Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον προκαλεί απορίες

Formula 1 Qatar:  Ο Λιούις Χάμιλτον εκτός του Γκραν Πρι του Κατάρ μετά από συντριβή με τον Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή

Ένα εφιαλτικό ξεκίνημα στο Γκραν Πρι του Κατάρ της Κυριακής είδε τον Λιούις Χάμιλτον να αποκλείεται από τον αγώνα μετά από μια σύγκρουση με τον συμπαίκτη του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή, που τον άφησε κάτω από

το ελαστικό.

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ένα εφιαλτικό ξεκίνημα στο Γκραν Πρι του Κατάρ της Κυριακής και αποκλείστηκε από τον αγώνα μετά από μια σύγκρουση με τον συμπαίκτη του στη Mercedes , Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή.

Οι ελπίδες ήταν υψηλές για τα Silver Arrows, αφού ο Russell και ο Hamilton ξεκίνησαν δεύτεροι και τρίτοι στο grid, αντίστοιχα. Ωστόσο, η άστοχη προσπάθεια του Lewis Hamilton να προσπεράσει τον οδηγό του συντρόφου του κατέληξε σε καταστροφή.

Οι δυο τους μοιράστηκαν πολύ διαφορετικές αφηγήσεις για το περιστατικό μέσω του ομαδικού ραδιοφώνου, με τον Ράσελ να φωνάζει «τι διάολο» στην απόπειρα ελιγμού του συμπαίκτη του. Ήταν κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας λίγο αργότερα που ο 25χρονος είπε ότι ήταν «χαμένος στα λόγια» και «δεν μπορούσε να κάνει τίποτα» έχοντας παρακολουθήσει τη σύγκρουση πίσω σε μια οθόνη.

Ο Lewis Hamilton, εν τω μεταξύ, είπε στην ομάδα του ότι τον «έβγαλε ο συμπαίκτης του» καθώς έβλεπε τον εαυτό του ως θύμα. Σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια σημαντική ευκαιρία για τη Mercedes μετά την απόσυρση του Carlos Sainz λίγο πριν τον αγώνα της Κυριακής , η σύγκρουση στο Κατάρ έγινε γρήγορα καταστροφική.

    

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας5 +1 βόμβες μεταγραφικές κινήσεις που συγκλόνισαν το MotoGPF1: Στον Πάριο γιόρτασε τα γενέθλια του ο Max VerstappenWRC Ιαπωνίας: Νέα υπερειδική διαδρομή για ένα επικό φινάλε της σεζόν

Ο αντίπαλος της Red Bull, Max Verstappen , σφράγισε ήδη το τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα το Σάββατο, αφού ο συμπαίκτης του Sergio Perez έπεσε από τον αγώνα Sprint. Ωστόσο, η απογοητευτική αποχώρηση του Χάμιλτον θα είναι ένα απροσδόκητο μπόνους για τον Ολλανδό στην προσπάθειά του να ενισχύσει περαιτέρω τη στοίβα των πόντων του.

Formula 1 Qatar:  Ο Λιούις Χάμιλτον τιμωρήθηκε μετά το GP του Κατάρ που πρόσθεσε περισσότερη δυστυχία στο τρομερό Σαββατοκύριακο

Ο Λιούις Χάμιλτον αντιμετώπισε τους αγωνοδίκες για ένα διαφορετικό θέμα μετά τη συντριβή με τον συμπαίκτη του στο Γκραν Πρι του Κατάρ.

Ο Λιούις Χάμιλτον  επιβλήθηκε πρόστιμο 21.640 λιρών (25.000 ευρώ) μετά από ένα ταξίδι στους αγωνοδίκες στον απόηχο του Γκραν Πρι του Κατάρ με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να τίθεται υπό έρευνα επειδή διέσχισε την πίστα.

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε σε μπελάδες στον πρώτο γύρο του αγώνα, όταν σημείωσε καλύτερη εκτόξευση από τον συμπαίκτη του στη Mercedes, στέλνοντάς το στο εξωτερικό του Τζορτζ Ράσελ χωρίς επιτυχία.

Ο 38χρονος ήρθε σε επαφή αφού έσφιξε τον Russell, στέλνοντάς τον να σπινάρει στο χαλίκι και να βγει από τον αγώνα στην πρώτη στροφή. Τότε έγινε το περιστατικό που ερευνάται.

Με τον αγώνα υπό συνθήκες αυτοκινήτου ασφαλείας και τον Lewis Hamilton έξω από το όχημά του στην παγίδα με χαλίκι, διέσχισε την πίστα για να επιστρέψει στο pit lane, παραβιάζοντας τους κανονισμούς στη διαδικασία.

Formula 1 Qatar: Ο Λιούις Χάμιλτον ζητά ειλικρινή συγγνώμη μετά το εφιαλτικό ατύχημα με τον Τζορτζ Ράσελ

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε αφότου ήρθε μαζί με τον συμπαίκτη του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ στο Κατάρ.

Ο Λιούις Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη από τον συμπαίκτη του στη Mercedes , Τζορτζ Ράσελ, μετά τη σύγκρουση του ζευγαριού στον εναρκτήριο γύρο του Γκραν Πρι του Κατάρ.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκινούσε τον αγώνα με τα δυσμενή αλλά πιο γρήγορα μαλακά ελαστικά, επιτρέποντάς του να εξαπολύσει επίθεση στον Russell στην αρχική γωνία στον πρώτο γύρο.

Δυστυχώς για τον Lewis Hamilton, δεν άφησε αρκετό χώρο στον συμπαίκτη του με το βρετανικό δίδυμο να έρχεται σε επαφή καθώς μονομαχούσαν στην πρώτη στροφή. Η συντριβή οδήγησε τον Lewis Hamilton να περιστρέφεται στο χαλίκι και να βγει από τον αγώνα.

Ο Χάμιλτον κατηγόρησε αρχικά τον συμπαίκτη του για το περιστατικό, δηλώνοντας: “Ναι, με έβγαλε ο συμπαίκτης μου”, μέσω του ασύρματου, πριν αποσύρει το σχόλιό του μετά την έξοδο από το αυτοκίνητό του.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο Max Verstappen Πρωταθλητής F1 για το 2023CFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςF1 Κατάρ Γκραν Πρι 2023: Προβλέψεις αγώνα F121o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Formula 1, Λιούις Χάμιλτον,Formula 1, liouis chamilton