Moto2 MotoGP 2024: Ημερολόγιο οδηγοί ομάδες και πέντε αγαπημένοι

10:12 6/3/2024 - Πηγή: Sportime

MotoGP 2024: Ημερολόγιο οδηγοί ομάδες και πέντε αγαπημένοι

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ξεκινά την 23η σεζόν του, αφού αντικατέστησε τα 500cc ως την κορυφή ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας που ξεκινά την 76η έκδοσή του. Από τη δημιουργία του το 1949, είναι το αποκορύφωμα της ταχύτητας σε δύο τροχούς, όπου οι καλύτερες μάρκες αναπτύσσουν πρωτότυπα με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και αναλαμβάνουν τους πιο περιζήτητους

πιλότους στον κόσμο. Ο σημερινός πρωταθλητής είναι ο Pecco Bagnaia, ο οποίος θα επιδιώξει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του και τρίτο στην κατηγορία.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MOTOGP 2024
Αυτό το ίδιο Σαββατοκύριακο, από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου , ξεκινά η σεζόν 2024 στο Lusail International Circuit, το οποίο ανακτά την ιδιότητά του ως η εναρκτήρια εκδήλωση.

Τα νέα για το 2023 είναι η είσοδος του Sokol και η επιστροφή της Motorland, καθώς και η απουσία του Termas de Río Hondo. αφήνοντας μια σεζόν με 21 γκραν πρι που θα διαρκέσει περισσότερο από οκτώ μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου , για άλλη μια φορά με το Circuit Ricardo Tormo ως τελικό στάδιο.

Αυτό είναι το πλήρες ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024 :

Ημερολόγιο οδηγοί ομάδες: Οδηγός γρήγορης αναφοράς για να παρακολουθήσετε τη σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP και Moto2.

ΠΙΛΟΤΟΙ, ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ MOTOGP 2024
Υπάρχουν 22 αναβάτες εγγεγραμμένοι στο MotoGP 2024, με εκπροσώπηση:

5 μάρκες : Ducati (8), Aprilia (4), Honda (4), KTM (4), Yamaha (2).
7 χώρες : Ισπανία (10), Ιταλία (6), Γαλλία (2), Αυστραλία (1), Ιαπωνία (1), Πορτογαλία (1), Νότια Αφρική (1).
Αυτό είναι το πλήρες πλέγμα ομάδων και αναβατών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2024 :

ΠΕΝΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ MOTOGP 2024
Αυτοί είναι οι πέντε από τους υποψηφίους που θα αγωνιστούν για τον τίτλο και τις τιμητικές θέσεις:

Pecco Bagnaia
Ομάδα: Ducati Lenovo Team. Ηλικία: 27 ετών.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Ακριβώς όπως πριν από ένα χρόνο, ξεκινά ως ο νυν πρωταθλητής MotoGP και ως το κύριο φαβορί για τον τίτλο λόγω των τεράστιων γνώσεών του για την Ducati και της ικανότητάς του να διαχειρίζεται τα Σαββατοκύριακα από λιγότερο σε περισσότερο. Παρά τον τραυματισμό του στην καθοριστική γραμμή της σεζόν, ο Ιταλός Pecco Bagnaia κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία το νούμερο 1 για να γίνει δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP (2022 και 2023) και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (Moto2 2018) . Τώρα θέλει να συνδέσει το τρίτο, ώστε οι άνθρωποι να αρχίσουν να μιλάνε για την «εποχή της Bagnaia».

Χόρχε Μάρτιν
Ομάδα: Pramac Racing. Ηλικία: 26 ετών.

Την τελευταία του χρονιά στη Ducati – δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι μέχρι το 2025 θα είναι επίσημος αναβάτης για αυτήν ή άλλη μάρκα – ο Ισπανός Jorge Martín έχει στόχο να ολοκληρώσει τη δουλειά ημιτελή πέρυσι. τερμάτισε ως δεύτερος στο MotoGP και πρόσθεσε άλλον έναν τίτλο σε αυτόν που ήδη κατέχει ως παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 το 2018 . Κυριαρχώντας στη νέα μορφή αγώνων Sprint, πρέπει να είναι πιο τακτικός στα κυριακάτικα γεγονότα, όπου πέτυχε «μόνο» τέσσερις νίκες.

Marc Márquez, προεπισκόπηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024

Ομάδα: Gresini Racing. Ηλικία: 31 ετών.

Μετά από έντεκα σεζόν στην ίδια ομάδα, όπου πέτυχε τους έξι τίτλους του στην premier class, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (125cc το 2010, Moto2 το 2012 και MotoGP το 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 και 2019 ) δύσκολη απόφαση να φύγεις για να προσπαθήσεις να διασκεδάσεις. Και αυτό σήμαινε να έχεις μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, δηλαδή μια Ducati . Η Gresini Racing τον περίμενε και τώρα ο Ισπανός Marc Márquez έχει και πάλι τα απαραίτητα συστατικά για να γίνει ξανά πρωταθλητής MotoGP πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο του τίτλο.

Ενέα Μπαστιανίνι
Ομάδα: Ducati Lenovo Team. Ηλικία: 26 ετών.

Από τον παράδεισο υπογραφής για την επίσημη ομάδα της Ducati στην κόλαση του σοβαρού τραυματισμού στο πρώτο GP. Ο Ιταλός Enea Bastianini πήγε από τον έναν στον άλλο εν ριπή οφθαλμού το 2023 για να ξεχάσει, όπου πέτυχε μια νίκη στο τέλος της σεζόν για να υπενθυμίσει σε όλους ότι εξακολουθεί να είναι ο ίδιος που κατέπληξε το 2022 και που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής του κόσμου Moto2 το 2020 . Σωματικά αναρρωμένος, είναι στην καλύτερη ομάδα και πρέπει να πάει για τον τίτλο.

Enea Bastianini, μετά το Mundial MotoGP 2024

Μπραντ Μπάντερ
Ομάδα: Red Bull KTM Factory Racing. Ηλικία: 28 ετών.

Προέρχεται από το ότι είναι τέταρτος στο MotoGP 2023 ή, με άλλα λόγια, ο καλύτερος αναβάτης χωρίς Ducati. Ο Νοτιοαφρικανός Brad Binder έδειξε για άλλη μια φορά τις δυνατότητές του και καθιερώθηκε ως η αιχμή του δόρατος της KTM και ως μια εξαιρετική εναλλακτική στην κυριαρχία των ιταλικών μοτοσυκλετών. Του έλειπε κάποια συνέπεια, αλλά είναι τρομακτικός όταν έχει το Σαββατοκύριακο και βρίσκεται σε ένα σημείο ωριμότητας που του επιτρέπει να ονειρεύεται να προσθέσει έναν δεύτερο τίτλο στον παγκόσμιο πρωταθλητή Moto3 του 2016 .

Περισσότεροι υποψήφιοι
Μαζί με αυτά τα ονόματα μπορούν να προστεθούν μερικά ακόμη, όπως αυτά των Ιταλών Marco Bezzecchi , των Ισπανών Aleix Espargaró, Maverick Viñales ή Álex Márquez , του Γάλλου Fabio Quartararo , του Αυστραλού Jack Miller ή του Πορτογάλου Miguel Oliveira .

Brad Binder, προεπισκόπηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024

Moto2 2024: Ημερολόγιο οδηγοί ομάδες και πέντε φαβορί

Moto2 MotoGP 2024: Ημερολόγιο οδηγοί ομάδες και πέντε αγαπημένοι

Οδηγός γρήγορης αναφοράς για να παρακολουθήσετε τη σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 ξεκινά τη δέκατη πέμπτη σεζόν του ως ενδιάμεση κατηγορία Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας (στο οποίο αντικατέστησε το θρυλικό 250cc), το οποίο έχει ήδη φτάσει συνολικά τις 76 εκδόσεις. Ως συνήθως, ο θρόνος έχει μείνει κενός μετά το άλμα στο MotoGP του νυν πρωταθλητή Ισπανού Πέδρο Ακόστα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MOTO2 2024
Αυτό το ίδιο Σαββατοκύριακο, από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου , ξεκινά η σεζόν 2024 στο Lusail International Circuit, το οποίο ανακτά την ιδιότητά του ως η εναρκτήρια εκδήλωση.

Ημερολόγιο οδηγοί ομάδες: Οδηγός γρήγορης αναφοράς για να παρακολουθήσετε τη σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP και Moto2.

Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΠαπαλεξανδράκης Piaggio Vespa Aprilia Gillera στο Motor FestivalH Nissan Χαλκιάς στο 22o Motor FestivalΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Τα νέα για το 2023 είναι η είσοδος του Sokol και η επιστροφή της Motorland, καθώς και η απουσία του Termas de Río Hondo. αφήνοντας μια σεζόν με 21 γκραν πρι που θα διαρκέσει περισσότερο από οκτώ μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου , για άλλη μια φορά με το Circuit Ricardo Tormo ως τελικό στάδιο.

Αυτό είναι το πλήρες ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 2024 :

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δράση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 στην ενότητα MotoGP του motociclismo.es .

Fermín Aldeguer, προεπισκόπηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 2024

ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ MOTO2 2024
Υπάρχουν 30 αναβάτες εγγεγραμμένοι στο Moto2 2024, με εκπροσώπηση:

3 μάρκες : Kalex (24), Boscoscuro (4), Forward (2).
15 χώρες : Ισπανία (12), Ιταλία (3), Ιαπωνία (2), Ολλανδία (2), Ανδόρα (1), Αυστραλία (1), Βέλγιο (1), Βραζιλία (1), Τσεχία (1), United Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες (1), Μεγάλη Βρετανία (1), Ινδονησία (1), Νότια Αφρική (1), Ταϊλάνδη (1), Τουρκία (1).
Αυτό είναι το πλήρες πλέγμα ομάδων και αναβατών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 2024 :

ΠΕΝΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΤο MOTO2 2024
Αυτοί είναι οι πέντε από τους υποψηφίους που θα αγωνιστούν για τον τίτλο και τις τιμητικές θέσεις:

Φερμίν Αλντεγκέρ
Ομάδα: Speed ​​​​Up Racing. Ηλικία: 18 ετών.

Η τρίτη θέση που τερμάτισε το 2023 από τον Ισπανό Fermín Aldeguer ήταν απλώς η συνέπεια του ξέφρενου τέλους του στη σεζόν, όπου κέρδισε τους τελευταίους τέσσερις αγώνες στη σειρά. Με αυτή την αδράνεια και με το μέλλον του στο MotoGP σχεδόν κλειστό, ο στόχος του Ευρωπαίου πρωταθλητή Moto2 το 2021 δεν μπορεί παρά να είναι να φέρει τον παγκόσμιο τίτλο στις προθήκες του Boscoscuro .

Tony Arbolino
Ομάδα: Elf Marc VDS Racing Team. Ηλικία: 23 ετών.

Ο δευτεραθλητής κόσμου του Moto2 το 2023 – μια θέση που είχε ήδη κατακτήσει στο Moto3 το 2020 – είχε ένα περίπλοκο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, αλλά αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Με τη νέα πορεία τα κοντέρ μηδενίζονται και ο Ιταλός Tony Arbolino ξέρει ότι αν μπορέσει να ανακτήσει την υπέροχη αίσθηση που είχε με την Kalex πριν από ένα χρόνο, η επιλογή να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πραγματική.

Tony Arbolino, προεπισκόπηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 2024
Tony Arbolino, προεπισκόπηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 2024
Aaron Canet
Ομάδα: Fantic Racing. Ηλικία: 24 ετών.

Για άλλη μια φορά, ο Ισπανός Arón Canet ξεκινά τη σεζόν με την παράδοξη κατάσταση να είναι ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο χωρίς να έχει πετύχει ακόμη την πρώτη του νίκη στο Moto2. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για τον δευτεραθλητή του κόσμου στο Moto3 το 2019 : οδηγεί το Kalex για δύο σεζόν και είναι καιρός να κάνει το πρώτο βήμα του κουτιού και να μπει στη μάχη για τον τίτλο.

Manu González
Ομάδα: Yamaha VR46 Master Camp Team. Ηλικία: 21 ετών.

Πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ταλέντου το 2017 και πρωταθλητής World Supersport 300 το 2019 , έφτασε στο Moto2 μόλις πριν από δύο χρόνια και έκτοτε έχει παρουσιάσει μια μετέωρη εξέλιξη. Με δύο σεζόν εμπειρίας στο Kalex και έχοντας φτάσει στο βάθρο πέρυσι, ο Ισπανός Manu González είναι έτοιμος να κάνει το τελευταίο βήμα και να το κάνει.

Manu González, προεπισκόπηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 2024
Τζέικ Ντίξον
Ομάδα: CFMoto Aspar Team. Ηλικία: 28 ετών.

Ο Βρετανός Τζέικ Ντίξον ξεκινά την έκτη σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, όπου έφτασε μετά τη δεύτερη θέση στο Βρετανικό Superbike του 2018 και από τότε δεν σταμάτησε να προοδεύει μέχρι να τερματίσει στην τέταρτη θέση το 2023, όπου πέτυχε τα δύο πρώτα του. νίκες με ένα Kalex που ξέρει σαν την ανάσα του και με το οποίο να παλέψει για τον τίτλο.

Περισσότεροι υποψήφιοι
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και άλλους οδηγούς όπως ο Ιάπωνας Ai Ogura , ο Ισπανός Alonso López, ο Sergio García και ο Marcos Ramírez , ο Αμερικανός Joe Roberts , ο Ταϊλανδός Somkiat Chantra ή ο Ιταλός Celestino Vietti , για να αναφέρουμε μερικούς.

Jake Dixon, προεπισκόπηση Moto2 World Championship 2024

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και HondaΜονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;Η Ιταλική υπερδύναμη στα συστήματα ασφαλείας Zammitek θα είναι στο Motor FestivalΗ Ford Car Center στο 22ο Motor Festival MEC Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
motogp, ημερολόγιο, ημερολόγιο, motogp, οδηγοι, ομαδες, red bull, formula 1, νέα, ricardo, ducati, aprilia, honda, ktm, yamaha, γαλλια, ιαπωνια, lenovo, team, motor, festival, real, game, superman, sprint, class, red, bull, factory, jack, piaggio, vespa, nissan, δραση, forward, speed, vds, καιρος, master, world, supersport, ford, car, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ημερολογιο 2021, ξανα, χωρες, αιχμη, αυστραλια, αφρικη, βελγιο, βημα, βραζιλια, δουλεια, ισπανια, ιταλια, ολλανδια, ονοματα, aprilia, car, ducati, ford, formula 1, game, honda, ktm, nissan, piaggio, real, ricardo, vespa, yamaha, αγωνες, αδρανεια, αρθρο, ανδορα, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γρηγορης, δευτερο, υπαρχει, εξελιξη, εξι, επιτυχια, ετων, ιδια, ιδιο, ηλικια, ηνωμενες πολιτειες, ινδονησια, εκδοσεις, λογια, μηνες, μορφη, μοτοσυκλετες, μπορειτε, νικη, νοτια αφρικη, ομαδα, οδηγος, οκτω, πεμπτη, πορτογαλια, ριπη, σεζον, σειρα, συστηματα ασφαλειας, τουρκια, τριτη, τσεχια, φορα, ανηκει, bull, class, festival, factory, forward, jack, κλειστο, lenovo, μεινει, μια φορα, master, red, red bull, speed, sprint, supersport, superman, team, θεματα, θεσεις, υπεροχη, vds, motor, world, χαλκιας
Τυχαία Θέματα