Άρης: Η αρχή του νέου έτους κρίνει πολλά: Μεταγραφές, προπονητής, συμπαίκτες

Κάθε νέο έτος αναμένουμε και προσδοκάμε να φέρει κάτι καινούργιο στις ζωές μας, κάτι καλύτερο. Έτσι και οι οπαδοί του Άρη, ευελπιστούν πως το 2024 ο Άρης θα πλησιάσει σε αυτό που ονειρεύονται, επιθυμούν, αξίζουν.

Και στο κοντινό μέλλον, δηλαδή την τρέχουσα σεζόν, αλλά και γενικότερα για το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας. Βλέπε συμπαίκτες της ΠΑΕ Άρης.

Ο οδυνηρός τρόπος που ήρθε η ισοπαλία με τη Λαμία

έκανε τον «Θεό του πολέμου» να μοιάζει με… χύτρα ταχύτητας χωρίς βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Με αυτά τα σκαμπανεβάσματα που έχει η αγωνιστική εικόνα του Άρη που μόλις πάρει 2-3 καλά αποτελέσματα ακολουθεί και μια γερή «ψυχρολουσία», λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση. Το ταβάνι είναι η 5η θέση, ενώ παρά το γεγονός οτι τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, οι πιθανότητες πρόκρισης στο Κύπελλο επίσης φαντάζουν περιορισμένες.

Άρης: Η αρχή του νέου έτους κρίνει πολλά σε πολλά επίπεδα: Μεταγραφές, προπονητής, συμπαίκτες

Ακόμη και έτσι να είναι τα πράγματα όμως, η διοίκηση της ΠΑΕ οφείλει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Να ενισχύσει τη φαρέτρα που έχει ο Άκης Μάντζιος με 3-4 καλές μεταγραφές που δώσουν τη δυνατότητα στον Έλληνα τεχνικό να σταθεροποιήσει και αυξήσει τη βελτίωση που έχει παράξει το τελευταίο διάστημα.

Ο Μάντζιος άλλωστε βγήκε μπροστά και έκανε στοχευμένες δηλώσεις, στέλνοντας μήνυμα στον Θόδωρο Καρυπίδη. Μίλησε ξεκάθαρα και για το θέμα της ενίσχυσης, αλλά και για το θέμα των αποχωρήσεων, λέγοντας τη φράση «αξιολογούνται όλοι». Άλλωστε ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλους κάποιους με βαριά συμβόλαια, όπως ο Κάρλσον. Δεν κόλλησε, δεν έχει τη διάθεση που πρέπει; Τέλος πρέπει να βρεθεί μια λύση και με τον Σουηδό και με τους υπόλοιπους που λειτουργούν περισσότερο ως «βαρίδια», παρά λύσεις στα χέρια του 54χρονου προπονητή.

Ακόμη κι αν ο Άρης δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 5η θέση, ακόμη κι αν αποκλειστεί στο Κύπελλο, δεν μπορεί να παρατήσει καμία προσπάθεια. Έχει σημασία το πρόσωπο που δείχνεις στο βάθος μιας σεζόν. Έχει σημασία κάθε ματς, κάθε αποτέλεσμα. Έχει σημασία το πώς τελειώνεις μια σεζόν. Αλλιώς είναι να τελειώσει η σεζόν με τον Άρη 5η με διαφορά 20 βαθμών από τους υπόλοιπους τέσσερις μεγάλους και αλλιώς αυτή τη διαφορά αυτή να είναι μονοψήφιο αριθμό, έχοντας κερδίσει και κάποια από τα ντέρμπι που απομένουν σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Επίσης αν ήμουν Καρυπίδης θα είχα ήδη ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου του Άκη Μάντζιου για μια τριετία. Όσο το μπάτζετ είναι πάνω κάτω σε αυτά τα επίπεδα και δεν υπάρχει δυνατότητα για ξένο προπονητή με γερό κασέ, ο Μάντζιος θα είναι ο προπονητής. Με μια τέτοια κίνηση κιόλας θα ήξερε ο κάθε παίκτης που έρχεται οτι με αυτόν τον προπονητή θα έχει να κάνει για μια μακρά περίοδο και άρα αυτόν θα πρέπει να κερδίσει με τη συμπεριφορά του εντός κι εκτός γηπέδου.

Στο θέμα των  των επενδυτών τώρα, έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από εκείνη τη συνέντευξη που έδωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης στο yellow radio και στην οποία είχε αποκαλύψει την ύπαρξη επενδυτών-συμπαικτών. Επίσης έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τη δήλωση στο sfina στο οποίο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης συμπλήρωσε για την αναμενόμενη αλλαγή στη ιδιοκτησιακό καθεστώς: « Σε λίγο καιρό θα παραμιλήσουν όλοι με αυτά που θα κάνει ο Άρης και με αυτά που θα γίνουν στην ομάδα. Λίγη υπομονή…».

Προς το παρόν η υπομονή αρχίζει και γίνεται… πολύ και όσο τα αποτελέσματα είναι σαν αυτό με Λαμία τόσο η κιτρινόμαυρη χύτρα θα «φορτώνει» περισσότερο ατμό. Δεν υπονοώ οτι ο Καρυπίδης είπε ψέματα. Οι πληροφορίες εξακολουθούν να λένε οτι το θέμα είναι προχωρημένο, αν όχι τελειωμένο.

Το τάιμινγκ όμως που βγήκε και το είπε αποδεικνύεται οτι δεν ήταν το σωστό. Βιάστηκε λίγο, ίσως ορμώμενος και λόγω της πίεσης που του ασκείται. Όταν αποκαλύπτεις μια τέτοια είδηση – βόμβα, πρέπει και σύντομα αυτή να υλοποιείται.

Αλλιώς θα υπάρχει η αμφισβήτηση. Για να δουμε σε τι από τα παραπάνω θα έχουμε ευχάριστα νέα από τις αρχές του 2024…

ΥΓ: Άλλη μια τζάμπα ήττα στο μπάσκετ που σε κάνει να λες «καλύτερα ο Άρης να έχανε με 15 πόντους παρά έτσι». Υπάρχουν παιχνίδια που στα κρίσιμα σημεία γίνονται όλα λάθος από τον Καστρίτη και τους παίκτες. Κρίμα γιατί και δυνατότητες υπάρχουν και τεράστια προσπάθεια από όλους. Οσο για το θέμα με τη μη συμμετοχή του Σταρκ πρέπει να αξιολογηθεί από τους αρμόδιους. Δεν είπαμε να πέσουν… κεφάλια (ειδικά μέρες που είναι), αλλά από την άλλη ούτε και να περάσει έτσι στο ντούκου γίνεται.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα