViralF1: Τζορτζ Ράσελ Η FIA έχει χάσει το έλεγχο! Πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ενα οδηγό;Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στις Σέρρες – Αποτελέσματα21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα