MotoGP Qatar: Ο Di Giannantonio κερδίζει την πρώτη του νίκη στο MotoGP

MotoGP Qatar: Προσπερνώντας τον Francesco Bagnaia τρεις γύρους από τον τερματισμό στο Κατάρ, ο Fabio di Giannantonio προσφέρει τον πρώτο του στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Fabio di Giannantonio γίνεται ο όγδοος διαφορετικός νικητής αυτής της σεζόν MotoGP 2023 στο Κατάρ! Παραμένοντας στις απολήξεις της εξάτμισης του Francesco Bagnaia – που κρατούσε το προβάδισμα από την πρώτη στροφή – μέχρι τρεις γύρους από τον τερματισμό, χρειάστηκε μόνο μία προσπάθεια για τον Ιταλό να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να μην τον έχει πλέον.Ο ηγέτης του πρωταθλήματος
θα έχει κάνει τα πάντα για να ανακτήσει τη θέση του, αλλά φεύγει έξω στη στροφή 1 χάνοντας μερικά δευτερόλεπτα, κάτι που θα καθορίσει το τελικό του αποτέλεσμα (2ος).Ξεκινώντας από την pole, ο Luca Marini ολοκληρώνει το βάθρο για το VR46.

Κυριακή να ξεχαστεί ο Χόρχε Μαρτίν. Μετά από μια περίπλοκη απογείωση στο MotoGP Qatar:, ο Ισπανός προσπαθεί να επιστρέψει αλλά υποφέρει πάρα πολύ με τα ελαστικά του. Ανίκανος να αγωνιστεί, ο Νο. 89 είδε τους ανταγωνιστές του να ανακτούν τη θέση τους έναν προς έναν. Πέρασε την καρό σημαία 10ος, παραχωρώντας πολλούς βαθμούς στην Bagnaia στο πρωτάθλημα. Το Νο. 1 θα φτάσει στη Βαλένθια με το ένα δάχτυλο στο παγκόσμιο στέμμα.Ο συγγραφέας μιας μεγάλης επιστροφής, ο Fabio Quartararo τερμάτισε 7ος. Η Κυριακή πιο περίπλοκη για τον Johann Zarco, ο οποίος έπαιξε το φύλλο της ομάδας μέχρι το τέλος για να αποτρέψει τον γείτονά του από το γκαράζ να χάσει πάρα πολλούς πόντους. Ο ιθαγενής των Καννών κατατάσσεται 12ος σε αυτόν τον αγώνα, πίσω από τον Marc Marquez.

Ο Maverick Vinales (4ος), ο Brad Binder (5ος), ο Alex Marquez (6ος) αγωνίστηκαν σε όλη τη διοργάνωση πριν τερματίσουν με αυτή τη σειρά.Ο Ενέα Μπαστιανίνι (8ος) και ο Τζακ Μίλερ (9ος) συμπληρώνουν το top 10.Μετά την πτώση του κατά τη διάρκεια του Sprint αυτού του Σαββάτου, ο Aleix Espargaro δεν θα είναι σωματικά ικανός να ολοκληρώσει όλους τους κύκλους του GP του Κατάρ και θα πρέπει να αποσυρθεί στα μισά του δρόμου.Βαθμολογία Κύριων Αγώνων MotoGP Qatar Grand Prix

MotoGP Qatar: Κάτω από τους προβολείς της Lusail, ο Fabio Di Giannantonio θριάμβευσε στο προτελευταίο Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023. Ο Pecco Bagnaia έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τον τίτλο τερματίζοντας δεύτερος. Ο αγώνας μπορεί να διαβαστεί στο live ticker.

Στον αγώνα των 22 γύρων το απόγευμα της Κυριακής, τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο για τον αναβάτη της Pramac Ducati από την αρχή, όταν ο πίσω τροχός του περιστράφηκε. Καθώς ο αγώνας προχωρούσε, πήγαμε μόνο πιο πίσω – μέχρι τη 10η θέση.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDF1 Grand Prix Las Vegas Verstappen: Χτύπησα περισσότερους τοίχους από ό,τι πήγαινα ευθεία»WRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι Ιαπωνίας

MotoGP Qatar: Ο Bagnaia, από την άλλη, στράφηκε στην πρώτη στροφή ως κορυφαίος από την τέταρτη θέση του grid και στο τέλος έμεινε μόνο να υποκλιθεί στον Fabio Di Giannantonio, ο οποίος πανηγύρισε μια συναισθηματική πρώτη νίκη στο MotoGP στον προτελευταίο του αγώνα GP για την Gresini Racing. Αυτό σημαίνει ότι οι υπερασπιστές πρωταθλητές πηγαίνουν στον τελικό της Βαλένθια με προβάδισμα 21 πόντων.

Κατάταξη Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP μετά από 37 από 39 αγώνες:

1. Bagnaia, 437 Punkte. 2. Martin 416. 3. Bezzecchi 326. 4. Binder 268. 5. Zarco 204. 6. Aleix Espargaró 198. 7. Marini 194. 8. Viñales 192. 9. Quartararo 167. Alex 1 Már.351. 12. Di Giannantonio 134. 13. Morbidelli 93. 14. Marc Márquez 89. 15. Bastianini 84. 16. Oliveira 76. 17. Augusto Fernández 71. 18. Rins 54. 19.20.200. Pedrosa 32. 22. Mir 26. 23. Pol Espargaró 13. 24. Savadori 9. 25. Folger 9. 26. Bradl 8. 27. Pirro 5. 28. Petrucci 5. 29. Crutchlow 3. Konstrukteurs

1. Ducati, 663 βαθμοί (παγκόσμια πρωταθλήτρια). 2. KTM 348. 3. Aprilia 309. 4. Yamaha 187. 5. Honda 174.  Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδων:1. Prima Pramac Racing, 620 Punkte.2. Ducati Lenovo Team 531.3. Mooney VR46 Racing 520.4. Red Bull KTM Factory Racing 431.5. Aprilia Racing 390.6. Gresini Racing 299.7. Monster Energy Yamaha 260.8. CryptoDA019. Repsol Honda 115.torsp10. LCR Honda 112.11. GASGAS Factory Racing Tech3, 93.Ο Fabio Di Giannantonio κερδίζει το MotoGP του Κατάρ καθώς ο Jorge Martin υποφέρει από έναν καταστροφικό αγώνα και χάνει τεράστιους βαθμούς από τον Francesco Bagnaia.

MotoGP Qatar:  Σε αντίθεση με το σπριντ, ο Μάρτιν έκανε ένα συγκλονιστικό ξεκίνημα καθώς έπεσε στην ένατη θέση, ενώ ο αντίπαλος του τίτλου Francesco Bagnaia πήγε από την τέταρτη στην πρώτη.

Ο Μάρτιν ανέκτησε μια θέση, αλλά γρήγορα δέχτηκε την πίεση του Μάβερικ Βινάλες.

Υπήρξε άλλη μια στενή στιγμή μεταξύ του Brad Binder και του Marc Marquez, καθώς ο αναβάτης της KTM πέρασε επιθετικά στον δεύτερο γύρο.

Ένα λάθος του συμπαίκτη του Johann Zarco επέτρεψε στη συνέχεια στον Martin να φτάσει στην έβδομη θέση στον τρίτο γύρο.

Χρησιμοποιώντας την απίστευτη τελική ταχύτητα της Ducati προς όφελός του, ο Μάρτιν πήρε την έκτη θέση από τον Marc Marquez ενώ ο Bagnaia συνέχισε να προηγείται μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio.

Ο Alex Marquez ακολούθησε γρήγορα τον συμπαίκτη του στον Marini, κάτι που επέτρεψε στον Binder να περάσει, προτού ο άνδρας της KTM φτάσει το τρίτο με ένα προσπέρασμα στον Marquez.

MotoGP Qatar:  Καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν, ο Μάρτιν άρχισε να χάνει όλο και περισσότερο χρόνο από τους πέντε αναβάτες που είχαν μπροστά του.

Η διαφορά 1,3 δευτερολέπτων αυξήθηκε σε πάνω από δύο δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος του εννέα γύρου, ενώ η πίεση από τον Vinales πίσω αυξανόταν.

Με το γράψιμο στον τοίχο, ο γύρος 11 ήταν η αρχή του τέλους για τις ελπίδες του Martin για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Vinales πέρασε πάνω στον Martin πριν ο M. Marquez κάνει το ίδιο μόλις λίγα κόρνερ αργότερα.

Πήγε από το κακό στο χειρότερο για τον Μάρτιν καθώς υποβιβάστηκε στην ένατη θέση μετά τη γρήγορη διαδοχή των Fabio Quartararo και Jack Miller.

Στο μπροστινό μέρος, η πρώτη ομάδα έπεσε στους δύο, καθώς ο Bagnaia δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον Di Giannantonio.

Με τέσσερις γύρους πριν ο Di Giannantonio τελικά έκανε την κίνησή του για το προβάδισμα προτού φαινόταν ότι θα έρθουν οι απαντήσεις.

Ο Bagnaia προσπάθησε να ανταποκριθεί με την πρώτη στροφή, αλλά παραλίγο να πέσει πάνω στον αναβάτη Gresini που είχε ως αποτέλεσμα ο ισχύων παγκόσμιος πρωταθλητής να τρέξει εκτός πίστας.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε διαφορά δύο δευτερολέπτων καθώς ο Di Giannantonio εξασφάλισε μια άνετη νίκη μπροστά από τους Bagnaia και Marini.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ασύλληπτο κόστος πίσω από το κτίσιμο pit στο Λας Βέγκας στο Grand Prix της F1F1 Las Vegas GP: Χάος, άδειες κερκίδες, ακυρώσεις και επιδοκιμασίες θεατώνΓκραν Πρι Λας Βέγκας: Ο Λάντο Νόρις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείοΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα