F1 υπό έρευνα: Και τώρα, η σειρά του Χέλμουτ Μάρκο στη Red Bull;

09:12 9/3/2024 - Πηγή: Sportime

F1 υπό έρευνα: Για πιθανή εμπλοκή στη διαρροή των μέσων ενημέρωσης στοιχείων της έρευνας που συνδέονται με τον Christian Horner, ο Helmut Marko βρίσκεται υπό έρευνα στη Red Bull. Και ο Max Verstappen του έχει ήδη δώσει την υποστήριξή του.

Μοιάζει σαν μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ. Πώς μπορεί μια ομάδα που είναι τόσο κυρίαρχη στην πίστα να απειλεί να εκραγεί εκτός πίστας σε αυτόν τον βαθμό; Ενώ

ο Κρίστιαν Χόρνερ κατηγορήθηκε για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά από έναν υπάλληλο της Red Bull νωρίτερα αυτό το έτος, ο Άγγλος απαλλάχθηκε τελικά από την ανεξάρτητη εσωτερική έρευνα. Το πρόβλημα ? Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πιθανά στοιχεία της έρευνας διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης, αφού οι συνομιλίες που υποτίθεται ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ του Horner και του εν λόγω υπαλλήλου προσγειώθηκαν στα γραμματοκιβώτια περίπου εκατό μόνιμων μελών της μάντρας, ξεκινώντας ξανά την υπόθεση. πιο όμορφη.

Απόλυτα ακαταμάχητη στην πίστα για τρεις σεζόν, η ομάδα της Red Bull φαίνεται να καταρρέει εσωτερικά. Φαίνεται ότι η αυστριακή φυλή της μητρικής εταιρείας (Mateschitz-Marko), υποστηριζόμενη από τη φυλή Verstappen , θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από τον Christian Horner, ο οποίος επωφελείται από την υποστήριξη της ταϊλανδικής φυλής, η πλειοψηφία (51%) εντός της μάρκα.που δίνει φτερά. Ο Τζος, ο πατέρας του Μαξ, πήγε εκεί στη μικρή του συνέντευξη στην Daily Mail για να απαιτήσει την αποχώρηση του Χόρνερ την περασμένη εβδομάδα.

F1 υπό έρευνα:  Νέα έρευνα ξεκίνησε στη Red Bull

Ενώ αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν η υπόθεση δεν σιωπούσε σταδιακά, οι τελευταίες πληροφορίες από τη μάντρα της Σαουδικής Αραβίας αναφέρουν τώρα μια έρευνα που άνοιξε εναντίον του Χέλμουτ Μάρκο, ιστορικής φιγούρας της ομάδας και πιο πιστού φίλου του Ντίτριχ Μάτεσιτς, ενός από τους συναδέλφους. ιδρυτές της Red Bull που πέθανε το 2022. Ο Αυστριακός, σύμφωνα με διάφορες πηγές, θα κατηγορηθεί πράγματι ότι συνδέεται με διαρροές στα μέσα ενημέρωσης ορισμένων στοιχείων που συνδέονται με την έρευνα που διεξήχθη κατά του Christian Horner.

F1 υπό έρευνα: Ο ίδιος ο Αυστριακός εκμυστηρεύτηκε στο αυστριακό μέσο ORF αυτή την Παρασκευή ότι υπόκειται σε μια πιθανή επικείμενη αναστολή και ότι δεν ήταν εγγυημένο ότι θα είναι παρών στην Αυστραλία, χωρίς να εξηγήσει πραγματικά το γιατί. Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή της πρώτης pole position της καριέρας του στη Σαουδική Αραβία, ο Max Verstappen τέθηκε υπό αμφισβήτηση για αυτό το φλέγον νέο, καθώς από την αρχή ήταν πιστός στον Helmut Marko, στον οποίο χρωστάει πολλά.

Αν είχε παραμείνει ουδέτερος στο φάκελο του Χόρνερ, δεν ήταν το ίδιο με τον φάκελο Μάρκο. « Σέβομαι πολύ τον Χέλμουτ και για όσα καταφέραμε μαζί », σχολίασε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. «Όλα αυτά πηγαίνουν πολύ μακριά. Και φυσικά, η πίστη μου σε αυτόν είναι τεράστια, το έλεγα πάντα εσωτερικά, σε όλα τα ανώτερα στελέχη, ότι είναι διαρκώς σημαντικό στοιχείο στη λήψη των αποφάσεών μου για το μέλλον καθώς και εντός της ομάδας».

«Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μείνει στην ομάδα, όπως όλοι οι άλλοι φυσικά, γιατί είναι η προσπάθεια μιας ολόκληρης ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε βασικούς ανθρώπους γιατί νιώθω ότι αν πέσει ένας τόσο σημαντικός πυλώνας, δεν είναι καλό ούτε για την κατάστασή μου, και αυτό είπα και στην ομάδα. » Ο πόλεμος μεταξύ των δύο φυλών κηρύσσεται οριστικά στη Red Bull. Μπορεί να μην έχουμε τελειώσει να βλέπουμε τους εκπροσώπους του Max Verstappen να συζητούν με τον Toto Wolff τις επόμενες εβδομάδες…

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF, μέσω του RacingNews365 , ο Helmut Marko, μια εξέχουσα προσωπικότητα στην ομάδα της Red Bull Racing , υπαινίχθηκε την πιθανότητα να αντιμετωπίσει αναστολή. Αυτό έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων εικασιών σχετικά με την εσωτερική διχόνοια και τον αντίκτυπό της στη δυναμική της ομάδας καθώς προετοιμάζονται για την προκλητική σεζόν της F1 που ακολουθεί.

Βασικά συμπεράσματα:

Ο Χέλμουτ Μάρκο αναγνωρίζει μια θεωρητική πιθανότητα αποβολής από τη Red Bull Racing, εν μέσω ομαδικής διαμάχης.Η αβεβαιότητα παραμένει για το αν η αναστολή θα ήταν απόφαση του ίδιου του Μάρκο ή θα επιβληθεί από τη Red Bull.Το μέλλον του Max Verstappen με την ομάδα θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της παρουσίας του Marko για την ομάδα και τον κορυφαίο οδηγό της.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και HondaΜονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;Η Ιταλική υπερδύναμη στα συστήματα ασφαλείας Zammitek θα είναι στο Motor FestivalΗ Ford Car Center στο 22ο Motor Festival MEC Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χέλμουτ Μάρκο, Red Bull,chelmout marko, Red Bull