Άρης: Οι παίκτες του συνειδητοποιούν τη σημασία του Κυπέλλου για τον σύλλογο

Ο Άρης έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από την ΟΠΑΠ Arena κόντρα στην ΑΕΚ, άξιζε ακόμη και τη νίκη, ωστόσο το σημαντικότερο συμπέρασμα που βγήκε την άλλο. Ότι οι παίκτες του έδειξαν πως κατάλαβαν τη σημασία που ο θεσμός του Κυπέλλου για τον σύλλογο.

Στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Μάντζιου δεν μπήκε για να μην χάσει, αλλά για

να κερδίσει. Για πολλά χρόνια σε τόσο σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια στην Αθήνα, ο Άρης ερχόταν για να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Τώρα ανάγκασε την ΑΕΚ να το «κλέψει».

Βλέπαμε έναν Άρη χωρίς ψυχολογία, χωρίς πίστη, να παίζει παθητικά επί 90 λεπτά, να διώχνει τη μπάλα όπως όπως και να μετράει λεπτό το λεπτό μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής το λήξη του αγώνα ώστε να λυτρωθεί.

Αυτή τη φορά είδαμε μια ομάδα που παρά τα «χτυπητά» κενά στο ρόστερ, παρά την κακή ψυχολογία από τα αρνητικά αποτελέσματα με μικρομεσαίους αντιπάλους, στην ΟΠΑΠ Arena μπήκε για να διεκδικήσει. Γιατί μπήκε με τη νοοτροπία να εξαντλήσει στο 100% τις δυνατότητες που έχει. Τις όποιες δυνατότητες.

Ο Άκης Μάντζιος έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν τη «δίψα» που έχει ο σύλλογος και ο κόσμος του για έναν τίτλο τόσα χρόνια. Δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο από την σαφώς ποιο ποιοτική ΑΕΚ.

Το εντυπωσιακό ήταν ο Άρης κέρδισε μέτρα και δημιούργησε τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες του όταν έβαλε τα «δεύτερα», την ώρα που ο Αλμέιδα είχε βάλει τα… πρώτα από αρκετά νωρίτερα.  Οι αλλαγές έκαναν επιθετικότερο τον Θεό του πολέμου από την Ένωση που έβαλε μέσα ό,τι καλύτερο διέθετε (Γκατσίνοβιτς, Αραουχο, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ).

Αν συγκρίνουμε την επίσης πολύ καλή εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ, κόντρα στην ΑΕΚ η αντιμετώπιση του αγώνα ήταν ακόμη καλύτερη. Στο δεύτερο μέρος ειδικά, έπαιξαν πιο επιθετικά και έβγαζαν πιο προσεκτικά και πιο σίγουρα τη μπάλα από την περιοχή τους. Δεν αρκέστηκαν στο 0-0 ούτε σκέφτηκαν οτι υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία είναι που πρέπει να κάνουν τον κόσμο της ομάδας αισιόδοξο ενόψει του επαναληπτικού. Δεν παύει η υπόθεση πρόκριση να παραμένει δύσκολη για τον Άρη. Ωστόσο μην μου πείτε οτι ο οποιοσδήποτε δεν βλέπει οτι τα δεδομένα άλλαξαν σε σημαντικό ποσοστό;

Το αν ο Άρης μπορεί να κρατήσει την ΑΕΚ ξανά στο μηδέν ή το αν μπορεί να τις βάλει δυο και τρία γκολ αν δεχθεί κάποιο είναι κάτι που θα απαντηθεί στις 17 Ιανουαρίου. Αυτό για το οποίο μας πείθει όμως ο Μάντζιος και οι παίκτες του είναι διαθέτουν πλέον τη νοοτροπία και τη δίψα για να το κάνουν.

ΥΓ: Η μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις που πονάει ο Άρης δεν είναι απαραίτητη μόνο για τα ματς με την ΑΕΚ ή μόνο για τη συνέχεια του Κυπέλλου γενικότερα. Είναι απαραίτητη και για τη Super League. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που είναι ενδιάμεσα είναι το καλύτερο παράδειγμα. Γιατί ο Μάντζιος να είναι αναγκασμένος να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και πιθανόν να χαθεί η νίκη και να μην έχει 2-3 ποδοσφαιριστές στις θέσεις που «καίνε», ώστε η ομάδα του να χτυπήσει και αυτό το παιχνίδι στα ίσια;

ΥΓ2: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μαγνητικής, ο Ζαν Ζουλ Εμβοντό υπέστη θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού τετρακεφάλου ΚΑΙ σε μια εβδομάδα θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασής του. Ουσιαστικά τίθεται νοκ άουτ για τον επαναληπτικό (εκτός συγκλονιστικού) και πλέον οι ελπίδες στρέφονται στην συμμετοχή του Βερστράτε που είναι πιθανή.

ΥΓ3: Για πολλοστή φορά μέσα σε ελάχιστα χρόνια ο Θωμαΐδης βγάζει τον Καπετάνο να πει τα ίδια και τα ίδια πράγματα. Οτι του χρωστάει ο Άρης. Η απόφαση δικαστηρίου που είχε στα χέρια του ο παίκτης αφορά την παλιά ΠΑΕ, σύμφωνα με τη θέση των κίτρινων και όχι η τωρινή! Το διαιτητικό δικαστήριο άλλωστε έχει δικαιώσει πάμπολες φορές την ΠΑΕ Άρης η οποία δεν χρωστάει στον πελάτη του Παναγόπουλου το παραμικρό…

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα