Premier League: Απίστευτο πλήγμα εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν

Είναι σαφές πια πως όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να εξεταστούν. Τόσο η Premier League όσο και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν.

Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές. Η κορυφαία λίγκα στον κόσμο θα αποφασίσει την Πέμπτη (19/3) για τις επόμενες κινήσεις της. Ωστόσο, φαίνεται πως θα χρειαστεί να λάβει υπόψη της και το οικονομικό πλήγμα που θα υποστεί σε περίπτωση που δεν παιχτούν τα υπόλοιπα ματς. Η απώλεια εσόδων μπορεί να φτάσει έως

και τις 750.000.000 λίρες.

Συγκεκριμένα υψηλόβαθμο στέλεχος στο κομμάτι των τηλεοπτικών είπε στους «Times» ότι «η πραγματικότητα για την Premier League και την UEFA είναι πως εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, ουσιαστικά έχουν σπάσει τη συμφωνία τους με τα τηλεοπτικά κανάλια.

Θα υπάρχουν κανάλια από όλο τον κόσμο που θα λένε ότι «δεν σε πληρώνω για φέτος γιατί η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε». Η Premier League έχει περίπου 3.000.000.000 έσοδα τον χρόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις λόγω των αγώνων που δεν έγιναν».

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως με τα τωρινά δεδομένα η Premier League ενδέχεται να ξεκινήσει και πάλι στις 4 Απριλίου. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, βέβαια, εάν αυτό θα συμβεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Με νέα αναβολή δεν θα υπάρχουν ημερομηνίες για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Μοναδική εξαίρεση το να μη γίνει το Euro αυτό το καλοκαίρι και να πάει το επόμενο. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι το Μουντιάλ είναι έναν χρόνο μετά στο Κατάρ και έχει προγραμματιστεί να γίνει Ιανουάριο…

The post Premier League: Απίστευτο πλήγμα εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα