Διαφορετικός φέτος ο Ολυμπιακός – Τα άλλαξε όλα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ!

Πραγματικά εντυπωσιακή είναι φέτος η αλλαγή που έχει ο Ολυμπιακός, τόσο στη Stoiximan Super League αλλά και στην Ευρώπη, που αν και ηττήθηκε έδειξε πολλά για τη συνέχεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είδαμε πέρσι, πράγμα που αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία και με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Μετά την αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ, που ο Ολυμπιακός

αδικήθηκε και από το σκορ και από τη διαιτησία, η ομάδα του Πειραιά, έδειξε ακόμα πιο… σκληρή, επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα.

Παρουσιάστηκε κυνικός αλλά παράλληλα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κόντρα στην Κηφισιά, έχοντας αρκετές αλλαγές από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τους Σολμπάκεν – Ποντένσε στα άκρα και τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, που τα πήγαν εξαιρετικά και ήρθε το τελικό 4-0.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει κάτι που δεν είχε κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλαδή να αρχίσει με τέσσερις σερί νίκες στο γήπεδο του και όλες τους να είναι χωρίς να δεχτεί τέρμα.

Σίγουρα τα παιχνίδια ήταν σχετικά πιο εύκολα, ωστόσο ο περσινός Ολυμπιακός θα δυσκολευόταν ακόμα και σε αυτά και δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να στραβωπατήσει.

Από κει και πέρα, η δουλειά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν, φαίνονται για τα καλά και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, πήρε με την εμπειρία του τους κατάλληλους παίκτες, πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή, ο οποίος δένει σιγά-σιγά το ρόστερ για τη δύσκολη συνέχεια.

Πέρασε μία διαφορετική φιλοσοφία, σε μία ομάδα που είχε χάσει την ταυτότητα της και την κάνει και πάλι κυριαρχιακή μέσα στο γήπεδο, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο που αρέσει πολύ στον κόσμο του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 10ο σερί παιχνίδι που ο Ολυμπιακός βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, δείχνοντας το πόσο καλά λειτουργεί μεσοεπιθετικά, αν και είναι ξεκάθαρο ότι έχει θέματα όταν ο Κώστας Φορτούνης βγαίνει από την 11άδα.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν ακόμα περισσότερα τα άκρα, αλλά και ο Γκουστάβο Σκάρπα, που παλεύει να βρει τον καλό του εαυτό.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει περάσει σε μία νέα εποχή και φτάνει στην κανονικότητα που έχει συνηθίσει τόσα χρόνια. Στο να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα