MotoGP: Marc Marquez η πρώτη εικόνα με τα χρώματα της Ducati- VIDEO

Ο Marc MarquezDucati και η ομάδα του Gresini δεν μπορούν να κάνουν δημόσια σχόλια για το ντεμπούτο της Ducati #93 στη δοκιμή MotoGP της Βαλένθια .

Αυτή η σιωπή θα συνεχιστεί μέχρι την 1η Ιανουαρίου, όταν ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez θα αποδεσμευτεί επίσημα από το συμβόλαιό του με τη Repsol Honda.

Αλλά

ο Marquez χαμογέλασε μετά το πρώτο του τρέξιμο στους Desmosedici και οι χρόνοι του γύρου μίλησαν από μόνοι τους.

Φαινόμενος γρήγορος και άνετος καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Marquez ξεπέρασε ακόμη και τα φύλλα χρόνου κατά τη διάρκεια του απογεύματος.

Ο Ισπανός τελικά τερμάτισε στην κοντινή τέταρτη θέση, μόλις 0,171 δευτερόλεπτα πίσω από τον αρχηγό της Aprilia Maverick Vinales και 0,078 δευτερόλεπτα από την ταχύτερη Ducati του VR46, Marco Bezzecchi.

Marc Marquez Ducati:   Ο χρόνος γύρου 1 m 29.424s του Marquez, στον 46ο γύρο του, ήταν επίσης μόνο ένα κλάσμα πίσω από τον χρόνο των κατατακτήριών του στο RC213V.

«Αυτή η μέρα ήταν καταπληκτική για την ομάδα. Η αίσθηση είναι υπέροχη και στις δύο πλευρές του γκαράζ», είπε στο MotoGP.com ο διευθυντής της ομάδας της Gresini, Michele Masini.

«Για τον Marc, δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά ο χρόνος του γύρου μπορείτε να δείτε…

«Είμαστε λίγο κουρασμένοι μετά από αυτή τη μεγάλη σεζόν, αλλά τώρα ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν.

«Πάντα με τα πόδια στο έδαφος, αλλά με αυτή την ατμόσφαιρα μπορούμε να δουλέψουμε πολύ καλά την επόμενη χρονιά».

Ο Alex Marquez, του οποίου η φόρμα πτήσης φέτος σίγουρα επηρέασε την απόφαση του Marc να εγκαταλείψει τη Honda και να ενταχθεί στην Gresini, ήταν έκτος ταχύτερος και μόλις 0,385 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

«Κάναμε ένα τρέξιμο με τη μοτοσυκλέτα του ’22 και μετά αλλάξαμε στο ’23», είπε ο Alex Marquez. «Πρέπει να προσαρμόσω το στυλ οδήγησης γιατί η απόδοση ισχύος είναι λίγο διαφορετική.

«Αλλά εκτός από αυτό, η νέα αεροδυναμική και όλα ήταν καλύτερα για το μπροστινό μου αίσθημα και είναι κάτι πραγματικά θετικό για το μέλλον».

All smiles @marcmarquez93#ValenciaTest pic.twitter.com/aphzC7ZxH3

MotoGP (@MotoGP) November 28, 2023

VIDEO – Οι πρώτες εικόνες του Marc Marquez σε Ducati

Marc Marquez Ducati:   Ο Marc Marquez έκανε τους πρώτους του γύρους με Ducati κατά τη διάρκεια των δοκιμών για το τέλος της σεζόν που πραγματοποιούνται αυτή την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου στη Βαλένθια.

Οι πρώτες δοκιμές προετοιμασίας για τη σεζόν MotoGP 2024 πραγματοποιούνται αυτήν την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου στην πίστα Ricardo Tormo (Βαλένθια). Η ευκαιρία για τους 22 οδηγούς να εξοικειωθούν με τη μηχανή τους για την επόμενη καμπάνια του κλάδου. Μια μέρα που σηματοδοτεί και την πρώτη μέρα για κάποιους από αυτούς στη νέα τους ομάδα.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΆμπου Ντάμπι F1: Ο Θρυλικός Max Verstappen τελειώνει τη σεζόν με στυλWRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι Ιαπωνίας

Ο Luca Marini ήταν ο πρώτος που βγήκε από το κουτί του για να βγει στην πίστα με τη Honda, τον ακολούθησαν οι Johann Zarco (LCR Honda) και Franco Morbidelli (Prima Pramac). Στη συνέχεια, οι γύροι και οι έξοδοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, αλλά αυτό που προσέλκυσε πολλούς οπαδούς στην πίστα κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας ήταν πολύ καθυστερημένο.

Ήταν λίγο περισσότερο από μία ώρα μετά την έναρξη των επτά ωρών δοκιμών στο πρόγραμμα που ο Marc Marquez έφυγε από το γκαράζ του Gresini για να εκτελέσει τους πρώτους του γύρους στην πίστα εξοπλισμένο με Ducati.

Witnessing history!@marcmarquez93's pit out with @GresiniRacing #ValenciaTest pic.twitter.com/2Jq9pqEY2W

MotoGP (@MotoGP) November 28, 2023

Un moment d'histoire ! Le tout premier départ de Marc Marquez sur une Ducati ! #ValenciaTest pic.twitter.com/QSv474Zueu

— CANAL+ MotoGP (@CanalplusMotoGP) November 28, 2023

Up to speed @marcmarquez93 goes 3rd! #ValenciaTest pic.twitter.com/PaANQdFBvv

MotoGP (@MotoGP) November 28, 2023

Νέο ξεκίνημα για τον Ισπανό που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Honda μετά το Ιαπωνικό Γκραν Πρι, τερματίζοντας 11 χρόνια συνεργασίας που ανταμείφθηκε με έξι κορώνες στην κορυφαία κατηγορία. Ο Νο. 93 θα επανενωθεί επίσης με τον αδερφό του, Alex, δίπλα στον οποίο θα παραταχθεί κατά την επόμενη περιοδεία MotoGP που θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο στις 10 Μαρτίου στο Κατάρ.

MotoGP: Ο Marquez αμέσως στο σπίτι με την παλιά Ducati

Marc Marquez Ducati:  Μετά την πρώτη του δοκιμή σε μια ισχυρή μοτοσυκλέτα Ducati στη Βαλένθια σήμερα, ο πρώην αναβάτης της Honda, Marc Marquez, εθεάθη να χαμογελά μέχρι τα αυτιά

Ο Maverick Vinales της Aprilia ξεπέρασε το τεστ MotoGP μετά τη σεζόν στη Βαλένθια, μπροστά από τον Brad Binder της KTM, καθώς ο Marc Marquez τερμάτισε τέταρτος στο ντεμπούτο του στην Ducati.

Συνδυασμένος με μια χαμηλής ισχύος μοτοσυκλέτα Honda για αρκετά χρόνια τώρα, αναγκάζοντάς τον να παρατραβήξει και να τρακάρει τακτικά, ο Marquez τελικά έμεινε στην ομάδα της Repsol Honda όπου κέρδισε έξι τίτλους MotoGP συν δύο τίτλους νεανίδων.

Φαίνεται ήδη σαν στο σπίτι του με μια Ducati, αμέσως πιο γρήγορος από πολλούς κανονικούς της Ducati, παρά το γεγονός ότι είναι σε μια μοτοσυκλέτα ενός έτους.

Marc Marquez finally on a Ducati Bike

Final test times for the Day at Valencia Tuesday
POS RIDER NAT TEAM TIME/BEHIND
1 Maverick Viñales SPA Aprilia Racing (RS-GP) 1m 29.253s
2 Brad Binder RSA Red Bull KTM (RC16) +0.028s
3 Marco Bezzecchi ITA VR46 Ducati (GP) +0.093s
4 Marc Marquez SPA Gresini Ducati (GP) +0.171s
5 Raul Fernandez SPA Aprilia (RS-GP) +0.263s
6 Alex Marquez SPA Gresini Ducati (GP) +0.385s
7 Fabio Di Giannantonio ITA VR46 Ducati (GP) +0.409s
8 Enea Bastianini ITA Ducati Lenovo (GP) +0.543s
9 Jack Miller AUS Red Bull KTM (RC16) +0.648s
10 Luca Marini ITA Repsol Honda (RC213V) +0.703s
11 Francesco Bagnaia ITA Ducati Lenovo (GP) +0.717s
12 Fabio Quartararo FRA Monster Yamaha (YZR-M1) +0.769s
13 Joan Mir SPA Repsol Honda (RC213V) +0.798s
14 Augusto Fernandez SPA Tech3 GASGAS (RC16) +0.824s
15 Jorge Martin SPA Pramac Ducati (GP) +0.899s
16 Franco Morbidelli ITA Pramac Ducati (GP) +0.953s
17 Johann Zarco FRA LCR Honda (RC213V) +1.030s
18 Pedro Acosta SPA Tech3 GASGAS (RC16)* +1.223s
19 Alex Rins SPA Monster Yamaha (YZR-M1) +1.311s
20 Cal Crutchlow GBR Yamaha Test Rider (YZR-M1) +1.512s
21 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V) +1.723s
22 Aleix Espargaro SPA Aprilia Racing (RS-GP) +3.059s
23 Lorenzo Savadori ITA ApriliaTest Rider (RS-GP) +3.431s

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Η F1 AI και η καταραμένη πίστα αλλάζει το δράμαMotoGP Βαλένθιας: Ο Bagnaia στέφθηκε διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGPΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα