Αποκαλύφθηκε η προσωρινή λίστα αναβατών WorldSBK 2024

Λίστα αναβατών WorldSBK 2024: 23 ανταγωνιστές θα αναζητήσουν τη δόξα το 2024, με πέντε κατασκευαστές έτοιμους για την επόμενη καμπάνια WorldSBK.

Αποκαλύφθηκε η πλήρης λίστα αναβατών WorldSBK 2024 με τα ονόματα που θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike Motul FIM 2024. 23 αναβάτες θα λάβουν μέρος στην εκστρατεία με 12 γύρους στο ημερολόγιο, η οποία ξεκινά στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο και τελειώνει στη

Χερέθ τον Οκτώβριο. Υπήρξαν μερικές ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές στη χροιά του πλέγματος με μερικές τεράστιες αλλαγές τόσο στο εργοστασιακό όσο και στο Independent.

23 ανταγωνιστές θα αναζητήσουν τη δόξα το 2024, με πέντε κατασκευαστές έτοιμους για την επόμενη καμπάνια WorldSBK.

Προσωρινή Λίστα αναβατών WorldSBK 2024
Αναβάτης # Καβαλάρης Nat. Μοτοσυκλέτα Ομάδα
1 1 Αλβάρο Μπαουτίστα ESP Ducati Panigale V4R Aruba.It Racing – Ducati
2 11 Νικολό Μπουλέγκα ITA Ducati Panigale V4R Aruba.It Racing – Ducati
3 55 Andrea Locatelli ITA Yamaha YZF R1 PATA PROMETEON YAMAHA
4 65 Τζόναθαν Ρέα GBR Yamaha YZF R1 PATA PROMETEON YAMAHA
5 22 Άλεξ Λόους GBR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK
6 47 Axel Bassani ITA Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK
7 77 Dominique Aegerter SUI Yamaha YZF R1 Ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK
8 87 Ρέμι Γκάρντνερ AUS Yamaha YZF R1 Ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK
9 7 Ίκερ Λεκουόνα ESP Honda CBR1000 RR-R Ομάδα HRC
10 97 Τσάβι Βιέρτζ ESP Honda CBR1000 RR-R Ομάδα HRC
11 21 Μάικλ Ρούμπεν Ρινάλντι ITA Ducati Panigale V4R Team Motocorsa Racing
12 9 Ντανίλο Πετρούτσι ITA Ducati Panigale V4R BARNI Spark Racing Team
13 31 Γκάρετ Γκέρλοφ ΗΠΑ BMW M 1000 RR Bonovo Action BMW
14 45 Σκοτ Ρέντινγκ GBR BMW M 1000 RR Bonovo Action BMW
15 54 Τοπράκ Ραζγκατλίογλου TUR BMW M 1000 RR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team
16 60 Michael van der Mark NED BMW M 1000 RR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team
17 29 Andrea Iannone ITA Ducati Panigale V4R Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΕΝΔΕΚΑ
18 5 Philipp Oettl ΓΕΡ Yamaha YZF R1 GMT94 Yamaha
19 28 Μπράντλεϊ Ρέι GBR Yamaha YZF R1 Η ομάδα Yamaha Motoxracing WorldSBK
20 27 Adam Norrodin MAS Honda CBR1000 RR-R PETRONAS MIE Racing Honda
21 95 Τάρραν Μακένζι GBR Honda CBR1000 RR-R PETRONAS MIE Racing Honda
22 53 Τίτο Ραμπάτ ESP Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Puccetti Racing
23 14 Σαμ Λόους GBR Ducati Panigale V4R ELF Marc VDS Racing Team

Προσωρινή Λίστα αναβατών WorldSBK 2024

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC Παιανίας22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας

WorldSSP Προσωρινή Λίστα αναβατών WorldSUPERSPORT

Την ερχόμενη σεζόν, 32 αναβάτες θα διαγωνιστούν για τη δόξα του Πρωταθλήματος, με τους συμμετέχοντες στο WorldSSP Challenge να επικεντρώνονται αποκλειστικά στους ευρωπαϊκούς γύρους. Επιπρόσθετα στον ενθουσιασμό, το πλέγμα βλέπει τη συμπερίληψη ενός νέου κατασκευαστή, καθώς η κινεζική στολή QJ Motor ενώνεται με διάσημα ονόματα όπως Ducati, Honda, Yamaha, Kawasaki, Triumph και MV Agusta για την επόμενη χρονιά.

WorldSSP Προσωρινή Λίστα αναβατών WorldSUPERSPORT

WorldSSP300 Προσωρινή Λίστα αναβατών World SUPERSPORT 300

Το πλέγμα WorldSSP300 2024 πρόκειται να υποστεί σημαντικές αλλαγές στη γκάμα του, με την πρόσφατα αποκαλυφθείσα μόνιμα προσωρινή λίστα συμμετοχών με 32 αναβάτες. Ο Jeffrey Buis θα φέρει το #1 πιάτο του στην KTM για το 2024, με στόχο να γράψει περαιτέρω ιστορία στο WorldSSP300. Η μάχη για τη δόξα θα διεκδικηθεί και πάλι από τέσσερις κατασκευαστές – Kawasaki, Yamaha, KTM και Kove.

WorldSSP300 Προσωρινή Λίστα αναβατών World SUPERSPORT 300

Λίστα αναβατών WorldSBK 2024: Η λίστα συμμετοχών για το WorldSBK Championship 2024 αποκαλύφθηκε επίσημα με 23 αναβάτες να έχουν επιβεβαιωθεί στη σειρά την επόμενη σεζόν, ανάμεσά τους έξι Βρετανοί αναβάτες σε πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές.

Ενώ μια σταθερή ροή ανακοινώσεων βοήθησε στη σύνθεση του παζλ για το ποιοι αναβάτες και οι ομάδες θα παραταχθούν στην Αυστραλία προς τα τέλη Φεβρουαρίου, αυτή είναι η πρώτη φορά που η FIM αποκαλύπτει μια επίσημη λίστα συμμετοχών.

Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχουν έκπληξη καθυστερημένες προσθήκες στη σύνθεση, κάτι που επιβεβαιώνει ότι όλες οι ομάδες εκτός από τρεις θα επιστρέψουν για το 2024 με τους πελάτες της Kawasaki TPR by Vinales Racing και Orelac Racing να αποχωρούν.

Η βρετανική σημαία κυματίζει ψηλά για το 2024 WorldSBK

Λίστα αναβατών WorldSBK 2024: Ωστόσο, η σειρά κερδίζει μια νέα είσοδο στο Marc VDS Racing, το οποίο προσθέτει το WorldSBK σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει ήδη είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 με τον Sam Lowes σε δορυφορική Ducati Panigale V4 R.

Είναι ένας από τους έξι Βρετανούς αναβάτες που ετοιμάζονται να αγωνιστούν το 2024, μεταξύ των οποίων ο δίδυμος αδερφός του Alex Lowes, ο οποίος θα παραμείνει στην εργοστασιακή Kawasaki Racing Team την επόμενη σεζόν. Ο πρώην συμπαίκτης του Jonathan Rea, εν τω μεταξύ, είναι ένας υψηλού προφίλ οδηγός που έχει αλλάξει στην PATA PROMETEON Yamaha στη θέση του Toprak Razgatlioglu που είναι δεσμευμένος στην BMW.

Κατά τα άλλα, ο Scott Redding και ο Bradley Ray θα επιστρέψουν επίσης στη δράση την επόμενη σεζόν, ο πρώτος εξακολουθεί να είναι με τη BMW, αλλά θα μετακομίσει στη δορυφορική ομάδα Bonovo Action, ενώ ο δεύτερος έχει μια σωστή πλήρη καμπάνια με τη Motoxracing Yamaha.

Τέλος, ο Tarran Mackenzie θα κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στο WorldSBK το 2024, αφού προωθήθηκε από την ομάδα Petronas MIE Racing για να οδηγήσει μία από τις δορυφορικές συμμετοχές της Honda CBR1000RR-R.

Το πρόγραμμα του 2024 WorldSBK

Ποιος κολλάει, ποιος στρίβει;

Λίστα αναβατών WorldSBK 2024: Από τα γνωστά φαβορί, ο Alvaro Bautista θα στοχεύσει έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο WorldSBK με την Aruba.it Racing Ducati το 2024, αν και είναι ανοιχτό ως προς το πού θα προέλθει ο ανταγωνισμός του.

Πράγματι, οι πιο κοντινοί του αντίπαλοι τις δύο τελευταίες σεζόν – Razgatlioglu και Rea – θα προσπαθήσουν ξανά την επόμενη χρονιά από διαφορετική οπτική γωνία, με τον πρώτο να έχει ενταχθεί στην BMW και τον δεύτερο, όπως αναφέρθηκε, να το κάνει από τη Yamaha.

Στη θέση του Rea στην Kawasaki έρχεται ο ανεξάρτητος ξεχωριστής Axel Bassani στην πρώτη του ευκαιρία που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο, ενώ άλλοι όπως ο Michael van der Mark στο ROKiT BMW και ο Andrea Locatelli στην PATA PROMETEON Yamaha, καθώς και οι αναβάτες της Honda Xavi Vierge και Iker Lecuona αποτελούν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του εργοστασίου.

Μεταξύ των δορυφορικών σταρ, ο Danilo Petrucci θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για νίκες στη δεύτερη σεζόν του με την Barni Spark Racing, ενώ ο Michael Ruben Rinaldi θα θέλει να αποδείξει ότι η Motocorsa Racing δεν θα χάσει τον Bassani καθώς ετοιμάζεται να πάει ιδιωτικός για το 2024. GYTR GRT Yamaha θα εισέλθει επίσης σε μια δεύτερη σεζόν με το ταλαντούχο δίδυμο Dominique Aegerter και Remy Gardner.

Κατά τα άλλα, ένας από τους τελευταίους αναβάτες που επιβεβαιώθηκαν είναι ο Tito Rabat, ο οποίος θα έχει μια πλήρη σεζόν με τον Puccetti Kawasaki.

Ποιος είναι νέος;

Λίστα αναβατών WorldSBK 2024: Συμπεριλαμβανομένων των Mackenzie και Lowes, θα υπάρχουν πέντε πρωτάρηδες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο WorldSBK το 2024.

Το υψηλότερο προφίλ από αυτά είναι ο Andrea Iannone, ο οποίος κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια που εκτίει ποινή για ντόπινγκ. Στην πρώτη του συμφωνία από τότε που έληξε η απαγόρευσή του νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Iannone θα συμμετάσχει σε μία από τις τέσσερις δορυφορικές συμμετοχές της Ducati με την Team Go Eleven.

Αλλού, ο Niccolo Bulega παίρνει το μεγάλο του σπάσιμο στο WorldSBK μετά την κυρίαρχη στροφή του στο WorldSSP, ο πρώην αναβάτης της Ακαδημίας VR46 παρατάσσεται δίπλα στον Bautista στην ομάδα που κέρδισε τον τίτλο της Aruba.it Ducati.

Τέλος, ο Adam Norrodin θα συμμετάσχει στον Mackenzie για να ανέβει στο WorldSBK από το WorldSSP με την ομάδα Petronas MIE Racing Honda.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Andrea Kimi Antonelli o αμφισβητίας του Verstappen βρίσκεται στην MercedesMichael Schumacher F1: Η κατάσταση του είναι τόσο τραγική που δεν θα το ευχόσουν ούτε στον χειρότερο εχθρό σουΣυνέντευξη του Πρωταθλητή του 2023 στο MotoGP Pecco BagnaiaΡάλι Ντακάρ 2024 ο θρύλος ξαναγεννιέται! Tα πάντα, όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Rally Dakar

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα