NCAA: Εκτός March Madness για πρώτη φορά μετά το 1976, Ντιουκ και Κεντάκι!

Εκτός March Madness θα βρεθούν, τα δύο φημισμένα κολλέγια, Ντιουκ και Κεντάκι που αποκλείστηκαν από το κεντρικό τουρνουά του NCAA!

NCAA: Σε αντίθεση με το Αϊόνα του Ρικ Πιτίνο που εξασφάλισε την πρόκριση του, Ντιουκ και Κεντάκι δεν θα έχουν την ευκαιρία να παραστούν στο επερχόμενο March Madness για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια!

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: Το Ντιουκ και το Κεντάκι έμειναν εκτός March Madness για πρώτη φορά μετά
το 1976!

Είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά κάθε 45 χρόνια. Για την ακρίβεια, το 1976 ήταν η τελευταία χρονιά που διεξήχθη το March Madness χωρίς το Ντιουκ και το Κεντάκι.

Τα δύο φημισμένα Κολέγια βρίσκονται σταθερά μέσα στα φαβορί για τον τίτλο, όμως φέτος δεν θα βρεθούν καν στο κεντρικό τουρνουά του NCAA.

Πιτίνο: Οδήγησε το Αϊόνα στη March Madness!

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκόυ, Ρικ Πιτίνο ,οδήγησε το Αϊόνα στο τελικό τουρνουά του NCAA!

Έτσι θα δώσει έπειτα από χρόνια ξανά το παρών στο τελικό τουρνουά του NCAA, αφού το Αϊόνα, στο οποίο είναι προπονητής, επιβλήθηκε με 60-51 του Φάρφιλντ και κατέκτησε τον τίτλο στην περιφέρεια MAAC, αποκτώντας αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στην “March Madness”.

Πλέον ο Πιτίνο είναι μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του NCAA που θα καθίσει στον πάγκο 5ου διαφορετικού κολεγίου στο τελικό τουρνουά, μετά τους Λον Κρούγκερ και Τάμπι Σμιθ. Ο Πιτίνο τα έχει καταφέρει έχοντας καθίσει στον πάγκο του Μπόστον Κόλετζ, του Πρόβιντενς, του Κεντάκι, του Λούιβιλ και (πλέον) του Αϊόνα.

Η συγκεκριμένη πρόκριση αποτελεί την απόλυτη δικαίωση για το Κολέγιο του βετεράνου τεχνικού, αφού το Αϊόνα ταλαιπωρήθηκε πολύ όλη την σεζόν, μπαίνοντας τρεις φορές σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, έχοντας μεταξύ άλλων μία παύση αγώνων για 57 ημέρες! Τίποτα από αυτά όμως δεν είχε σημασία στο τέλος, με το Αϊόνα να βρίσκεται ξανά σε τελικό τουρνουά, βοηθώντας τον Ρικ Πιτίνο να γράψει την δική του ιστορία εξιλέωσης έπειτα από τον εξοστρακισμό του από το NCAA πριν μερικά χρόνια.

Το άρθρο NCAA: Εκτός March Madness για πρώτη φορά μετά το 1976, Ντιουκ και Κεντάκι! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα