FIA: Mohammed Ben Sulayem πέρασα από την κόλαση με την F1

Το 2023 ξεκίνησε με δραματικό τρόπο με τον Ben Sulayem να δημοσιεύει ένα tweet δηλώνοντας ότι θα ήθελε να επεκτείνει το grid της F1.

Η κίνηση αντιμετωπίστηκε με μια σειρά από επικρίσεις, ιδιαίτερα από τη F1 και τις ομάδες, οι οποίες επέμειναν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια 11η ομάδα που ενδεχομένως να «αραιώσει» το άθλημα.

Ενώ η γενική στάση της F1 παρέμεινε η ίδια, η FIA αποδέχτηκε την προσφορά

του Andretti να γίνει η 11η ομάδα το 2025 ή το 2026.

Ωστόσο, εξακολουθούν να περιμένουν να πάρουν το πράσινο φως από την Liberty Media και την ομάδα από εμπορική άποψη.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στο Όστιν, ο Ben Sulayem ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε «επίθεση» και «κακομεταχείριση» – αλλά δεν ανέφερε ποιος ήταν υπεύθυνος.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDMotoGP Αυστραλία: Johann Zarco «Άρχισα να χάνω την ελπίδα μου»H COTA δεν είναι για F1 αλλά για WRC παραπονιούνται οι οδηγοίΗ κατάταξη MotoGP 2023 μετά το Grand Prix Αυστραλίας

«Πέρασα από την κόλαση», είπε. «Αναρωτιέμαι, «Τι έκανα για να αξίζω όλη αυτή την επίθεση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο; Μου επιτέθηκαν, τη μέρα που άνοιξα την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

«Ακόμα και όταν πέθανε ο γιος μου, μου επιτέθηκαν, με κακοποίησαν, μόνο και μόνο για να με σπάσουν, μόνο και μόνο επειδή άνοιξα για να μπει όλος ο κόσμος. Ήταν περιττό, αντιπαραγωγικό, δεν ήταν καλό για τις επιχειρήσεις.

«Μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Στο τέλος της ημέρας εκλέχτηκα να ασχοληθώ με το άθλημα.

“Τίποτα δεν πάει στην τσέπη μου. Δεν έχουμε μετόχους, δεν έχουμε διοικητικό συμβούλιο για να μοιραστούμε τα χρήματα, επομένως η αποστολή μου είναι διαφορετική από τη δική τους. Αυτό είναι πολύ σαφές.”

Ο 61χρονος εξακολουθεί να είναι αβέβαιος γιατί επικρίθηκε επειδή άνοιξε τις πόρτες για μια είσοδο του Andretti.

«Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω. Ακριβώς επειδή άνοιξα μια εκδήλωση ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

«Έχουμε συμβόλαιο [τη συμφωνία Concorde] για 12 [ομάδες]. Να έχω 12 και να λέω «Όχι, δεν επιτρέπεται»… Είμαι εδώ για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πνεύμα του αθλήματος.

«Βλέπουν τα χρήματα σαν ένα κομμάτι κέικ και θα τα μοιραστούν».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Top Story F1 : Τιμωρία σε Χάμιλτον Λεκλέρκ και αποκλεισμό από το GP της ΑμερικήςCFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςF1: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μετά το Αμερικάνικο Grand Prix21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα