Ανδρέας Βορύλλας: Τι σημαίνει η πρότασή του να ανακηρυχθεί η Οδησσός σε ανοχύρωτη πόλη – Το λάθος της κυβέρνησης

Ανδρέας Βορύλλας: Τι σημαίνει η πρότασή του βουλευτή του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ να ανακηρυχθεί η Οδησσός σε ανοχύρωτη πόλη.

Στην ανάγκη να «δοθεί μια ευκαιρία στην ειρήνη» στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Βορύλλας, με δηλώσεις του στο Sportime.

O βουλευτής του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, ζήτησε μάλιστα να αναλάβει η Ελλάδα

πρωτοβουλία, «ως λίκνο του πολιτισμού, της ορθόδοξης πίστης και της κοινωνικής ηθικής» των εμπλεκόμενων πλευρών. Χαρακτηρισμούς που όπως είπε «οι ίδιοι ηγέτες της περιοχής έχουν αποδώσει στην χώρα μας».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βορύλλα, η ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να «αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά μας για να στέλνει οπλικά συστήματα και πυρομαχικά» στην Ουκρανία, σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει στην Ελλάδα έως και 6 δισ. ευρώ ενώ όπως είπε, η Ελλάδα «από ηγέτιδα δύναμη και διαμεσολαβητής που θα έπρεπε να είναι, έβαλε τον εαυτό της στη θέση του χρήσιμου ηλιθίου». «Γίναμε υποτακτικοί σε συγκεκριμένα συμφέροντα ολιγαρχών και πολιτικών αφεντάδων που λυμαίνονται την περιοχή», συμπλήρωσε.

Ανδρέας Βορύλλας: Τι σημαίνει η πρότασή του να ανακηρυχθεί η Οδησσός σε ανοχύρωτη πόλη – Το λάθος της κυβέρνησης

Ο Ανδρέας Βορύλλας τόνισε την ανάγκη να αναθεωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «την κυβερνητική πολιτική στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας» και να ακούσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τις απόψεις των 200.000 ομογενών μας σε αυτές τις χώρες».

Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα «να κηρυχθεί η Οδησσός ανοχύρωτη πόλη», υπογράμμισε, τονίζοντας πως έτσι, σύμφωνα με τον διεθνή όρο, «δεν θα υπάρχουν ούτε επιτιθέμενοι ούτε αμυνόμενοι».

«Ας δοθεί μια ευκαιρία για την ειρήνη στην Οδησσό, αφού τα μεγάλα ιδεώδη των Ελλήνων καθόρισαν και καθορίζουν αυτήν την πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Ανδρέας Βορύλλας έκανε λόγο για τον κίνδυνο που ελλοχεύει εξαιτίας της «ενδοτικής όπως την χαρακτήρισε πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, «να έρθουμε αντιμέτωποι με νέες εθνικές τραγωδίες και να απεμπολήσουμε εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Νοτιανατολική Μεσόγειο (ΑΟΖ)».

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρέας Βορύλλας, Οδησσός,andreas voryllas, odissos