F1 Grand Prix Λας Βέγκας και η Κοιλάδα του Θανάτου με τα Φλεγόμενα Όρη παραμονεύουν

F1 Grand Prix Λας Βέγκας: Εν μέσω της ατελείωτης διαφημιστικής εκστρατείας στη δημιουργία του επερχόμενου Grand Prix στο Λας Βέγκας, ένας ζωτικός παράγοντας έχει παραβλεφθεί σε μεγάλο βαθμό.

Με ονόματα όπως η Κοιλάδα του Θανάτου και τα Φλεγόμενα Όρη, όπως και οι άλλες έρημοι του κόσμου, αυτά τα μέρη ανταποκρίνονται στην τρομακτική τους φήμη, πράγματι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το πρώτο, που βρίσκεται στην Καλιφόρνια,

θεωρείται ότι είναι το πιο ζεστό μέρος στη γη.

Ωστόσο, όπως όλες οι ερήμους, οι θερμές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας πέφτουν τη νύχτα.

Λόγω της έλλειψης υγρασίας, ο αέρας της ερήμου δεν μπορεί να συγκρατήσει τη θερμότητα που εκπέμπεται από την άμμο, η οποία θερμαίνεται κατά τις ηλιόλουστες ώρες της ημέρας και κατά συνέπεια οι θερμοκρασίες πέφτουν γρήγορα τη νύχτα.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουMotoGP Ινδία: Ο Bezzecchi κερδίζει μεγαλoπρεπώς,ο Bagnaia νοκ-άουτ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοίγει ξανάΟ μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωέςΚατάταξη πόντων F1 όλων των εποχών: Πού εμφανίζονται οι Hamilton, Verstappen και Alonso;Max Verstappen και τώρα ας πιπιλίσουν κανένα αυγουλάκι

F1 Grand Prix Λας Βέγκας: Το Λας Βέγκας, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει σύντομα τον προτελευταίο γύρο της σεζόν του 2023, βρίσκεται σε μια λεκάνη στην έρημο Μοχάβε και τον Νοέμβριο η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι 21 βαθμοί Κελσίου (70 f) – κάτω από την κορυφή των 40+ (104 f) του Ιουλίου – αλλά πέφτουν έως και 5 (41 f) τη νύχτα.

Ενώ οι FP1 και FP3 ξεκινούν στις 20:30 (τοπική ώρα), οι FP3 και οι Προκριματικοί ξεκινούν τα μεσάνυχτα, ενώ ο αγώνας ξεκινά στις 22:00.

Αυτές είναι οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται πραγματικά μόνο κατά τη διάρκεια των δοκιμών προετοιμασίας στην Ευρώπη και είναι κατανοητό ότι οι ομάδες ανησυχούν.

«Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς», παραδέχεται ο Ayao Komatsu του Haas, «ειδικά η ομάδα μας, με τα εργαλεία που έχουμε όσον αφορά την προσομοίωση πριν από την εκδήλωση, πιο περιορισμένη, ας πούμε, από τη Mercedes, επομένως Θα έχουμε μια μεγάλη πρόκληση στα χέρια μας.

«Ναι, ένα πολύ διαφορετικό παράθυρο θερμοκρασίας», προσθέτει. “Έτσι πρέπει να βάλουμε τα ελαστικά να δουλέψουν, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ζεστό ή κρύο, θα επέλεγα κρύες συνθήκες τη στιγμή. Ελπίζω λοιπόν να μπορέσετε να το πετύχετε και είναι μια πρόκληση που ανυπομονούμε να .”

«Από τη δουλειά που έχουμε κάνει, έχουμε πολλές μεγάλες ευθείες, αρκετές στροφές χαμηλής ταχύτητας, όχι τόσο περιεχόμενο υψηλής ταχύτητας, οπότε ίσως μια πίστα παρόμοια με το Μπακού, τέτοιου είδους διάταξη», λέει ο Jonathan του AlphaTauri . Eddolls.

«Οι θερμοκρασίες θα είναι ίσως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις», παραδέχεται. “Πιστεύω ότι περιμένουμε κύκλωμα 10 βαθμών περιβάλλοντος, τόσο πολύ όπως το χειμερινό τεστ. Αλλά μετά, ξέρετε, εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε κάνει χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη σε τέτοιες θερμοκρασίες. Επομένως, δεν πρόκειται να να είναι εντελώς νέος για εμάς.

«Αλλά σίγουρα, είναι ένα πολύ βήμα μακριά από την άποψη του πού θα χειριστούμε το αυτοκίνητο και τα ελαστικά σε αυτό που έχουμε συνηθίσει σε μια κανονική σεζόν.

«Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί ακριβώς από το πόσο κρύο είναι», είπε ο Andrew Shovlin. «Επειδή, αν η πίστα είναι μονόψηφη, αυτή είναι συχνά μια περιοχή όπου κάνεις χειμερινές δοκιμές, κάνεις τρέξιμο, είναι πολύ δύσκολο για τα ελαστικά είτε να τα ανάψουν είτε μπορεί να υπάρχουν κόκκοι και πράγματα. Και μερικές φορές απλά περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί λίγο.

«Οπότε στην πραγματικότητα θα χρειαστεί να κάνετε έναν αγώνα και να προκριθείτε σε αυτές τις συνθήκες, θα είναι ενδιαφέρον, αλλά απλά προσπαθήστε να εντοπίσετε τους κινδύνους με τη νέα πίστα, να μάθετε ποια θα είναι τα απρόοπτα σας, εάν χρειάζεστε κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο προδιαγραφή για να το αντιμετωπίσουμε, και τα περνάμε αυτή τη στιγμή.

«Όπως είπα, εάν είναι στο πολύ κρύο τέλος των προβλέψεων, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσουν».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Moto3 Ινδία, Practice 3: Moreira στο τέλος, αλλά πόσα ατυχήματα!Θες CFMOTO ; Θες Μπρατάκος !F1 τα νέα των Paddock21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα