MotoGP Αυστραλία: Χόρχε Μάρτιν: «Δεν μπορώ να κερδίσω, όχι άλλα τζόγος με ελαστικά»

Australian Grand Prix MotoGP 2023 : Για το μεγαλύτερο μέρος του αυστραλιανού MotoGP του Σαββάτου , το στοίχημα με μαλακά ελαστικά του Jorge Martin έμοιαζε με μια έξυπνη κίνηση που έμελλε να μειώσει το προβάδισμα του Francesco Bagnaia στον τίτλο.

Βγάζοντας από την pole, ο Martin είχε πλεονέκτημα 3,5 δευτερολέπτων έναντι του γηπέδου με δέκα γύρους για να τελειώσει, μόνο και μόνο για να ελπίζει η νίκη του να καταρρεύσει θεαματικά στα τελευταία στάδια.

Αφού προηγήθηκαν για 26 γύρους και 3 στροφές στην απόσταση των 27 γύρων, ο

συμπαίκτης του Johann Zarco και ο αντίπαλος του τίτλου Francesco Bagnaia πέρασαν με ατμό τον Martin κάτω από φρένο για το Miller Hairpin.

Στη συνέχεια, ο Fabio di Giannantonio και ο Brad Binder υποβάθμισαν τον Martin στο πίσω μέρος της αγέλης, στην πέμπτη θέση.

Όμως ο νεαρός Ισπανός πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μόλις 1.008 δευτερόλεπτα από τη νίκη, υπογραμμίζοντας πόσο κοντά στη δόξα ήταν το στοίχημα των ελαστικών.

Όλοι οι άλλοι αναβάτες χρησιμοποίησαν το μεσαίο πίσω ελαστικό το Σάββατο, εκτός από τον Marc Marquez και τον Pol Espargaro. Ο Marquez, που πάλεψε για τη νίκη με το μαλακό πίσω μέρος πέρυσι, έσβησε από την 5η στη 15η και ο Espargaro από την 9η στη 18η.

Δεν ήταν τόσο δαπανηρό όσο η πτώση του Martin από το προβάδισμα στο Mandalika το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά ο 25χρονος αφέθηκε για άλλη μια φορά να σκεφτεί μια νίκη που ξαφνικά ξέφυγε.

«Τώρα, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε ότι το μαλακό δεν ήταν η σωστή επιλογή και ήταν το μέσο. Αλλά είναι αυτό που είναι.» είπε ο Martin στο MotoGP.com

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΑυστραλιανό MotoGP: Αλλαγή ημέρας λόγω κακοκαιρίας και αποτελέσματαF1: Lewis Hamilton o 8ος τίτλος δεν είναι το όριοCFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσεις

Australian Grand Prix MotoGP 2023 : Το αφεντικό της Pramac λέει ότι το στοίχημα με μαλακά ελαστικά για τον Jorge Martin «ήταν η απόφασή μας»

Στη συνέχεια, ο Martin ξεπέρασε τον συμπαίκτη του Johann Zarco στην αρχή του 27ου γύρου, ο οποίος άρχισε να κατρακυλά στην πέμπτη θέση.

Αλλά μιλώντας μετά τον αγώνα, ο διευθυντής της ομάδας του Martin, Borsoi, υπερασπίστηκε τον αναβάτη του και το πιο σημαντικό για την επιλογή του ελαστικού.

«Υποστηρίζω πλήρως τον αναβάτη μου», είπε ο Borsoi. «Ήταν δική μας απόφαση. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας.

«Έδειξε απίστευτη ταχύτητα όλο το Σαββατοκύριακο και είναι ο καλύτερος αναβάτης στην πίστα. Έχασε τον αγώνα με έναν μόνο γύρο για να πάει. Έκανε απίστευτη πρόκριση και αύριο είναι μια άλλη μέρα.

«Τότε έχουμε οκτώ αγώνες μπροστά μας».

Με δύο γύρους πριν, φάνηκε ότι ο Zarco θα μπορούσε να βοηθήσει τον Martin να παραμείνει μπροστά αφού προσπέρασε τον Brad Binder.

Αλλά ακόμη και με την υπέρβαση, ο Zarco συνέχισε να κερδίζει τον Martin πριν δεν έχει άλλη επιλογή από το να περάσει τον συμπαίκτη του για να αποφύγει την επίθεση ο ίδιος.

Ήταν ξεκάθαρο ότι χωρίς τα δεινά της πρόσφυσης, ο Μάρτιν πιθανότατα θα είχε κερδίσει τον αγώνα, αλλά παρόλα αυτά, ο Borsoi συνέχισε να υποστηρίζει την απόφαση των ελαστικών.

«Δεν ήταν ένα τεράστιο στοίχημα. Ήταν δική μας απόφαση και απόφαση της ομάδας. Είναι αυτό που είναι. Θα δούμε στον επόμενο αγώνα».

Ο Marc Marquez μετά το Australian Grand Prix MotoGP 2023 : «Το στοίχημα δεν απέδωσε» | Το ελαστικό του Χόρχε Μάρτιν; «Μεγάλη έκπληξη για μένα»

Ο Marc Marquez  ήταν ο μόνος αναβάτης που ρίσκαρε με το μαλακό πίσω ελαστικό στο αυστραλιανό MotoGP την περασμένη σεζόν και έφτασε σε απόσταση 0,186 δευτερολέπτων από αυτό που θα ήταν η μοναδική του νίκη της χρονιάς.

Αλλά ένας ταχύτερος ρυθμός στην εκδήλωση του Σαββάτου του 2023 σήμαινε ότι ο Marquez σύντομα συνειδητοποίησε ότι η επανάληψη του τζόγου των ελαστικών είχε απωθήσει.

Ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ίδια ήπια επιλογή από τον ηγέτη του αγώνα, Jorge Martin, που πιάστηκε δραματικά και πέρασε στον τελευταίο γύρο, ο Marquez έσβησε σταθερά από την 5η στη 15η θέση έναντι των μεσαίων αντιπάλων.

«Πέρυσι το μαλακό ελαστικό μας έφερε στο βάθρο, φέτος το στοίχημα δεν απέδωσε», είπε ο αναβάτης της Repsol Honda.

«Ήλπιζα για έναν πιο αργό αγώνα, αλλά αμέσως ο Martin πίεζε σκληρά και ήξερα ότι θα ήταν ένας πολύ γρήγορος αγώνας.

«Στην αρχή μου άρεσε πολύ οι δέκα περίπου γύροι με τους Bagnaia και Zarco καθώς παλεύαμε πολύ.

«Τότε έπρεπε να αλλάξω την τακτική μου και να επικεντρωθώ στο να φέρω το ποδήλατο στο σπίτι, καθώς υπέφερα περισσότερο από τη ζωή των ελαστικών.

«Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την κατάσταση αύριο».

Ο Marquez είπε για την δαπανηρή επιλογή του Martin: «Όταν τον είδα με ένα πίσω μαλακό ελαστικό, ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα.

Australian Grand Prix MotoGP 2023 Αποτελέσματα αγώνα:

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1 USA GP Η Red Bull δίνει φτερά και γίνεται ViralF1: Τζορτζ Ράσελ Η FIA έχει χάσει το έλεγχο! Πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ενα οδηγό;Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στις Σέρρες – Αποτελέσματα21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα