Fernando Alonso εναντίον Sergio Perez πόσο «τρελά κοντά» ήταν ο τερματισμός

Πλάνα δίπλα στην πίστα δείχνει πόσο «τρελά κοντά» ήταν ο τερματισμός Fernando Alonso εναντίον Sergio Perez

Μια νέα γωνία κάμερας του έντονου τερματισμού στο Grand Prix της Βραζιλίας έχει εμφανιστεί καθώς ο Fernando Alonso και ο Sergio Perez αγωνίστηκαν στη γραμμή για την τρίτη θέση

Πλάνα δίπλα στην πίστα από το Grand Prix της Βραζιλίας έδειξαν πόσο κοντά ήταν η μάχη του τελευταίου γύρου του Fernando Alonso και του Sergio Perez .

Ο Μαξ

Φερστάπεν πέτυχε μια ακόμη νίκη στο Ιντερλάγκος την Κυριακή (5 Νοεμβρίου), ενώ ο Λάντο Νόρις κέρδισε δεύτερος. Όμως όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο ποιος θα τερματίσει τρίτος.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;MotoGP Pramac Ducati: Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω αυτό που ζώ

Ο Alonso κρατούσε τη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέχρι που ο Perez τον ξεπέρασε στον προτελευταίο γύρο. Ωστόσο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να το ανατρέψει στον τελευταίο γύρο.

Ο Perez ενεργοποίησε το DRS καθώς κατευθύνονταν προς την καρό σημαία, αλλά η Red Bull του τερμάτισε τελικά λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από την Aston Martin του Alonso. Φαινόταν πολύ κοντά στην τηλεόραση.

 

Αλλά μια ηχογράφηση από τη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού πρόσφερε μια ακόμα καλύτερη γωνία του λεπτού περιθωρίου μεταξύ του ζευγαριού, καθώς οι οπαδοί της F1 το σημείωσαν «τρελά κοντά» στα social media. Και οι δύο οδηγοί είχαν ξεκάθαρα διασκεδάσει στον άγριο αγώνα.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Alonso είπε: «Για μένα ήταν σαν 30 γύρους που είχα την πίεση από τον Checo. Αλλά όταν με πέρασε δύο γύρους μέχρι το τέλος, σκέφτηκα, “Εντάξει, αυτό έφυγε, το βάθρο δεν είναι πια δυνατό”.

 Fernando Alonso, το βάθρο στο photo finish στη Βραζιλία!

Χάρη στη θρυλική αντοχή του και το εκπληκτικό ριμπάουντ της Aston Martin, ο Fernando Alonso άρπαξε ένα απροσδόκητο βάθρο στα εδάφη του Ayrton Senna. Σε μια μονομαχία που κόβει την ανάσα, ο Ίβηρας αντιστάθηκε στην κατηγορία του Sergio Pérez για 53 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Προσφέροντας στον εαυτό τους ένα 8ο βάθρο αυτή τη σεζόν.

Μια βλεφαρίδα. Ένα χτύπημα των δακτύλων. Ένα ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων. Αυτό είναι μερικές φορές ένας αγώνας Formula 1 . Αυτό ήταν το βάθρο του Fernando Alonso την Κυριακή, στο τέλος ενός αγώνα που διήρκεσε 1 ώρα, 56 λεπτά, 48 δευτερόλεπτα και 894 χιλιοστά. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο ευχάριστο για τον οδηγό της Aston Martin γιατί αν η πίστα του Interlagos ήταν 5 μέτρα μεγαλύτερη, σίγουρα θα είχε τερματίσει 4ος, με το μετάλλιο σοκολάτας στο λαιμό του.

Χρειάστηκαν λοιπόν 53 χιλιοστά του δευτερολέπτου – λιγότερο από μήκος αυτοκινήτου – και μνημειώδης προσπάθεια, πολύ ταλέντο και λίγη επιτυχία, για να εξασφαλίσει ο Ισπανός το 8ο του βάθρο φέτος μετά από συνεχή αγώνα με τον Μεξικανό φίλο του. «Ήταν ένας πολύ έντονος αγώνας », ανέλυσε ο Αλόνσο.  Δεν υπήρχε ανάπαυλα, δεν υπήρχε χρόνος για ξεκούραση. Ήταν πολλά να το διαχειριστείς. Τα ελαστικά… και η μπαταρία επίσης, γιατί υποψιαζόμουν ότι θα τα χρειαζόμουν για το τέλος του αγώνα. Είχα τα πάντα υπό έλεγχο στο τελευταίο stint, μέχρι 5 γύρους από τον τερματισμό, όπου άρχισα να πιέζω λίγο περισσότερο, με περισσότερο ζουμί στα λάστιχα. Ο Τσέκο έπαιζε το ίδιο παιχνίδι. Είχε καλά λάστιχα στο τέλος του αγώνα. Και μετά, με προσπέρασε δύο γύρους από τον τερματισμό…»

Στο τιμόνι μιας ακόμα στρατοσφαιρικής Red Bull και νικητή στη Βραζιλία του 19ου Γκραν Πρι της χρονιάς, εν μέσω γενικής αδιαφορίας, ο Μεξικανός πίστευε ότι είχε κάνει το πιο δύσκολο κομμάτι με το να απαλλαγεί από τον παλιό βετεράνο από το grid 9 km από τον στόχο. . Χωρίς να ξεχνάμε ότι στα 42 του χρόνια και παρά τα 376 Grand Prix στο ενεργητικό του, ο Ίβηρας έχει ακόμα διαβολικούς κυνόδοντες.

Ανάμεσα σε έναν ανθεκτικό σαραντάχρονο που θέλει να συνεχίσει να δείχνει κάθε Κυριακή ότι εξακολουθεί να είναι ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία του αθλήματος του και σε έναν άπορο τριαντάχρονο που θέλει απλώς να αποδείξει ότι αξίζει ακόμα η καλύτερη ομάδα στο παιχνίδι.grid, η μάχη δεν θα μπορούσε παρά να είναι έντονη. «Όταν με προσπέρασε στον προτελευταίο γύρο, είπα αμέσως στον εαυτό μου ότι ήταν νεκρός για το βάθρο », ομολόγησε ο Alonso. Ευτυχώς, αυτή η αρνητική σκέψη εξαφανίστηκε τόσο γρήγορα όσο είχε εμφανιστεί στο κεφάλι του.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα