ΑΕΚ: Οι μικροί της… ξεπετάγονται

Η ΑΕΚ εκτός των βασικών στελεχών της και των ποιοτικών παικτών της, έχει… μπόλικο υλικό και στις μικρότερες ηλικίες.

Ο Μάσιμο Καρέρα γνωρίζει τις δυσκολίες που (θα) έχει η ΑΕΚ στα πλέι οφ. Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν θα είναι έτοιμοι, άλλοι θα βγάλουν προβλήματα, άλλοι ήδη έχουν βγάλει, ενώ τα συνεχή παιχνίδια θα χρειαστούν και όλο το ρόστερ. Τι σημαίνει αυτό; Ο Καρέρα

πρέπει να αξιοποιήσει όλο το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ στα 11-12 παιχνίδια που απομένουν για τα πλέι οφ της Super League και αυτά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όμως ο Ιταλός προπονητής βλέπει με μεγάλη ικανοποίηση τους μικρούς της ΑΕΚ να έχουν όρεξη και να τα πηγαίνουν καλά στην προπόνηση. Όπως στην προχθεσινή όταν στο δίτερμα ο Καρέρα είδε τον Θεοδόση Μαχαίρα που σκόραρε ένα υπέροχο γκολ, κλέβοντας την μπάλα από τον Νίκλας Χουλτ και εκτελώντας με πολύ ωραίο σουτ τον Γιώργο Αθανασιάδη. Όπως στην ίδια προπόνηση είδε να βάζει γκολ και ο Ευθύμης Χριστόπουλος που ως φορ λογίζεται ως λύση πίσω από Αραούχο, Ολιβέιρα και Λιβάια, ενώ σκόραρε και ο Γιάννης Σαρδέλης που αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός.

Ο Μαχαίρας, ο Χριστόπουλος

Ο Μαχαίρας μάλιστα να θυμίσουμε ότι έπαιξε στο τελευταίο ματς πριν την καραντίνα, όταν αγωνίστηκε στη Νέα Σμύρνη στο 1-1 με τον Πανιώνιο. Ο 19χρονος αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός από αριστερά και ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου. Ενώ είναι διεθνής και έχει γράψει συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας Κ18. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό η ΑΕΚ ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2023.

Αντίστοιχα ο Ευθύμης Χριστόπουλος στα 19 του έχει προλάβει να παίξει με την ΑΕΚ σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Μάσιμο Καρέρα και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, ενώ ο Γιάννης Σαρδέλης έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο και δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει δείξει πάντως ότι και τον Μαχαίρα και τον Χριστόπουλο τους εκτιμά πολύ και δεν αποκλείεται να τους δούμε ακόμη περισσότερο στα πλέι οφ, με τον Ιταλό να δείχνει ότι είναι προπονητής που δεν φοβάται και αν δει ότι κάποιος ποδοσφαιριστής αξίζει να μπει στο γήπεδο δεν… κοιτά ηλικίες. Και αυτό αρέσει πολύ και στον Ιλια Ιβιτς και στον Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς επιζητούν και στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του δυναμικού από τις μικρές ηλικίες. Τους παίκτες-επένδυση της ΑΕΚ.

Διότι πλέον όπως αλλάζει το ποδόσφαιρο παγκοσμίως μετά την πανδημία του κορονοϊού, έτσι και στην Ελλάδα είναι μονόδρομος να καταφέρουν οι ομάδες να βρουν τους επόμενους παίκτες τους μέσα από τα… σπλάχνα τους, με σωστή δουλειά στις «κιτρινόμαυρες» Υποδομές. Και στην ΑΕΚ υπάρχει το τρανό-ζωντανό παράδειγμα του Κώστα Γαλανόπουλου που ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Ενωσης και τώρα στα 22 του είναι βασικό στέλεχος της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας, ενώ έχει προλάβει να κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει αγωνιστεί σε ομίλους Champions League και Europa League.

Ποιοι… ακολουθούν από την Κ19 της ΑΕΚ

Πίσω από τους Μαχαίρα-Χριστόπουλο ακολουθούν και άλλα παιδιά της ΑΕΚ που έχουν… ενδιαφέρον και θα δουλευτούν από την ομάδα. Ετσι, αυτοί που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από τα ματς της Κ19 είναι ο Μιχάλης Κοσίδης (σέντερ φορ, γεννημένος 09/02/2002), ο Γιάννης Κορομηλάς (μεσοεπιθετικός, γεννημένος 20/06/2002), ο Θανάσης Κώτσιος (αμυντικός, γεννημένος 18/01/2002), αλλά και ο Παναγιώτης Γκίνης (τερματοφύλακας, γεννημένος 23/01/1999) που παίζει δανεικός στον Ασπρόπυργο.

Τέσσερα παιδιά που έχουν δείξει ότι έχουν ταλέντο και το επόμενο βήμα, εκτός Γκίνη, είναι να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ το προσεχές διάστημα για να αξιοποιηθούν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και από την πρώτη ομάδα, ενώ θα αγωνίζονται και στην Κ19.

Οι τρεις μικροί… έτοιμοι

Οι πρώτοι που… περιμένουν να καθιερωθούν στην ΑΕΚ βεβαίως είναι ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο Ζίγκα Λάτσι και ο Φοίβος Μπότος. Ο 21χρονος Βόσνιος αμυντικός χαφ, ο 18χρονος Σλοβένος κεντρικός αμυντικός και ο 19χρονος Ελληνας μεσοεπιθετικός που έχουν πάρει τις πρώτες ευκαιρίες τους εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αναμένουν την καθιέρωση στην πρώτη ομάδα και να μπουν. Μάλιστα, αποτελούν επένδυση, ιδίως οι δύο πρώτοι καθώς έχουν δαπανηθεί χρήματα στις ομάδες τους για να αποκτηθούν.

Το άρθρο ΑΕΚ: Οι μικροί της… ξεπετάγονται εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
γκινης συμβολαιο αεκ
Τυχαία Θέματα